De kracht van ervaringsdeskundigheid De Waarde van Ervaringskennis Door Erika van de Bilt.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Bzt show Ik doe mijn powerpoint over de bzt show omdat ik er zelf ook naar toe ben geweest.
Advertisements

De bedenker van het Daltononderwijs
Levensles van de Vlinder
De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
IMPIAN ANAK in 12 vragen…veel meer informatie en foto’s vind je op www
Interactum Lectoraat Kantelende kennis
Uw gemeente & mensen met een beperking
IJsje is het zachtste beertje van de hele wereld. Voel maar in het boek!
Het kleine meisje op dit plaatje is natuurlijk Roodkapje
Klik op je linker muisknop
Lectoraat Rehabilitatie Groningen Kracht voor ouderschap van ouders met psychische aandoeningen Subsidie van het Fonds Psychische Gezondheid.
DE 4 KAARSEN.
De beloning van de dwerg
Een kruikenverhaal Een waterdrager vervoerde twee kruiken welke op een stuk hout over zijn schouders hingen. Maar één van de twee had een barst. Terwijl.
‘’Een beetje tijd!!! Kamunyak.
Dag 6 Dag 6 van het dagboek Halihalo lieve kindertjes, Brrr… wat was het koud vannacht op de daken. We zijn de hele nacht op pad geweest met onze zakken.
Veranderingen in de zorg
Een romantisch sprookje
Dag 7 Dag 7 van het dagboek Hallo jongens en meisjes, Hier ben ik dan weer. En hebben jullie al iets in je schoentje gehad? Als je nog niets gehad.
Ab Kan Restaurant beheerder.
Paragraaf 4.4 De vrouwenbeweging.
De Les van de Vlinder ”Op een dag, verscheen er een kleine opening in een cocon. Een man zat uren te kijken hoe een vlinder zijn lijf door de kleine opening.
Dit is mijn boekbespreking
Kijk niet in de spiegel. Boekbespreking van Romy Vonk
Zaterdag 30 juni 2012 Wij waren nog nooit in Kijkduin geweest en waren vroeg op stap gegaan, zelfs in de winkels was het nog rustig.
28 mei 2012.
“Het is niet altijd wat het lijkt.”
Ken je me niet meer?.
Wat overigens niet zo eenvoudig is, omdat 't in die zin toch wel echt 'n nationaal park is waarbij de commerciele voorzieningen tot een minimum beperkt.
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
Pgb in de AWBZ en Wmo nieuws en ontwikkelingen
Lange termijn gevolgen van levende nierdonatie
Ik ben Ulrike Seynaeve en ik ben 18 jaar oud. Op 18 november 1991 werd ik geboren te Torhout, maar al men hele leven lang woon ik te Lichtervelde. En.
Het conflict in Zuid-Sudan kost al honderden mensen het leven. Dorpen en velden zijn verwoest. Voor drie miljoen mensen dreigt honger. Er is gebrek aan.
Er was eens een meisje die had 4 vrienden
Maatschappelijke Ontwikkeling Gezinnen met een nierziek kind 12 oktober 2006 Door: Harry Weezeman Nierpatiënten Vereniging Nederland.
Uw gemeente & mensen met een beperking
Gemaakt door: Jorn van Sisseren
Ik ben Peter en dit is mijn verhaal…
SRH als herstelgerichte vorm van ondersteuning
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
Peuter en kleuter kerstviering 2008
Kinderen
Exodus 4 13 Exodus 4 13 Maar Mozes zei: ‘U moet het me niet kwalijk nemen, Heer, maar kunt u niet iemand anders sturen?
Situatie 1 Ik ben iemand die graag zelfstandig blijft, maar heel veel informatie over de veranderingen gaat tegenwoordig met de computer en ik heb geen.
Veranderingen in de zorg
Een kruikenverhaal. Een waterdrager vervoerde twee kruiken
Mijn vrouw en ik.. Eerst wil ik me even voorstellen. Ik ben Hendrik.
Diana vond in 2012 haar dakloze vader toen ze foto’s maakte. Hij verliet het gezin Toen ze jong was.
De Wet maatschappelijke ondersteuning. Waar gaan wij u over informeren Wat is de Wet maatschappelijke ondersteuning? Hoe werkt het wanneer u zich aanmeldt.
vrijheid Innerlijke vrijheid.
De onomkeerbare breuk in het gezinsleven met een kind met NAH
Techniek uitje 17 maart 2015 SBO het tangram. Prokal stoomtechniek bv We zijn bij de stoomtechniek geweest en we hebben geleerd wat stoom kan produceren.
COACHEN; zelf aan het werk! HELICON MBO Den Bosch W43
Een verbinding van….. Stand van zaken….. -Betrokken bij bijna 100 zaken -Succesvol in de samenwerking zorg, politie, justitie : dus multidisciplinair.
Bibliotheek. Wij zijn naar de presentatie van Tosca Menten geweest. Wij zijn met groep 7 naar een presentatie van Tosca Menten geweest. Het was heel leuk.
Het kwetsbare vertrouwen van ouders in de jgz Justine Pardoen Ouders Online.
Wij kunnen ons succes niet met blije kindergezichten laten zien….. Maar ze zijn er wel……….
Een half uurtje pgb, hoe staat het er mee 16 april 2016 DELFT Duchenne Congres Duchenne Parent Project Frans van der Pas.
Weblog. Waarom?? Ouders de school in halen Kinderen over ervaringen laten schrijven en tekenen Samen werken aan een eindproduct ICT bij jonge kinderen.
Mopje… Ontwerp: Wsbrd Ontwerp: Wsbrd. Gemaskerd bal Een getrouwd stel was uitgenodigd voor een gemaskerd bal. Gemaskerd bal Een getrouwd stel was uitgenodigd.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Uitkomsten van de enquête van ouders Maart 2014 De stelling was: Oudergesprekken vind ik belangrijk, ik ga daar naar toe. Gemiddelde score t.o.v. het.
Zorg Verandert. Presentatie SBOG Marijke Hempenius 2 maart 2015.
WORKSHOP ELEVATOR PITCH Loopbaanevent Trivalent Nynke Visser 21 mei 2016.
Een succesvol project loopt ten einde! En nu? Dick Slob, bestuurder Stichting Parent2Parent De Waarde van Ervaringskennis.
Vragen & discussie Aan de keukentafel, De rol van de ouderenadviseur bij het aanmelden en/of aanvragen van hulp.
WELKOM! 16 maart 2017.
Transcript van de presentatie:

