Op naar de top Economie. Op naar de top Benodigheden  1 spelbord  90 vraagkaarten  50 kanskaarten  50 situatiekaarten  80 kwartetkaarten  4 economische.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
B r i d g e iedereen kan het leren
Advertisements

Druk op een toets voor verder. Volg nu de instructies op.
Welkom op de Julianaschool
Voorbereiding post 2 Rovers op (het) pad Groep 4-5.
Zonder onder migratie start bouw. onder architectuur zonder architectuur nieuwe systemenbestaande systemen 1 vakje verdeeld in 4-en.
Proloog.
Derycke Laurens Leerkracht 2 de interieurbouwer , BuSO De Kouter KORTRIJK.
Oerproducent (bijv. de veehouder)
Cultuur van het Moderne Het grote bordspel.. Cultuur van het Moderne Het grote bordspel. Speldelen: Het grote bord met tijdslijn. Kunstkaartjes geplaats.
Prestige Als de Venetiëkaart wordt getrokken en op het einde van het spel zijn de punten voor de meeste Prestige: 6 / 3 / 1 Ducati Nadat de Venetiëkaart.
Hoe ik paddenstoel word
Totaal 3 rondes, per ronde 4 fases.
Havo 5 Economie De Nederlandse Economie H4 “Het Handelsspel”
Elke speler start met:  1 Speloverzicht  1 schijf in zijn kleur om de score bij te houden (plaats op 0)  2 delen van de arena in zijn kleur  Munten.
Afspraken en regels.
om deze presentatie uit te voeren
Voorbereiding post 2 Rovers op (het) pad Groep
Intensief en Attractief onderwijs Ijsbreker: Gedicht of Loesje Inhoud van de dag vertellen Lesdoelen Filmpje studenten Kennismaking gastspreker.
Mario party is een spellen reeks, er komen steeds nieuwe. Mario party is een soort monopoly met spellen. Je speelt het met 2 of 4 spelers. Het doel van.
Elke paddenstoel zijn eigen plekje
Voorbereiding post 1 Van wolf tot hond Groep 5 en 6.
Voorbereiding post 2 Wie weet hoe ik heet Groep
Voorbereiding post 2 Wie weet hoe ik heet Groep 4-5.
Hoe ik paddenstoel word
Voorbereiding post 5 Mmm... lekker snoepen Groep 1-2.
Voorbereiding post 1 Werken voor de hei Groep
Les 3 Hoofdstuk 3: Bieden (introductie) Hoofdstuk 4: Kaartwaardering
Kennis-spel meerkeuzevragen.
Thema avond April 2014.
Voorbereiding post 5 Mmm ... lekker snoepen Groep 5-6.
Gooien met 1 en 2 dobbelstenen
DIGITALE HANDLEIDING PORT RANGERS HAVENSPEL
Wanneer een woord met een klinker (klank) begint (a,e,o,u,i) dan gebruik je ‘an’: an apple an egg an orange an umbrella an idea let op:an hour (je hoort.
DEEL 1 LES 4 De basis Les 4 Snijden versie
23. wereldwijde handelscontacten, handelskapitalisme en het begin van een wereldeconomie Les 49: Ontstaan handelskapitalisme.
LST-RulesGame A B C G H I D E F START Finish.
Allard Kamphuisen Hado van Hasselt Wilco Broeders
Etappe 1 De eerste stappen.
Sommige regels. Vraag 1 Je neemt met je partner plaats; jullie tegenstanders zijn er nog niet. a. Je mag de kaarten nog niet uit het board halen. b. Je.
 Zet voor elk groep een pion op ‘start’  Eerste groep gooit met dobbelsteen  Aantal ogen dobbelsteen bepaalt kleur kaartje  De groep beantwoordt de.
Wereld Choco-lat Economie. Wereld Choco-lat Benodigheden  1 spelbord  5 sets van 11 fabriekskaarten  5 sets van 3 hoofdzetelkaarten  45 spelkaarten.
Kinderen effectief helpen met rekenen
Bridge onder begeleiding
Bridge onder begeleiding
Simulatiespel ‘USprez’
TERMINOLOGIE N W O Z LINKS VAN DE LEIDER WORDT UITGEKOMEN.
Digitaal wedstrijd formulier
Pak je koffers Opdracht
NSCCT Instructie groep 4
NSCCT Instructie groep 5
LESMATERIAAL BIJ LEER BRIDGE MET BERRY DEEL 1
GAME MAKER ONLINE Les 3 / Pac-Man Michel Fiege.
NSCCT Instructie groep 7
NSCCT Instructie groep 6
Economische kringloop
Digitaal wedstrijd formulier
DEEL 1 LES 4 De basis Les 4 Snijden versie
Deel 1: de wereld volgens Poetin?
Dobbelen met booleans Bron: Math Maniacs (
Schrijven Zakelijke brief: les 4.
Bridge onder begeleiding
Tellen met kaarten.
Tellen met kaarten.
NSCCT Instructie groep 4
NSCCT Instructie groep 5
Dobbelen met booleans Bron: Math Maniacs (
NSCCT Instructie groep 6
NSCCT Instructie groep 7
LEER BRIDGE MET BERRY WESTRA DEEL 3
Pythagobord.
Transcript van de presentatie:

Op naar de top Economie

Op naar de top

Benodigheden  1 spelbord  90 vraagkaarten  50 kanskaarten  50 situatiekaarten  80 kwartetkaarten  4 economische groei kaarten  1 dobbelsteen  100 munten  2 x 4 pionnen (landen)

Op naar de top

Voorbereiding  Leg het spelbord op tafel.  Schud de vraagkaarten en leg de stapel naast het spelbord.  Schud de kanskaarten en leg de stapel naast de vraagkaarten.  Schud de situatiekaarten en leg de stapel naar de vraag- en kanskaarten.  Geef elke leerling een economisch groei kaart.  Elke leerling krijgt twee pionnen van het zelfde kleur.  Één van de twee pionnen wordt op het juiste startvakje op het spelbord gezet.  De andere pion zet je op “het economisch groei kaart” onderaan de grafiek.  Één leerling is de bank die de munten regelt.

Wie mag beginnen?  De leerlingen gooien om de beurt met de dobbelsteen.  Wie het hoogst gooit mag beginnen.

Het spel  De eerste leerling gooit de dobbelstenen en verplaatst zijn pion het gegooide aantal vakjes over het spelbord.  In de richting van de klok, in de richting van de pijl.

Onderdelen spelbord Vraagkaarten Kanskaarten Ontvangen van munten Nog eens gooien Situatiekaarten

Op naar de top

Doel  Vijf verschillende ondernemingen starten.  Hoe?  van eenzelfde onderneming vier verschillende kaarten verzamelen  Kapitaal  Arbeid  Natuur  Goederen

Acties  Kwartetkaart kopen  Alleen bij het begin van je beurt kan je een kwartetkaart kopen.  Een kwartetkaart kost 5 munten per kaart.  Na het kopen van een kaart mag je uw beurt vervolledigen.  Het is niet toegestaan een kwartet kaart te kopen na het gooien van de dobbelsteen.

Acties  Een volledig kwartet  Bij een volledig kwartet leg je het kwartet weg.  Je verzet je pion één stadium verder op de economische groei curve.

Acties  Kwartetkaarten wisselen  Heb je een kaart nodig van een andere speler om je kwartet te vervolledigen?  Bij het passeren van het start vakje van een andere leerling heb je het recht om een kwartetkaart de wisselen met die betreffende leerling.

Acties  De economische groei curve vervolledigen  Je kan de curve alleen vervolledigen als je vijf verschillende kwartetten verzameld hebt.  Wat als je al een zelfde kwartet hebt?  Dan kan je uw onderneming te koop aanbieden.  Te koop aanbieden van een kwartet gebeurt voor het gooien van de dobbelsteen.  Andere leerlingen kunnen een bod doen op het kwartet.  Het bod kan bestaan uit  Munten  Andere kwartetkaarten  Het bod wordt gedaan en uitgevoerd tijdens de beurt van de leerling die zijn kwartet te koop aanbiedt.  Iedere leerling moet een bod uitbrengen.  Er moet een keuze gemaakt worden uit de verschillende boden.  Na de verkoop gooit de leerling met de bobbelstenen en vervolledigt hij zijn beurt.

Opmerking  Leg je kwartetkaarten altijd zichtbaar voor de andere leerlingen.

Wie is de winnaar? Op naar de top

Einde van het spel  Het spel is afgelopen als een leerling het einde van zijn economische curve heeft bereikt met vijf verschillende ondernemingen.  Deze leerling is dan ook de winnaar van dit spel.