Ieue - Jireh Genesis 22:1-14. 1.En het gebeurde na deze dingen dat de God (Elohim) Abraham op de proef stelde. Hij zei tegen hem: Abraham! Hij zei: Zie,

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
1 15 mei 2014 Rijnsburg 15 mei 2014 Rijnsburg. 2 Hebreeën Door het geloof heeft ook Sara kracht ontvangen om moeder te worden, en dat ondanks haar.
Advertisements

Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
OP DE HOOGTE (III) de berg Sion
Water, schapen en vrouwen
Genesis 25: 27 Toen de jongens opgroeiden, werd Esau een man, ervaren in de jacht, een man van het veld, maar Jakob was een huiselijk man, die in tenten.
Evangelie der genade Vragen :
De Schepping. En toen zei God: Adam, Ga naar de vallei...
Tussen Pasen en Pinksteren.
I. De setting en aanleiding. Lucas 15: 1 Alle tollenaars en zondaars kwamen hem opzoeken om naar hem te luisteren. 2 Maar zowel de farizeeën als de.
Israël in de wildernis.
Wat is het verschil tussen onze God en een totempaal?
Jesaja 55: 1 O, alle dorstigen, komt tot de wateren, en gij die geen geld hebt, komt, koopt en eet; ja komt, koopt zonder geld en zonder prijs wijn en.
Exodus De HERE sprak tot Mozes: 2 Zie, Ik heb bij name geroepen Besaleel, de zoon van Uri, de zoon van Chur, uit de stam Juda, schaduw Bezaleël.
Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag
Maandag PASSIE met PETRUS Marcus 14 vers
THEMA: Gods naam is….
Romeinen Denken en Dienen. Zie! Hinah! Zie, de dag van Jahweh komt, meedogenloos….
1 Samuël 16:1-13 Samuël zalft David
De bloedbruidegom Exodus 4.
Bij het kolenvuur Johannes
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
Matteüs TEGEN HET AANBREKEN (lett. op- lichten) van de eerste dag der week... lett. één [dag] van de sabbatten = dag van de eerstelingsgarve!!
…..overrompeld door verdriet
Eerbied voor een keuze De hel bestaat niet … ?. Genesis 1:28 / 31   En God zegende hen en God zei tegen hen: Wees vruchtbaar, word talrijk, vervul de.
Oog in oog, hand in hand ….
Welkom.
1 Gen 37:3 En Israël (Jacob) had Jozef lief boven al zijn zonen, omdat hij hem een zoon des ouderdoms was; en hij maakte hem een pronkgewaad. 4 Toen zijn.
God is trouw Hij gaf zijn woord
God zegent je zodat je zult heersen 1.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
GOD LEREN KENNEN WIE IS GOD? Jakob bij Pniël.
2 Ik zal je tot een groot volk maken,
onze roeping als gemeente
Welkom in de samenkomst
De Eerste mensen en de eerste zonde. De Eerste mensen en de eerste zonde.
Verander je wereld 1 Koningen 3:5-7
Wandelen met de Ontzagwekkende
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
Welkom in deze dienst! Voorganger:Ds. A.G. Boogaard Ouderling:Cors Visser Organist: Krijn van Veen.
De dorsvloer.
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
Preek Jakobus 2:
Water, schapen en vrouwen Jacob’s ideetje. Genesis En Laban zeide tot Jakob: Zoudt gij, omdat gij mijn bloedverwant zijt, mij dienen om niet?
Parasja B’Shalach Toen hij weg zond. Exodus 13, ,16 Haftara: Richteren 4,4 – 5,31 Barak & Debora B’rit Chadashah(N.T.): Openb.15,2-4.
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Welkom in de samenkomst
100 jaar was Abraham toen hij samen met Sara hun eerste kind ISAAK kreeg. God was Zijn verbond nagekomen.
Exodus 4 13 Exodus 4 13 Maar Mozes zei: ‘U moet het me niet kwalijk nemen, Heer, maar kunt u niet iemand anders sturen?
Herinner je Herinnert u …(Lucas 24: 6) Toen herinnerden ze zich zijn woorden (8)
Exodus 13: De Here ging voor hen uit, des daags in een wolkkolom om hen te leiden op de weg, en des nachts in een vuurkolom om hun voor te lichten,
Een voorbeeld dat navolging verdient
Esau en Jakob Genesis 25:19-34 eerstgeborene.
Durf te dromen.
HOE BLIJF JE GELOVEN TERWIJL JE WACHT OP GOD? HOE BLIJF JE GELOVEN TERWIJL JE WACHT OP GOD? Romeinen 4:17-20 ‘t Veerlicht Raamsdonksveer.
En terwijl hij onderweg was, gebeurde het dat hij dicht bij Damascus kwam …
Heb je een offer. Jezus heeft het offer op het kruis gebracht
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
27 december 2015 Zoetermeer. Genesis Na zijn vader begraven te hebben, keerde Jozef naar Egypte terug, hij en zijn broeders en allen, die waren.
Christus Jezus’ voorbestaan Studiedag 14 november 2015.
In deze dienst zal Ds. J. Kruidhof voorgaan Na de zegen zingen we Gz. 162: 1, 4 Schriftlezing: Gen. 25: 27 – 34 Gen. 27: 41 – 45 Hosea 12: 4 – 7 Tekst:
Welkom op TOV! Op wie wil je lijken??. Jij bent jij..
Welkom Voorganger: Dhr. J. Smit Kind van de zondag: Gerjanne HaasjesOrganist: Anne KroezeOuderling: P. NijhuisLezingen: Genesis 22: 1 – 14 Hebreeën 11:
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
Brief aan de Galaten -48- de vrucht van de geest: geloof/trouw.
Brief aan de Galaten -21- geloof – zegen- belofte-verbond.
Genesis 22:1-19 (HSV) En het gebeurde na deze dingen dat God Abraham op de proef stelde. Hij zei tegen hem: Abraham! Hij zei: Zie, hier ben ik. Hij zei:
Agenda aanstaande weken
De binding van Jitschaq – Genesis 22
Het offer van Abraham 1 april 2018 Hendrik Ido Ambacht.
Transcript van de presentatie:

