1 De werkomgeving van autocad instellen nadat we het programma geopend hebben. Klik rechtsonder op workplace switching.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Uitleg Toverdoos, D. van Hunnik,
Advertisements

Vierde bijeenkomst Kleinste kwadraten methode Lineaire regressie
G OOGLE D OCS. In COMPUlinks 2008/4 vindt u een uitgebreide werkbeschrijving. Met behulp van Google Docs kunt u eenvoudig presentaties maken.
Wat gebeurt er eigenlijk allemaal in en met de bloem?
Tekenen van Grondplan Tekenen van muren.
Windows XP Tips en trucs Door Johan Lammers. Verzoek voor verzenden van foutrapporten voorkomen 1)Klik op Start > Configuratiescherm > Prestaties en onderhoud.
Bij een herhaald experiment, met telkens dezelfde kans op succes gebruiken we de binomiale kansverdeling Een binomiale kansverdeling wordt gekenmerkt door.
Beginnen met PowerPoint Ga nu naar dia 2.
Klik in de berichtenbalk op Bewerken inschakelen,
Een plattegrond van de klas maken
Aflezen van analoge en digitale meetinstrumenten
Een digitaal verhaal maken
Uitleg toets [Info]  In deze presentatie wordt kort uitgelegd wat je met de toets [Info] in WinPOS kunt doen.  Door op de linker muisknop te klikken,
Uitleg toets [Artikel]  In deze presentatie wordt kort uitgelegd wat je met de toets [Artikel] in WinPOS kunt doen.  Door op de linker muisknop te klikken,
Deze presentatie gaat over:A.D.H.D
Inloggen in WinPOS In deze presentatie wordt kort gedemonstreerd hoe je moet inloggen in WinPOS. Door op de linker muisknop te klikken, ‘blader’ je door.
Waar dienen al die toetsen eigenlijk voor?
Naam: Mijn sport : Klik op “Naam”. Vul je naam in. Doe hetzelfde met “sport” Hier kun je een foto / tekening Invoegen.
Een manier om problemen aan te pakken
POWERPOINT Een tabel invoegen Les 3.
Wat kun je er allemaal mee? Hoe werkt het?
Klik op de berichtenbalk op Bewerken inschakelen,
ILLUSTRATOR CURSUS DEEL 3.
Tekenen.
Een plattegrond van de klas maken
Naam: Presentatie over Klik op “Naam”. Vul je naam in .
Naam: Begard Mijn hobby : Irak.. Klik op “Naam”. Vul je naam in. Doe hetzelfde met “hobby” Hier kun je een foto / tekening Invoegen.
Mijn hobby gaat over:vrachtwagen tuning
Presentatie over wasberen
Wat kun je er allemaal mee? Hoe werkt het?
Werken met een adressenbestand
Samen een tekening maken in Paint.
Kassabon aanmaken In deze presentatie wordt uitgelegd hoe je een kassabon moet aanmaken met WinPOS. Door op de linker muisknop te klikken, ‘blader’ je.
Naam: Mijn hobby: Klik op “Naam”. Vul je naam in .
Smartboard: Move to reveal (gordijn en vergrootglas)
Tutorial: met kleuren werken
Handleiding ClassDojo
Sketchup 2014 Les 9.
Zoals gedaan in les 2 cursus Sketchup 2014
Snelzoekgids voor Lync 2013 VERTROUWELIJK. Alleen verspreiden aan partners die een geheimhoudingsverklaring hebben ondertekend. Microsoft verleent geen.
Basiskennis vectoren voor:
Sketchup 2014 Les 10.
Welkom bij de cursus SketchUp 2014
rechtsdraaiend referentiestelsel
Snelle naslag voor © 2012 Microsoft Corporation. Alle rechten voorbehouden. Lync Web App Deelnemen aan een Lync-vergadering met computeraudio Als u niet.
Aan klikken. TAB blad favorieten aan klikken Nieuwe verzamel map maken.
Cursus sketchup 2014 Een bol maken (les 6).
Gevorderde programmeer les
hoe kun je krachten grafisch ontbinden?
Wat is evenwicht? hoe kun je met krachten tekenen en rekenen?
LAM Forum LAM Forum : presentatie. LAM Nederland website Laatste keus in het menu „LAM Forum“ opent een nieuw tabblad met het LAM Forum.
Aanvragen OSO dossiers binnen Magister Ga in de RDP versie van Magister naar Leerlingen > leerlingen> Overstapdossier aanvragen:
Hoe maak ik een PowerPoint presentatie?
Herhalingsoefeningen Variabelen - voorwaarden. Flying banner  Toon een tekst op positie x: -2.0 en y: 0 (dat is links buiten het beeldscherm)  Laat.
Trimester 2. Hfdst 1: e-Presentatie, master! e-Presentatie Met de hulp van Powerpoint gaan we leren hoe we een elektronische presentatie kan maken.
Haco Euromaster afkantbank Het invoeren van de tekening van de voet van de zonnewijzer in de besturing van de machine. Kijk naar de volgende dia voor.
Rituelen Geheugensteuntjes op vaste tijdstippen op de dag waarmee u nieuwe gewoontes kunt realiseren Volgende = → toets.
Zelf een ruimte tekenen. Rechtsklik op een getal tussen de + en – – Pas de stap aan Of type de gewenste maat in en bevestig met enter of ga naar een.
How to use a Imac.
Worksjop van de MakAIRsjop
5 tips om eenvoudiger te werken
TMC Winterschool 2017.
KLIK VOOR ELK VOLGEND SCHERM !!!!!!!!!
Gemakkelijk en probleemloos mooie presentaties ontwerpen en geven.
Handleiding voor het invoeren van PROMs in Spotonmedics
Uitleg Toverdoos 2007 via deze presentatie, D. van Hunnik
Makkelijk en probleemloos mooie presentaties ontwerpen en geven.
Een plattegrond van de klas maken
Een plattegrond van de klas maken
Hoe maak je een eyecatcher
Transcript van de presentatie:

