Singer-Songwriter Zingen en spelen tegelijk Tekst Melodie Akkoorden Transponeren Stijl en tempo Tekst langer maken Vorm.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Het maken van presentaties voor op de computer.
Advertisements

Inleiding tot inhoudsopgaven j Druk dan op F5 of klik op Diavoorstelling> Vanaf begin om de cursus te starten. Klik op de berichtenbalk op Bewerken inschakelen.
Consensus Model Jeroen van Beuningen
Pianoles heeft onmiddellijk
Door goede gesprekken groeien
Boss RC-50 Guide Beats laten horen Beats aanpassen Instructie voor leerlingen Guide is één van de mogelijkheden met de Boss RC-50.
Aflezen van analoge en digitale meetinstrumenten
Ondernemingsplan van <Naam van jullie bedrijf>
door: Roderick Juffermans
Video Verwerking Movie Maker
DIA-OPMAAK (1) Dia-indeling H van Breugel A van der Coelen.
VBS De Bron Meester Ronny Marc Horst
Een moodboard?.
HTML Les 1: Introductie HTML
De beste manier om woorden aan te pakken…
De schaduw en het licht Tekst Toon Hermans Muziek James Galway
Vondeling Hoe ziet een poezenleven er zoal uit?. Dit hier lijkt mij wel een leuk plekje om te wonen!
Van doelen naar reflectie
Hoe ik paddenstoel word
Een presentatie maken Les 2
Uitleg bijvoeglijke bepaling (bvb)
CanDo Coaching.
Intensief lezen Lees de tekst grondig door en duid kernwoorden en/of –zinnen aan. Doe dit zo. Hoe doe je dit? Volg de pijl en dan zie je het symbooltje.
OFC28 mediawijsheid les 7 leren door te maken
Uitleg persoonsvorm (pv)
Samenvatten Klas 4A de Foorakker.
Pittige antwoorden van assertieve vrouwen
CHINESE HOROSCOOP ONGELOOFLIJK PRECIES!.
Uitleg notenschrift Hoe lees je noten? Hoe speel je die noten op een piano, gitaar of klokkenspel.
H4 lezen ‘zoekend lezen’.
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
Dirigeren Wat doet een dirigent?. inhoudsopgave Wie laat ik spelen? Ga ik aftellen? Welke opdrachten kan ik geven? Hoe laat ik ze stoppen?
Hoe leert de ruiter NHB DEURNE.
Shake Song Fort van de Verbeelding Bovenbouw Groep 7 en 8 (en soms ook groep 6)
Waarom? Als je straks klaar bent met studeren ga je werken. Of je nou voor jezelf begint of in loondienst gaat, het is belangrijk om iets te doen.
Hoe maak ik een PowerPoint presentatie?
Waarom? Iedereen heeft sterke en zwakke punten. Met je sterke punten kun je heel ver komen en het is dan ook van belang om deze in te zetten.
Inhoud Deze fase bestaat uit vier onderwerpen: 1.Interesse 2.Vaardigheden 3.Persoonlijkheid 4.Passie Je werkt toe naar het ontdekken van jouw passie.
Klokkenspel Overeenkomst piano Melodie uitzoeken en instuderen
Basisritme Meespelen met Song. Paradiddle Break YouTube
Hoe maak je een werkstuk? Begin op tijd!!. Kies een leuk onderwerp  Denk aan een hobby, sport, beroep, stad of onderwerp uit een van de lesboeken van.
Notenschrift Hoe lees je noten? Hoe speel je noten op een piano of klokkenspel. Dit leren wij met het Formative Assessment programma. FAP.
Beatbox Imiteren onderdelen drumstel Ritme noteren + beatbox Tempo + beatbox Beatbox + Neuriën Beatbox + Tekst Microfoon vasthouden Microfoons vergelijken.
Inhoud Breuken (optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen).
Grammatica zinsdelen H1 t/m H6
1.Account aanmaken 2.Eerste stappen van je profiel 3.Profielgegevens beheren 4.Vrienden zoeken en toevoegen 5.Pagina's en groepen toevoegen 6.Je startpagina.
Charpentier ( ) Te Deum Geleid luisteren © Pieter Seuren.
Talent in Ontwikkeling
Muziekgeschiedenis 21 e eeuw Stijlen Een muziekstuk.
Uitleg  In dit spel is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk punten verzamelt door vragen goed te beantwoorden.  In ronde 2, 3 en 4 staat er ook een.
Film Beschikbare tijd Acteurs en crue Werken aan de film tijdens de muziekles Script Storyboard Ontstaan van een film iMovie op iPad Presentaties met het.
Percussie Rondjes en kruisjes Ritme maken in een vierkwartsmaat. Hoog en laag toevoegen Ritme eerst noteren met rondjes en kruisjes, daarna met noten.
Rob Goossens Komende lessen Werkomschrijving, werkplan en werkplanning.
Zang Inzingen – Neuriën Tekst uit je hoofd leren Toonladders en Oefeningen Repertoir Omvang / bereik van je stem Jezelf begeleiden op een instrument.
RITME 1 De namen van de noten. re - je ne Achtste noten
Cursus 1.3 Reis door de tijd Klas 1 KGT Lesweek 3
Cursus 1.1 Werken met Kaarten Klas 1 BK Lesweek 2
Welkom Havo 5..
© UNIEK IN DE KLAS.
Thema 4: Zo bereik je meer
Een instructie schrijven
Ik heb mijn boek uit… Wat nu?.
Zeeslag Bron: csunplugged.org / csunplugged.nl.
3 vmbo-KGT Samenvatting Hoofdstuk 10
Algemene Muziekleer Hoofdstuk 8 Uitvoeringspraktijk
Les 3: regels en afspraken met de klas
Hoe maak je een eyecatcher
Algemene Muziekleer Hoofdstuk 17 Vorm
volgende bladzijde terug
Transcript van de presentatie:

