Alumnidag Masters Verpleegkunde 25 januari 2008 En, wat heb ik hier nou geleerd? Afscheidscollege Hein Beijer.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Welkom bij de World Vision Quiz.
Advertisements

Presentatie gemeente Beek
Management & Organisatie
1 1 Diagnoseadvies van de sociale partners over O&O en innovatie ‘Naar een meer innovatieve economie’ 18 september 2006.
Psychiatrische verpleegkunde: Een vak apart!
FUNDAMENTEEL ONDERZOEK
Clingendael European Health Forum Prof. dr. W.H. van Harten Huys Clingendael, 25 januari 2006.
Multi-etnische samenleving: consequenties voor de gezondheidszorg
onderwijs en onderzoek in de verloskunde
Beleidsuitvoering vs onderzoek Utrecht Jan 2010 Brug tussen beleidsuitvoering en beleidsonderzoek Marc van der Steeg (CPB/TIER)
Problemen oplossen of probleem oplossend vermogen vergroten
Stand van zaken voorschrijfbevoegdheid Drs. Th. W
Strategische doelen van het hbo en de arbeidsmarkt Kees Zandvliet SEOR Erasmus School of Economics Presentatie voor de themabijeenkomst ‘Nieuw licht op.
 kwaliteit in Nederland is goed, maar kan nog beter. Nog teveel praktijkvariatie.  de bereikbaarheid in Nederland is goed  de toegankelijkheid in Nederland.
Topzorg in de GGZ verpleegkunde Waar praktijk en kennis elkaar vinden Maandag 26 mei 2008 Congrescentrum de Reehorst, Ede Opening Dr. Ineke van Halsema.
Leiderschap en zelfbedrog:
I hate vacations. If you can build buildings, why sit on the beach? Philip Johnson Unit ADE Jouke Post 3 Feb
Maak werk van gezondheid
§1.2 Waar blijft je geld? In deze PowerPoint-presentatie leer je over:
3/4 gt vmbo 1 Arm en Rijk §
Welkom bij Maastricht University.
Evidence based onderzoek. Wat is evidence-based ?  Letterlijk betekent dit aanduiding of bewijs.  het gebruik van een bewijs dat de keuze voor een bepaalde.
Quiz: ongelijkheden in gezondheid
HOOFDSTUK 7 ONZE KOSTEN & BATEN
Toepassingen 5L week 12: ‘Koken kost geld’ een breuk of een procent nemen van een getal overbodige gegevens schrappen prijs berekenen als de eenheidsprijs.
Train the Trainer Critical Appraisal of a Topic Dr Arno AW Roest Willem Alexander Kinderziekenhuis.
Verpleegkundig redeneren
Camille Coussée 1 BaTP B2 DEPRESSIE PREVENTIE.  Betekenis: voorkomen van een ziekte  Doel:  meer kwaliteit van leven  mensen minder/korter ziek 
Op zoek naar antwoord.
Mijn Inkomsten en uitgaven (1 m.) Klassikale aftrap
Zorg op maat voor depressieve ouderen van levensbelang. Hannie Comijs.
Functioneel | Herstel Een visie vanuit de psychische gezondheidszorg Jaap van der Stel – Lector GGz – Hogeschool Leiden.
KWALITEIT VAN LEVEN IN KANKERONDERZOEK. Wie is KWF Kankerbestrijding ? opgericht in 1949 bestemming Nationaal geschenk Koningin Wilhelmina doel: extra.
Ergotherapie bij CVA Kwaliteitseisen of -wensen? Symposium Organisatie en financiering van de CVA zorg, op naar 2020 Theo van der Bom MBA, directeur-bestuurder.
THERAPIETROUW, JIJ MAAKT HET VERSCHIL!. Inhoud 1. Therapie-ontrouw: definitie 2. Drie fases in therapie-ontrouw 3. Gevolgen therapie-ontrouw 4. Bevorderen.
Integrale zorg thuis en in het ziekenhuis De ZorgBrug producten Toegevoegde waarde in de totale zorg voor chronisch zieken 3 december 2009 Wilma Bijsterbosch.
BaVPK-BRUG-VIA-banaba of vier opleidingstrajecten voor verpleegkunde H. Schouppe Groepsdirecteur Gezondheid & Welzijn.
Health Services Research Focusing on Chronic Care and Ageing 1 Kosten-effectiviteit van CVA zorg Silvia Evers Professor of Public Health Technology Assessment.
Vroegtijdige stotterbehandeling Het Lidcombe Programma De behandelgids van het Lidcombe Programma kan gedownload worden van de website van het Australian.
Rosneft te kopen BP uit Russische joint venture. DE Raad van bestuur van BP heeft ingestemd met een aanbod van de Russische staat oliemaatschappij Rosneft.
Slimmer organiseren Evalien Verschuren, Bonnie Visser Haike Jacobs, Ellen Loykens CJG Beijum, Molendrift.
Onderzoekende professional, lerende organisatie 30 januari 2014 Dr. Leni Beukema.
PINET Huisartsen in opleiding: hoe gaan zij om met klinische vragen over patiënten? Marlous F. Kortekaas, Lia Boelman, Marie-Louise E.L. Bartelink, Arno.
Kenniskringen in De HHS Marinka Kuijpers Lector Pedagogiek van de Beroepsvorming.
Profielwerkstuk Gedrag en Maatschappij Vwo-scholieren die een profielwerkstuk willen maken op het gebied van gedrag of maatschappij, kunnen gecoacht worden.
Samen verzekerd van goede zorg André Rouvoet, voorzitter Zorgverzekeraars Nederland Congres Arts en Organisatie – 10 juni 2016.
Auteur: Anneke de Jong, Marja Legius en Lieven De Maesschalck Datum: 30 maart 2016 Onderzoekend vermogen.
Ellen Hoogenkamp 7 oktober 2016 Regiodag Centering Pregnancy.
Maatschappelijke kosten en baten (MKBA) van re-integratie van mensen met grote afstand tot de arbeidsmarkt Prof Dr Alex Burdorf ism Dr Merel Schuring Afdeling.
Kerntaak: triëren Werken o.a. aan werkproces 1.1: de zorgvrager op een professionele wijze te woord staan en het kanaliseren van de zorgvraag. Werken.
Betere en betaalbare samenwerking
Hoe kan ik het beste in Nederland een eigen Game bedrijf opzetten?
Palliatieve zorg: jouw zorg?!
Marktanalyse voor fysiotherapeuten. Marktanalyse voor fysiotherapeuten.
Wat leren docenten en onderwijsondersteuners online van goede voorbeelden van ICT-gebruik en hoe waarderen ze dit online leren? Gerard Baars
Evidence-based practice in logopedische stages: studenten aan het woord Bea Spek, Inge Wijkamp, Margreet Wieringa-de Waard, Cees Lucas, Nynke van Dijk.
Pathologie en ziektebeelden
Welkom op de [titel bijeenkomst] van het Longfonds.
De kennis van patiënten Jeannette Pols Empirische ethiek in de zorg
Welkom bij de introductie les Valpreventie!
Financieel 2.
Bedrijfseconomie (en die andere 2) komt als vak niet voor in de onderbouw. In deze presentatie willen wij je een idee geven over:


The making of: Omgevingsvisie
Bedrijfseconomie (en die andere 2) komt als vak niet voor in de onderbouw. In deze presentatie willen wij je een idee geven over:
Verpleegkundigen, leiderschap en wetenschap in de toekomst
Keuringen in de huisartsenpraktijk
DBC: Diagnose behandel combinatie DOT: DBC op weg naar transparantie
Fit voor de zorg Als organisatie toekomstbestendig zijn door (nog) slimmer en efficiënter te werken. Precies daarover gaat het programma Fit voor de zorg.
Transcript van de presentatie:

Alumnidag Masters Verpleegkunde 25 januari 2008 En, wat heb ik hier nou geleerd? Afscheidscollege Hein Beijer

Kwalitatief vs kwantitatief onderzoek Hoeveel weten we?

Kennis

‘We weten een procent van een miljoenste van bijna niets’ Huidige Kennis O

Kwalitatief onderzoek Huidige Kennis OO O O O

Evidence Based Medicine, sinds 1987 Professionals: - veel aandacht voor kwaliteit Beleid: - veel aandacht voor de kosten

Evidence Based Medicine, sinds 1987 Medisch directeur: - eerste prioriteit: kwaliteit Financieel economisch directeur: - eerste prioriteit: kosten Opmerkelijke gevolgen

Verband kosten ~ gezondheidswinst

Myozyme: tegen ziekte van Pompe: € – per patiënt per jaar Ongeveer 20 patiënten in Nederland Besteden we het gezondheidszorg geld wel goed? Wat is het verband tussen kosten en opbrengst?

1795: Jenner, enting met koepokken vaccinatie: mortaliteit ↓ 1847: Semmelweis, kraamvrouwenkoorts handen wassen: mortaliteit 18% → <1% 1854: John Snow, cholera Londen pompzwengel: mortaliteit ↓ Grote vooruitgang in kwaliteit, geringe kosten

Verband Kosten ~ Gezondheidswinst

Medicijnen De ontwikkeling van een nieuw medicijn kost gemiddeld €895 miljoen. NRC 10nov07 70% medicijnen levert geen winst op. NRC 10nov07 Farmaceutische industrie wanhopig op zoek naar kaskrakers. NRC 10nov07 €30 miljard voor 18 nieuwe medicijnen in Elsevier 17nov07

Gezondheidswinst: De academische geneeskunst verkeert wereld-wijd in een crisis. Fundamenteel onderzoek wordt overgewaardeerd ten koste van toegepast onderzoek. De kennisoverdracht naar de klinische praktijk verloopt niet soepel. Te veel onderzoek is niet gericht op de grootste gezondheids- vraagstukken. P.Tugwell in Med.Contact 14dec07

Kosten: De slimste dokters kiezen niet langer voor een wetenschappelijke carrière maar voor een profijtelijker loopbaan in een niet- academische setting. Ook lijken the best and brightest onder de studenten niet meer voor geneeskunde te kiezen. P.Tugwell in Med.Contact 14dec07

De innovaties in de gezondheidszorg zijn duur, soms te duur De kosten – baten analyse binnen de reguliere gezondheidszorg, dus buiten die innovaties, krijgt te weinig aandacht De reguliere gezondheidszorg heeft weinig aandacht voor de kosten Verpleegkundigen zijn de olie in de machine van de dagelijkse gezondheidszorg

BP verslag: Geef inzicht in het verband tussen je interventie en de kosten resp. baten ervan Bespreek je BP verslag met de financieel economisch directeur

Mijn voorstelling is beëindigd; klik om af te sluiten.