1 De werkomgeving van autocad instellen nadat we het programma geopend hebben. Klik rechtsonder op workplace switching.

Stel autocad in op Classic en bevestig dit. Als je de instelling op classic hebt gezet ziet je tekenscherm er ongeveer zo uit. Je kunt de werkbalken zelf nog verplaatsen. (slepen)

2 We gaan een zwarte achtergrond instellen omdat dit het meest duidelijk is. Klik vervolgens op Options. Klik in het pull down menu op Tools

Open het tabblad display en klik op Colors

Stel de kleur in op Black. Klik op apply & close om te bevestigen.

3 De vorm van het assenkruis (X,Y) instellen en op 0,0 zetten.

Klik op display en zorg dat de instellingen hetzelfde worden als op dit blad. Klik op view in het pull down menu Klik op properties Origin is de oorsprong (0,0)

Als je wilt dat het assenkruis er zo uitziet, klik dan op 3D Bevestig met OK

We gaan nu een rechthoek tekenen met behulp van de functie Line.Bij dit eerste voorbeeld werken we met een absolute maatinvoer.Dit wil zeggen dat je vanaf de oorsprong (0,0) de begin en eindpunten van de lijn ingeeft. We werken hier met X en Y coördinaten. 0,0 0, , ,0

Oorsprong (0,0) (200,0) (200,100)(0,100)

Om de coördinaten absoluut in te geven moeten we eerst een instelling goedzetten. Klik met de linker muisknop op Dynamic input. Klik met de rechtermuisknop op Dynamic input en vervolgens op settings

Klik met de linker muisknop op Settings

Stel de instellingen in zoals op dit blad Bevestig met OK

Klik op Line Acad vaagt om de coordinaten van het 1 e punt. Geef in 0,0 Geef het 2 e punt in. (200,0) ENTER Klik op Line Acad vaagt om de coordinaten van het 1 e punt. Geef in 0,0 De X en de Y coördinaat moeten door een komma gescheiden worden!

Geef het 3 e punt in. (200,100) ENTER Geef het 4 e punt in. (0,100) ENTER

Geef het laatste punt in. (0,0) ENTER Klik op de rechtermuisknop of toets escape zodat de lijn loslaat Sla deze fig. op als: tekabsoluut.dwg

We gaan nu weer dezelfde rechthoek tekenen met behulp van de functie Line. Bij dit tweede voorbeeld werken we met een relatieve maatinvoer. Dit wil zeggen dat je het eindpunt van de lijn ingeeft tov het beginpunt.. Dus nu niet ten opzichte van de oorsprong (0,0), maar ten opzichte van het laatst getekende @200,0

Om de coördinaten relatief in te geven moeten we eerst een instelling goedzetten. Klik met de linker muisknop op Dynamic input. Klik met de rechtermuisknop op Dynamic input en vervolgens op settings

Klik met de linker muisknop op Settings

Stel de instellingen in zoals op dit blad Bevestig met OK

Klik op Line Acad vaagt om de coordinaten van het 1 e punt. Geef in 0,0 Geef het 2 e punt in. (200,0) ENTER Aan teken kun je zien dat het relatieve coordinaten zijn.

Geef het 4 e punt in. (-200,0) ENTER Geef het 3 e punt in: (0,100) ENTER

Geef het laatste punt in. (0,-100) ENTER Klik op de rechtermuisknop of toets escape zodat de lijn loslaat Sla deze fig. op als: tekrelatief.dwg Bij relatieve invoer: -X +X +Y -Y

Zonder de instellingen voor absoluut en relatief in te stellen kun je toch de coördinaten ingeven. Bij absolute ingave type je eerst het # teken voor de coördinaten. Bij relatieve ingave type je eerst teken voor de coördinaten. of #300,40 Let op ! Absolute coördinaten zijn nooit negatief, relatieve coördinaten kunnen dat wel zijn. ( zie dia 22 en 23)