Les 12 voor 18 juni 2016. “Want toen zij deze zalf op Mijn lichaam goot, deed zij dat als voorbereiding op Mijn begrafenis.” (Mattheüs 26:12) Jezus werd.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Gezegend wie op God vertrouwt
Advertisements

Heilig Avondmaal Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
Evangelie der genade Vragen :
Hij is de opstanding en het leven, dat bewees Jezus door Lazarus, die al drie dagen in het graf had gelegen op te wekken uit de dood.
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (5)
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Johannes 3:16 Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar.
Bestemming God eren ….
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
NIET OP DOOIEND IJS !!.
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het heilig evangelie wordt.
God en ons.
Deel II verzoening.
Hoe is het ons geleerd? de rechtvaardige God de schuldige mens.
Bij het kolenvuur Johannes
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Vaders & ouwe jongens Moeders & ouwe taarten.
Thema voor vanavond is:
Wonderen.
GOED NIEUWS.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
De kerk: gegeven liefde, beloofde trouw - de poorten der hel zullen haar niet overweldigen -
Geldermalsen  (Jezus)”…. gij zult mijn getuigen zijn ……………tot het uiterste der aarde.  “GETUIGE”: Delen wat God heeft gedaan in mijn leven.
Hoe balanceert u op Gods weegschaal? U zou verbaasd kunnen staan!
Christelijke Vrijheid
Matthéüs 26: Jezus in Gethsémané
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie Oorspronkelijke titel: How deep the Father's love for us © 1995 Kingsway's Thankyou Music / Universal.
Het verhaal van Pasen.
‘Als u iets kunt doen, heb dan medelijden met ons en help ons
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (4)
Hoe luister je naar de wet van God?
Romeinen 5:19 Zoals door de ongehoorzaamheid van één mens alle mensen zondaars werden, zo zullen door de gehoorzaamheid van één mens alle mensen rechtvaardigen.
Wandelen met de Ontzagwekkende
Leven zoals past bij God
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Strijd tegen de zonde?.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Zondag 35 HC Franeker 8 maart 2009
Het werk van de Heilige Geest in Rom 8
in Nieuw-Testamentisch perspektief
Welkom in de samenkomst
Welkom in de samenkomst
Exodus 4 13 Exodus 4 13 Maar Mozes zei: ‘U moet het me niet kwalijk nemen, Heer, maar kunt u niet iemand anders sturen?
De doop in de Heilige Geest
Koen Minderhoud Doopdienst, 7 juni 2015
Een voorbeeld dat navolging verdient
Dit is liefde, Vincent (het effect van genade) 1.
2 Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het evangelie; want het is Gods kracht tot behoudenis voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook.
11 En als de Geest van Hem Die Jezus uit de doden opgewekt heeft, in u woont, zal Hij Die Christus uit de doden opgewekt heeft, ook uw sterfelijke lichamen.
1Korinthiërs 11: 29 Want wie op onwaardige wijze eet en drinkt, die eet en drinkt zichzelf een oordeel, omdat hij het lichaam van de Heere niet onderscheidt.
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Romeinen 8: 12 Welnu, broeders, wij zijn aan het vlees niet verplicht om naar het vlees te leven. 13 Want als u naar het vlees leeft, zult u sterven.
Er is geen veroordeling meer Romeinen 8:1-17
Spring in het diepe!.
Heilig Avondmaal (IV) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het.
Er zijn twee leiders in de Grote Strijd. Een van hen moeten wij volgen. Als wij Jezus volgen, worden wij “strijdmakkers”. Wij vechten samen aan de winnende.
Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Het eerste lied: Psalm 89: 7 We lezen: Lucas 2: De preek gaat over: Romeinen 12: 1a Voorlezer:
Thema: Je bent geliefd… wees een zegen! Zondag 23 november 2014.
Les 9 voor 27 februari Veel veldslagen van de Grote Strijd vonden plaats gedurende de geboorte van de Christelijke Kerk. De eerste Christenen moesten.
Shema Yisrael … de ENE God…. Shema' Jisrael, Adonai Eloheinu, Adonai echad.
Leerdienst n.a.v. Zondag 1 A. Naar de kerk - ook om te leren B. Alles in Christus C. Levenslang: ellende, verlossing, dankbaarheid.
Welke betekenis?. Welke betekenis? Welke betekenis heeft vriendschap voor jou en mij? Rechts definitie Wikipedia.
Les 8 voor 21 mei Deze week hebben wij het leven van Christus bestudeerd, maar wij hebben op het verhaal van Petrus ingezoomd en hoe hij op Zijn.
Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Hij zal komen om te oordelen de levenden en de doden Hij houdt zich gereed (hij staat klaar)
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
Les 9 voor 28 mei “Wie zich dan zal vernederen als dit kind, die is de belangrijkste in het Koninkrijk der hemelen.” (Mattheüs 18:4) Wat betekent.
Les 13 voor 25 juni JEZUS BARABBAS Politieke leider Hij wilden de mensen bevrijden van Rome Hij beloofde aardse heerlijkheid JEZUS DE CHRISTUS Geestelijke.
Kind van God.
Transcript van de presentatie:

