Contact met de tabaksindustrie? Aandacht voor: I.Internationale verplichtingen II.De praktijk III.Tips & tricks Chanella Mackay, VWS.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
van verdragsbepalingen
Advertisements

Internationaal privaatrecht, het EVO-verdrag en Rome II
Webquest Webquest. Wat is een webquest? Een queeste (Eng. Quest) is een uitgebreide zoektocht. Je gaat op zoek naar de antwoorden van de vragen die je.
Maatschappelijke aspecten les 2: Downloaden en uploaden: legaal of illegaal? [Bron: Downloaden: legaal of illegaal?, dr. mr. Bart W. Schermer]
HET IN OVEREENSTEMMING BRENGEN VAN HET RIJKSREGISTER MET HET BESTAND VAN DE AFGEVOERDEN GEHOUDEN DOOR DE KRUISPUNTBANK VAN DE SOCIALE ZEKERHEID ADVIES.
Stellingen Filmauteursrecht. aansluitingsvoorwaarden waarbij primaire openbaarmakings- rechten op voorhand worden overgedragen aan een CBO zijn in strijd.
TOE TE PASSEN SV WETGEVING BIJ GRENSOVERSCHRIJDEND WERKEN
Doelstelling 2 Amsterdam Groot Oost
Zelf- en coregulering Getest en goedgekeurd voor de mediasector,een weloverwogen gok voor de kansspelsector? Marieke Lenaerts ICRI – KULEUVEN – IBBT Vier.
Leuven Institute for Human Rights and Critical Studies
Hoofdstuk 3 Instellingen van de EG en hun bevoegdheden.
Hoofdstuk 2 Beginselen van de EG. Taken EG: Het instellen van een gemeenschappelijke markt (= interne markt), dat wil zeggen één enkele binnenmarkt. Het.
Hoofdstuk 11 Vrij kapitaalverkeer. (2/14) Het vrije kapitaalverkeer (inclusief het vrije betalingsverkeer) wordt gewaarborgd door artikel 56 van het Verdrag:
Fietscoördinator Gemeente Henk van Zeijl 15 juni 2009.
Pensioenverzekeren over de grens
BESCHERMING VITALE INFRASTRUCTUUR
Verdragen en inleiding Europees Recht
Adviesgroep Modellering Neerslag- onzekerheid en Actuele verdamping Neerslag- onzekerheid en Actuele verdamping Gé van den Eertwegh Adviesgroep Modellering.
Welkom bij het NIP Nieuws overzicht Nieuws item.
MEE OP WEG Meedoen in het (maatschappelijk) verkeer
Praktijksessie Welzijn, aanbesteden of subsidiëren Hoe te kiezen?
EOR en Vakbond Discussieaanzet FNV Europa conferentie, Sjef Stoop, FNV Formaat.
PBO Platform Belangenbehartiging Ondernemersverenigingen presentatie adviesraad OF 31 januari 2011.
Vrijwillige risicoacceptatie door gebiedsgerichte milieunormen Bijeenkomst ‘Vrijwillige risicoacceptatie’ Madurodam 27 februari 2014 Prof. dr. ir. Arjan.
MISSIE HET OM RICHT ZICH OP DE DADER EN STAAT VOOR HET SLACHTOFFER Slachtofferzorg.
Hoofdstuk 10 Vrij dienstenverkeer. (2/17) De vrijheid van diensten wordt gewaarborgd door artikel 49, lid 1, van het Verdrag: In het kader van de volgende.
Vrij verkeer van werknemers
INLOOPAVOND BEATRIXLAAN 25 Donderdag 22 januari 2009.
Cursus Politiek Actief Bijeenkomst 3: De gemeenteraad
 Gemeentelijk vastgoed: naar een integrale aanpak 17 september 2014 Henk de Kok & Eltje de Klerk.
vrij verkeer beginselen
Hoofdstuk 14 Openbare aanbestedingen. (2/11) Van openbare aanbesteding is sprake wanneer: een overheidsinstantie aan een particulier een bepaalde opdracht.
Presentatie UNICEF.
Adviesrecht in de praktijk. Caroline van den Berg, trainer BOinK.
Persoonsgegevens en de Wbp
Combinatie functie Regeling namens ministerie OC&W en VWS In fte voor combinatie functionarissen – 1250 fte om sportverenigingen te versterken.
Stimuleringsprogramma Lokale Aanpak gezondheidsachterstanden.
Opzet en krachtlijnen van het onderzoeksproject Prof. dr. Ilse Samoy Instituut voor Verbintenissenrecht KU Leuven, UHasselt.
Omgevingswet en gezondheid Myrtille Verhagen-Timmers Senior Beleidsadviseur Gezondheid Provinciale Raad Gezondheid Juni - juli 2015.
FOCUS IN ACQUISITIE Welkom bij de workshop Presentatie: Herma Wichman specialist in een heldere focus en strategie.
ESF Regiobijeenkomst Verantwoording casemanagement april 2015.
ONBEKENDE GEBOORTEDATA IN DE BRP. Identificerend voor persoon, ouder, echtgenoot/GP en kind Bepalend voor toepassing recht Bepalend voor toekenning voorzieningen.
Samenwerking is prima, Dat houden we zo! Wie staat voor u Cora Hoffmann IC verpleegkundige van oorsprong Sinds 1973 werkzaam in Ziekenhuis Terneuzen.
Kinderrechten in de praktijk 17 November 2015 Kathalijne Buitenweg.
Waarom een nieuwe Wro? De huidige Wet op de Ruimtelijke Ordening dateert van 1965 en is door de vele herzieningen onoverzichtelijk geworden. Uitgangspunten.
Drank- en Horecawet 10 juni Inhoud De Drank- en Horecawet Regels paracommercie (verplichtingen) en stellingen Regels overige (keuzen) en stellingen.
Overview of IP Law and Administration in Suriname.
Fairtrade Gemeente [naam presentator invullen] [datum invullen]
1 GSB III financiële verantwoording. 2 GSBIII Drie brede doeluitkeringen: 1.BDU sociale integratie en veiligheid 2.BDU economie 3.Investeringsbudget.
GSB III financiële verantwoording. Inhoud: 1.Rechtmatigheid 2.Begrip besteding per BDU 3.Eerst rijksmiddelen uitgeven.
Recht in Gedwongen Kader
Van object van zorg naar mensenrechten
Software en het Weens Koopverdrag
Richard de la Roy Eco-Makelaar.
Deel 1: Aanleiding en doelstellingen
Privacy binnen de Drechtsteden
Privacy binnen de Drechtsteden
Deel 1: Aanleiding en doelstellingen
Kwaliteitszorg Les 2.
Thema 14 Wet- en regelgeving
blok 2 les 4: contact met elkaar
Algemene Verordening Gegevensbescherming youtube
Regelgeving.
Ratificatie VN-verdrag: 14 juli 2016
Wetgeving overheidsopdrachten
Wat is het programma? Samen met de Omgevingsvisie zijn programma’s de belangrijkste instrumenten voor beleidsontwikkeling Bevat een uitwerking van het.
Vo. 1 en de civiele rechter
De bevordering van gelijkheid voor LGBTI's in de Europese Unie
Ongezond gedrag: de rol van het recht Alcohol
Tabaksontmoediging mr. dr. Marie Elske Gispen
Transcript van de presentatie:

Contact met de tabaksindustrie? Aandacht voor: I.Internationale verplichtingen II.De praktijk III.Tips & tricks Chanella Mackay, VWS

I. Internationale verplichtingen Artikel 5.3. WHO Kaderverdrag inzake tabaksontmoediging (FCTC verdrag) Bij de vaststelling en uitvoering van hun volksgezondheidsbeleid met betrekking tot tabaksontmoediging, nemen Partijen, in overeenstemming met het nationaal recht, maatregelen om dit beleid te beschermen tegen commerciële en andere gevestigde belangen van de tabaksindustrie.  Transparantie

I. Internationale verplichtingen Transparantie = openbaarmaking Internationaal / Europees / ministeries / provincies / gemeenten …alle organen van de Staat ant-over-contact-tabaksindustrie De verduidelijking Chanella Mackay, VWS

II. De praktijk: wat kan wel en wat kan niet? Stelling 1 Een tabaksfabrikant belt jou op voor een afspraak om uitleg te geven over minder schadelijke tabaksproducten voor de stoppen-met-roken programma’s. Chanella Mackay, VWS

II. De praktijk: wat kan wel en wat kan niet? Stelling 2 Een tabaksverkooppunt vraagt tijdens een inloopspreekuur bij de gemeente naar de mogelijkheden voor een bouwvergunning, omdat hij uitbreiding wil voor de verkoop van nieuwe tabaksproducten. Chanella Mackay, VWS

II. De praktijk: wat kan wel en wat kan niet? Stelling 3 Een tabaksproducent benadert de milieuafdeling van de gemeente om samen te werken in de strijd tegen zwerfafval door sigarettenpeuken. Chanella Mackay, VWS

Campagne Laat je peuk niet alleen Chanella Mackay –

III. Tips & Tricks aandacht vragen binnen de organisatie breder dan gezondheidsafdeling terughoudendheid contact: alleen uitvoering openbaarmaking contact: gemeentewebsite? bellen, mailen, brieven of op bezoek? … Chanella Mackay, VWS

Dank voor de aandacht Chanella Mackay, VWS