Ieue - Jireh Genesis 22:1-14

1.En het gebeurde na deze dingen dat de God (Elohim) Abraham op de proef stelde. Hij zei tegen hem: Abraham! Hij zei: Zie, ik ben op de proef stellen van het geloof Hij zei tegen hem: Abraham! (vader-hoog-menigte)

2. Hij zei: Neem toch uw zoon, jouw enige, die je liefhebt, Izak, ga naar het land Moria, en offer hem daar als brandoffer op een van de bergen die Ik je noemen zal. Moria 2 Kronieken 3:1

3 Toen stond Abraham 's morgens vroeg op, zadelde zijn ezel, nam twee van zijn knechten met zich mee, en Izaäk, zijn zoon. Hij kloofde hout voor het brandoffer, stond op en ging naar de plaats die God hem genoemd had. de plaats: ha makom Exodus 33:21 er is plaats bij Mij

4. Op de derde dag sloeg Abraham zijn ogen op, en hij zag die plaats in de verte. op de derde dag…....

5. Abraham zei tegen zijn knechten: Blijven jullie hier met de ezel, dan zullen ik en de jongen daarheen gaan. Als wij ons neergebogen hebben, zullen wij bij jullie terugkeren. neergebogen

door het geloof heeft Abraham, toen hij op de proef gesteld werd, Isaäk geofferd. En hij, die de beloften ontvangen had, heeft de eniggeborene geofferd. Tegen hem was gezegd: Dat uit Izaäk zal uw nageslacht geroepen worden. Hij rekende dat God bij machte was hem ook uit de doden op te wekken. Waaruit hij hem in gelijkenis ook terugkreeg. Hebreeën 11:17-19

6. Daarop nam Abraham het hout voor het brandoffer en legde dat op zijn zoon Izaäk. Hijzelf nam het vuur en het mes in zijn hand. Zo gingen zij beiden samen.

7. Toen sprak Izaäk tot zijn vader Abraham en zei: Mijn vader! Hij zei: Zie, ik ben, mijn zoon. Hij zei: Zie, hier is het vuur en het hout, maar waar is het lam voor het brandoffer?

8. Abraham zei: God zal Zichzelf voorzien van het lam voor het brandoffer, mijn zoon. Zo gingen zij beiden samen

9. En zij kwamen op de plaats die God hem genoemd had. Abraham bouwde daar het altaar, schikte het hout erop, bond zijn zoon Izaäk en legde hem op het altaar, boven op het hout.

10, 11. Toen strekte Abraham zijn hand uit en nam het mes om zijn zoon te slachten. Maar de boodschapper van IEUE riep tot hem vanuit de hemel en zei: Abraham, Abraham! Hij zei: Zie, ik ben. Abraham, Abraham! Gen. 22:11 Jakob, Jakob! Gen. 46:2 Mozes, Mozes! Ex. 3:4 Samuel, Samuel! 1 Sam. 3:10 Martha, Martha! Luc. 10:41 Simon, Simon Luc. 22:31 Saul, Saul! Hand. 9:4

12. Toen zei Hij: Steek jouw hand niet uit naar de jongen en doe hem niets, want nu weet Ik dat je Alueim (God) vreest en jouw zoon, jouw enige, Mij niet onthouden hebt.

13. Toen sloeg Abraham zijn ogen op en keek om, en zie, een ram vast achter in het struikgewas met zijn hoorns. Abraham ging heen, nam de ram en offerde die als brandoffer voor zijn zoon.

14 En Abraham gaf die plaats de naam: IEUE-Jireh. Daarom wordt heden gezegd: Op de berg van IEUE zal voorzien worden. IEUE Jireh Ik ben - zal (voor)zien