Begin 1900 ontwikkelden Professor Max Weber en meester Jan Pannekoek het plan om een Imkersvereniging in Eerbeek op te richten. Prof. Max Webermeester.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Tekenen en aquarelleren zijn voor mij technieken om de zichtbare werkelijk weer te geven. De aanwezigheid van de elementen  aarde, water, vuur en lucht,
Advertisements

WAAROM NIEUWE STATUTEN? WAAROM NIEUWE HHR? • Huidige statuten: 1983 • Praktijk op aantal punten anders • Rol KNHB komt niet naar voren • Huidige HHR: 1989.
Jezus en de wet van Mozes.
30 jaar TTC Eernegem Een overzicht … Het prille begin.
Samenleving en cultuur
Van uitleggen leer je het meest
OPEN MONUMENTEN DAG 2011 “oud gebouw, nieuw gebruik” Deze presentatie is samengesteld door de vereniging Puntegale. OPEN MONUMENTENDAG 2011.
Zeven SIR-55 patiowoningen Plan Luchen
David Doubilet is geboren in New York in 1946, en begon te duiken toen hij amper 8 jaren oud was. Hij heeft 13 jaren lang langs de kust van New Jersey.
April 2006 Annie M.G. Schmidt school Welkom in de Annie M.G. Schmidt school….. Kunst/cultuur thema: Vincent van Gogh april 2006.
Napoleon Bonaparte
Ouderraad Jaarvergadering 2012
IT Biografie.
De Musical KONING DER KONINGEN. INLEIDING De musical Koning der Koningen is een musical waarin ik heb meegedaan. Ik speelde mee in de begeleidingsband.
Hoofdstuk 4 De middeleeuwen 1
"Wat ga je later worden, Jantje. " vraagt moeder. "Vuilnisman
Voor hen die nog een moeder hebben is dit heel mooi.
Gemaakt door Nicky beekman Klas 3H.
Kijk je op Wereldschaal naar Europa, dan is Europa rijk! Echter binnen Europa zijn er grote verschillen. Bijv. Londen en Albanie.
Frankrijk voerde oorlog tegen landen die bang waren voor een revolutie
Maya’s 1In houd . 2.de Maya`s. 3.wat voor steden hadden ze?
De ontwikkeling van Het Christendom..
1 19 dec Rijnsburg 19 dec Rijnsburg. 2 Hebreeën 8 1 De hoofdzaak VAN ONS ONDERWERP is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is.
…..overrompeld door verdriet
Mijn schooltijd van één tot acht
BUURTHUIS NIEUW MOSCOU
‘Ze kwamen aan bij het begin van de gersteoogst’
Brouwershuis: ruimte voor iedereen!
Zeven SIR-55 patiowoningen Plan Luchen
Wie is God voor jou?.
Vereniging voor Waterstaat en Landinrichting Een terugblik over de financiën van 2007 t/m 2013, maar ook de uitgangspunten om een gezonde vereniging te.
“Ontwikkeling van hoogbegaafde leerlingen en schoolse kenmerken”
Migratie , Het Grote Menselijke Verhaal. Voor miljoenen mensen uit heel Europa waren de loodsen van de Red Star Line op het Antwerpse Eilandje de.
Samen met u zoeken we naar aanvaardbare effectieve oplossingen op vlak van o.a. sluipverkeer,parkeermogelijkheden, veilige straten en verkeer. Ook fietsers,
14 november 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 9 19 Want hoewel ik vrij sta tegenover allen, heb ik mij allen dienstbaar gemaakt, om er zoveel mogelijk te winnen;
 Heiliging, Reiniging & Bevrijding Zijn we nog slaaf van de zonde?
De bijzondere baby Tobias Dit verhaal is geschreven door: Jerusha Suze &Lisa.
De voetbalschoenen met hoge enkel kwamen niet vaak meer voor
Hoofdstuk III: Griekenland Les 7: Par 5, Griekse Kunst
In 1982 begonnen is de Balata tuin de creatie van Jean-Philippe Thoze. De tuin werd geopend op 19 april 1986 en dankt zijn naam aan de bomen die ooit.
Nieuwsbrief 7 december 2012 Agenda: 11 december: groep 7 en 7/8 excursie havenmuseum 14 december: kerst creamiddag 19 december: kerstviering vanaf
Hoofdstuk 3: Regenten en Vorsten
Wat moet je weten aan het eind van de les?
DE GROTE WITTE TROON deel 2 9 november 2014 Zoetermeer.
De Schuman-verklaring (pp. 5-6) Robert Schuman ( )
Walibi World(poster en folders)
.. De regenboog; Noachs zonde Genesis 9 1Waar was de regenboog een teken van? Dat de aarde nooit meer helemaal zou overstromen. 2 Wat was de zonde van.
Vraag 1. Sint Nicolaas is bisschop geweest van een Turkse havenstad. Hoe heette deze stad? A.Bari B.Madrid C.Myra D.Istanbul.
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
Welkom op 1 ste Kerstdag Voorganger: Ds. Marijn Rohaan Ouderling van dienst: W. Verkerk M.m.v.: E.Hofstede /huisband/ KEE Lezing: Lucas 2: 1-15 (BGT)
De gelaagde samenleving
COACHEN; zelf aan het werk! HELICON MBO Den Bosch W43
Opvoeden praktisch bekeken Bieke Van Severen 1BaO C SADAN-Opdracht.
DE ZEGEN VAN EVANGELISATIE Huh?? Zegen??. WELK BEELD HEEFT U?
Taalkennis les 4. Vragen 1 Met welke taal is het Fries het meest verwant? En het Nederlands? Hoe noemen we de taalfamilie waar Nederlands en Zweeds samen.
Een Leven Lang DZC Symposium Achterhoek in Beweging Jeroen Sanders 15 november 2012.
Wat is een Theory of Change? ‘Iedere interventie is gebaseerd op veronderstellingen over wat die interventie teweeg zal brengen’ Het plaatje: welke interventie.
Steffen Frusch & Arnold Schulte Online makelaar als leadgenerator voor het intermediair.
Troelstralaan De Troelstralaan loopt van Ringbaan-West tot Van Hogendorplaan en is een doorgaande weg in de wijk Goese Polder. Deze wijk, waar de bouwactiviteiten.
STATION GOES. Het station door de jaren heen Het was 1867 toen de Ganzestad aangesloten werd op het spoorwegnet. In juli dat jaar werd de lijn Bergen.
Evolutie van de democratie in Nederland Met de Acte van Verlating van 1581 werd de onafhankelijkheid van de Republiek uitgeroepen, die na afloop.
De Bolster Sambeek - buitenruimte.nu - november 2014.
Lucas 24:44-48; Christus’ kerk in de startblokken: nieuwe opdrachten volgens Gods oude plan. 1 Start-zondag.
Ouderinformatieavond Andere schooltijden Het belang van alle kinderen staat voorop!
De stad verandert Blok 3.
Hier gaan we het levende-dia-spel doen!
Verenigingsstructuur VV Oerterp
Blok 3 De stad verandert Deelvraag: Hoe de stad verandert na 1870?
Herijken missie & visie en meerjarenbeleidsplan
Kernbezoek 2019 te Groede 06 mei 2019.
Transcript van de presentatie:

