De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Economische kringloop

Verwante presentaties


Presentatie over: "Economische kringloop"— Transcript van de presentatie:

1 Economische kringloop

2 Productiefactoren De burgers zijn de eigenaren van de productiefactoren. Kapitaal Arbeid Natuur Ondernemerschap

3 Beloningen productiefactoren
De burgers willen best de productiefactoren uitlenen aan bedrijven. Uiteraard willen ze hiervoor wel een vergoeding ontvangen. Rente Huur Loon Pacht Winst

4 Nationaal inkomen De totale ontvangsten aan vergoedingen voor de productiefactoren (rente, huur, loon, pacht, winst) in een land noem je het nationaal inkomen. Om landen met elkaar te vergelijken moet je kijken naar het inkomen per hoofd van de bevolking.

5 Nationaal product De totale waarde van de productie in een land noem je het nationaal product. De totale waarde is te bereken door te kijken wat de burgers in totaal hebben betaald voor de goederen/ diensten.

6 Produceren Produceren is het maken van producten en het leveren van diensten. De bedrijven hebben de productiefactoren nodig om te kunnen produceren. Op de vergoedingen voor de productiefactoren te kunnen betalen, verkopen ze de geproduceerde goederen en diensten.

7 Consumeren Het door burgers kopen en gebruiken van goederen en diensten. Om te consumeren zal er wel voor de producten betaald moeten worden.

8 Economische kringloop
Kapitaal, arbeid, natuur, ondernemerschap Rente, huur, loon, pacht, winst Totaal ontvangen = Nationaal inkomen Totaal betaald = Nationaal product Betalen voor goederen/ diensten Leveren van goederen en diensten

9 Overheid De overheid heeft invloed op de kringloop.
Over de inkomsten van de burgers moet belasting betaald worden. Over de uitgaven van burgers moet belasting betaald worden. De overheid gebruikt deze inkomsten om zelf te produceren.


Download ppt "Economische kringloop"

Verwante presentaties


Ads door Google