De kracht van ervaringsdeskundigheid De Waarde van Ervaringskennis Door Erika van de Bilt

De Waarde van Ervaringskennis Inhoud presentatie: Wie ben ik Hoe ziet mijn gezin eruit Welke weg heb ik afgelegd De kracht van Parent2Parent

De Waarde van Ervaringskennis Erika van de Bilt, getrouwd en 45 jr oud, Opgeleid als research laborante, Enkele jaren bij Universiteit van Leiden gewerkt, Daarna laboratorium apparatuur verkocht in de Benelux. Ex-topsporter, atletiek. Afgelopen 2 jr actie gevoerd t.b.v. onderwijs aan emb kinderen, En getraind tot support-ouder bij Parent2Parent Wie ben ik ?

De Waarde van Ervaringskennis Hoe ziet mijn gezin eruit ? Lotte is onze oudste; zij is13 jr oud, ernstig meervoudig beperkt. Lotte heeft 2 broertjes; Thijs (9 jr) en Jos (8 jr) Wij wonen in een volledig aangepaste woning, Lotte heeft 24/7 zorg nodig. Zij valt onder de WLZ met meerzorg erbij.

De Waarde van Ervaringskennis Welke weg heb ik afgelegd ? Lotte werd te vroeg geboren, snelle diagnose. Ik wilde weer werken, maar opvang ? Hoe deden andere ouders dat ? Zelf gesprek aangegaan met kinderdagverblijf.

De Waarde van Ervaringskennis Eerste hulpmiddelen aanvragen; toen nog vol goede moed en vertrouwen…. We wachten nog steeds op het eerste hulpmiddel… Nu korte lijntjes met wmo adviseuse, behandelende therapeuten, artsen en hulpmiddel leveranciers. Het was een lange weg die wij met vallen en opstaan hebben bewandeld.

De Waarde van Ervaringskennis Eerste PGB aangevraagd in 2006, zonder enige hulp -> afgewezen… Jaar later, na goed inlezen in materie -> klein PGB toegekend Jaar daarop met kleine ondersteuning vanuit Philadelphia -> groter PGB In 2008 gestopt met werken buiten de deur. De zorg vraag werd thuis te groot…

De Waarde van Ervaringskennis In 2010 een herindicatie die bijna uitliep op een voorlopige voorziening bij de rechtbank, Uiteindelijk met hulp van maatschappelijk werk is het goed afgelopen. In 2012 kreeg Lotte een VG8 toegekend.

De Waarde van Ervaringskennis In 2015 kwam de transitie in de zorg….. Lotte stroomde direkt in de WLZ. Maar een in de wet omschreven toeslag ontbrak… Parent2Parent kwam naar Nederland, opgeleid tot supportouder. Ouders kunnen helpen vanuit mijn eigen opgedane ervaringen

De Waarde van Ervaringskennis Maar ook zelf weer even vraagouder geweest bij plotselinge noodzaak tot aanvragen van meerzorg

De Waarde van Ervaringskennis De kracht van Parent2Parent Ouders die andere ouders helpen vanuit hun eigen opgedane ervaringen en gevoelens. Supportouders moeten de regie laten bij de Vraagouder, Supportouders moeten in staat zijn open en objectief te reageren, Supportouders moeten een training van Parent2Parent gevolgd hebben

De Waarde van Ervaringskennis Parent2Parent maakt de weg die ouders van een zorgintensief kind moeten afleggen wat minder hobbelig en beter bereidbaar, waardoor de draagkracht van de ouders toeneemt.