Begin 1900 ontwikkelden Professor Max Weber en meester Jan Pannekoek het plan om een Imkersvereniging in Eerbeek op te richten. Prof. Max Webermeester Jan Pannekoek

Reeds in 1902 werd de eerste bijenmarkt gehouden.

Ter gelegenheid van de 25 ste markt werd een statiefoto gemaakt. 1927

Vanaf het begin is de thuisbasis van Eensgezindheid “De Korenmolen” geweest. Hierbij speelde de familie van Zadelhoff een belangrijke rol meester G.J. (Jan) Pannekoek, voorzitter en de heer J.W. van Zadelhoff Sr. bestuurslid (grootvader van Johan)

Op de plaats van de huidige woning van de fam. van Zadelhoff stond “Eerbeeks Belang”, een multifunctionele ruimte waar de honing werd verkocht Opening van de markt.

de plaatselijke middenstand voer er wel bij ! in 1937 werd zelfs een vaandel gemaakt waarvan de rekening voor de penningmeester was. De vereniging floreerde, dat was aan alles te merken ……

maar, ….. het meeste geld bleef in de buurt !

Het 50 jarig jubileum, in 1951, werd groots gevierd. jong en oud, iedereen was aanwezig “Mellifica de Droomkoningin” een romantisch openluchtspel geschreven door de heer G.J. te Hennepe uit Eerbeek.

..... toen werden op de bijenmarkt nog volken verkocht! En paste muziekvereniging Eendracht nog op de platte wagen! 1970

het 80 jarig verenigingsjubileum 1982

Inmiddels is er veel veranderd …… …… al was het maar de wijze van boekhouden!

Ter gelegenheid van de 100 ste Honing- & Bijenmarkt ontving de vereniging een toepasselijke banner van het hoofdbestuur Ter nagedachtenis aan de medeoprichter van onze vereniging werd het Meester Jan Pannekoeklaantje onthuld.

De cursussen lopen goed, extra stalruimte is noodzakelijk …………….…., een tweede stal met plaats voor nog eens 15 volken.