De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Kijk je op Wereldschaal naar Europa, dan is Europa rijk! Echter binnen Europa zijn er grote verschillen. Bijv. Londen en Albanie.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Kijk je op Wereldschaal naar Europa, dan is Europa rijk! Echter binnen Europa zijn er grote verschillen. Bijv. Londen en Albanie."— Transcript van de presentatie:

1 Kijk je op Wereldschaal naar Europa, dan is Europa rijk! Echter binnen Europa zijn er grote verschillen. Bijv. Londen en Albanie

2 De Europese kernregio: Loopt van het ZO van de UK en Denemarken tot aan Noord Italie.

3 Deze kernregio heeft de hoogste inkomens, de meeste hightech bedrijven, de beste infrastructuur en hoogst opgeleide beroepsbevolking.

4 Hoe is deze regio ontstaan: Gunstige natuurlijke omstandigheden zoals vruchtbare bodems en goede natuurlijke havens (bijv. Londen, Amsterdam en Venetie).

5 Er was altijd genoeg voedsel en veel handel, hierdoor werd veel geld verdiend.

6 Dit geld werd geinvesteerd in techniek bijv. Uitvinding stoommachine in 1750. Dat was het begin van de moderne industrie.

7 Dit staat bekend als de industriele revolutie. Produkten werden voortaan in fabrieken gemaakt. Deze fabrieken stonden in de steden. Dus miljoenen mensen trokken naar de steden van het platteland.

8 Hierdoor een enorme vestedelijking. Hierdoor is een grote consumenten markt (genoeg kopers) en arbeidsmarkt (genoeg werknemers) ontstaan.


Download ppt "Kijk je op Wereldschaal naar Europa, dan is Europa rijk! Echter binnen Europa zijn er grote verschillen. Bijv. Londen en Albanie."

Verwante presentaties


Ads door Google