Les 12 voor 18 juni 2016

“Want toen zij deze zalf op Mijn lichaam goot, deed zij dat als voorbereiding op Mijn begrafenis.” (Mattheüs 26:12) Jezus werd vlak voor Zijn dood door Maria gezalfd met een heel dure olie van nardus (Johannes 12:1-3). De discipelen—vooral Judas—zagen in die handeling een verkwisting. Niettemin, zag Jezus een hart gevuld van dankbaarheid voor onverdiende liefde (Lukas 7:47). God gaf ons een vrije wil. Mensen hebben die vrije wil gebruikt om te bepalen hoe zich op te stellen tegenover Jezus in de momenten voorafgaande aan Zijn dood: Maria besloot Hem te eren, de leiders om Hem te veroordelen. Judas verraadde Hem, Petrus verloochende Hem. Hoe staat het met u? Wat zult u met Jezus doen? Zult u uw vrijheid om te kiezen gebruiken om Hem het offer te schenken van een dankbaar hart?

"Maar slechts weinigen waarderen alles wat Christus voor hen is. Indien zij dit deden, zou de grote liefde van Maria tot uitdrukking worden gebracht, de mirre zou vrijuit worden weggegeven. De kostbare zalfolie zou geen verkwisting worden genoemd. Niets zou te kostbaar worden geacht om aan Christus te geven, geen zelfverloochening of zelfopoffering zou te groot zijn om te worden verdragen om Zijnentwille."

“Hij nam ook de drinkbeker en nadat Hij gedankt had, gaf Hij hun die, en zei: Drink allen daaruit, want dit is Mijn bloed, het bloed van het nieuwe verbond dat voor velen vergoten wordt tot vergeving van zonden.’” (Mattheüs 26:27-28)

Overtreding van de wet houdt eeuwige dood in (Romeinen 6:23). Jezus moest onze zonden dragen aan het kruis en sterven om dat te voorkomen. Hij nam de plaats van de zondaar in. Hij was bang om voor eeuwig van de Vader te worden gescheiden. De eeuwigheid zal niet genoeg zijn om de immense liefde die Jezus aan het kruis openbaarde te begrijpen. Hij was bedroefd en riep uit: “Mijn Vader, als het mogelijk is, laat deze drinkbeker aan Mij voorbijgaan.” Maar Zijn liefde voor ons liet Hem ook uitroepen: “Maar niet zoals Ik wil, maar zoals U wilt.” (Mattheüs 26:39).

“En nadat hij de zilveren penningen de tempel in gegooid had, vertrok hij. Hij ging heen en hing zich op.” (Mattheüs 27:5) “En nadat hij de zilveren penningen de tempel in gegooid had, vertrok hij. Hij ging heen en hing zich op.” (Mattheüs 27:5)

“Toen begon hij zich te vervloeken en te zweren: ‘Ik ken de Mens niet!’ En meteen kraaide de haan.” (Mattheüs 26:74)

“Ieder mens is vrij om te kiezen door welke macht hij beheerst zal worden. Niemand is zó slecht, dat hij geen verlossing in Christus zou kunnen vinden.[…] Geen kreet van een ziel in nood zal onopgemerkt blijven, ook al wordt die kreet misschien niet in woorden geuit. Zij die erin toestemmen in een verbondsverhouding te treden met de God des hemels, worden niet overgelaten aan de macht van Satan of aan de zwakheid van hun eigen natuur.[…] De geesten des duisternis zullen vechten voor de ziel die eenmaal in hun macht is, maar de engelen van God zullen voor die ziel strijden met een overwinnende kracht. De Here zegt: ‘Kan aan een sterke de buit ontnomen worden, of zullen de gevangenen van hem die in zijn recht is, ontkomen? Zo zegt de Here: Toch worden de gevangenen aan een sterke ontnomen, en ontkomt de buit van een geweldige. Ikzelf zal strijden tegen uw bestrijders en Ikzelf zal uw kinderen redden.’” E.G. White (The Desire of Ages, page 258 / De Wens der Eeuwen, hfdst. 26, “Te Kapernaüm” blz engelse uitgave)