Singer-Songwriter Zingen en spelen tegelijk Tekst Melodie Akkoorden Transponeren Stijl en tempo Tekst langer maken Vorm

Zingen en spelen tegelijk De titel Singer-Songwriter suggereert dat jij een liedje maakt dat je zelf kunt zingen / rappen, terwijl je jezelf begeleidt op een instrument b.v. gitaar, piano of ukelele. Je kan het liedje ook maken en daarna door iemand anders laten uitvoeren. De term Songwriter is al weer iets algemener. Je kunt als songwriter ook een instrumentaal stuk maken. Je verwacht dat een songwriter een "song" maakt. Maakt je lange stukken b.v. van 10 minuten of langer, dan is de naam componist beter op zijn plaats.

Tekst. Hoe schrijf je een nummer? Met de puzzel van een liedje kun je op meerdere manieren beginnen. Stel je begint met deze tekst: “Hé, ik schrijf mijn eigen nummer.” Nu voeg ik aan deze tekst een een ritme: 1e2e3e4e HéIkschrijfmijn ei-genNum-mer

Melodie Van een tekst kun je een Melodie maken. Je voegt dan tonen toe aan een tekst. Bij elke lettergreep bepaal je welke toon je daar wilt zingen (bij rap hoeft dat niet, dan ben je al klaar.) 1e2e3e4e HéIkschrijfmijn cdef ei-genNum-mer edec

Akkoorden Je kunt akkoorden toevoegen aan melodie. Akkoordsymbolen CCGC staan hier om de twee tellen. 1e2e3e4e HéIkschrijfmijn cdef CC ei-genNum-mer edec GC

Transponeren Als een nummer te hoog of te laag is om te zingen, kun je het transponeren. Hier start ik het nummer niet op een C maar op een A akkoord. Dat is een kleine terts lager. 1e2e3e4e HéIkschrijfmijn abcisd A ei-genNum-mer cisb a EA

Stijl en tempo Je kunt jouw melodie uitvoeren in diverse stijlen. Probeer er een paar uit en beslis wat er het beste bij past. Als oefening speel of zing je mee met de metronoom. Probeer één stukje in twee verschillende tempo's te spelen of te zingen. Noteer het tempo waarin je jouw nummer het beste kunt zingen / rappen. metronoom 1e2e3e4e HéIkschrijfmijn abcisd A ei-genNum-mer cisb a EA

Vorm De tekst was zoals je begrijpt nog niet af. Die moet langer. Hé, ik schrijf mijn eigen nummer. Ja, mijn oom die heeft een hummer Een hummer, groen als gras? Hij mocht willen dat dat zo was. (dit kan het refrein zijn maar ook een couplet of een bridge),,,,,,,,,, Bepaal bij elk deel van jouw tekst of het een couplet, (melodie gelijk, maar tekst steeds anders) refrein (tekst en melodie zijn hetzelfde) of bridge is. (eenmalig deel van het nummer met andere akkoorden en een andere sfeer.) Couplet: A1, A2, A3 Refrein: R Bridge is : B Dan moet je nog een Intro: I (start van een nummer) en een Coda: C (einde van een nummer) hebben Je kan de vorm van een nummer met letters weergeven. Maak zelf een eigen indeling. Een voorbeeld: I, A1, A2 R, A3 R, B, R, C

Componeren De onderdelen van deze PowerPoint: tekst, melodie, akkoorden, transponeren, stijl en tempo, tekst langer maken, vorm, kun je gebruiken in een door jouw gewenste volgorde gebruiken: 1) Tekst, ritme, melodie, akkoorden, transponeren, stijl. 2) Akkoorden, tekst, ritme, melodie, stijl 3) Stijl, akkoorden, tekst, ritme, melodie. 4) Verzin zelf een startpunt en ga dan verder.