Migratie in de moderne tijd (1924-1985) Hoofdstuk 5.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Doe jij ook mee? de samenleving dat ben jij,
Advertisements

Dag 12. Dag 12 Dag 12 van het dagboek Hallootjes, Hoe is het bij jullie? Ik hoop dat jullie je een beetje beter voelen dan wij hier. Want het is toch.
Kleine engelen Foto’s, tekst en geluid!.
10 ROZEN VOOR JOU.
Hoofdstuk 1A: Europeanen
…. bestonden vroeger niet …. bestaan nu vooral in Azië, Zuid-Amerika en Afrika …. ontstaan door verhuizing van platteland naar stad …. van 9 (50 jaar geleden)
Paragraaf 4. Schaalvergroting na 1945.
TECHNIEK! HET DRAAIBOEK 28 oktober: Vandaag kregen we de opdracht uitgelegd. Ook moesten we met het idee komen voor de robot. Hier hebben we met z’n.
Mijn Intake Kevin Lutgert Matchpoint. De Voorbereiding naar mijn opleiding Onderzoeken Beslissingen nemen Praten met Matchpoint Gesprek op.
Suriname Soraya van Lomwel.
11.3: Nederland is vol.. Met autowegen
Ab Kan Restaurant beheerder.
Inleiding: De bepaalde integraal
Aantekening §2 B-nummers.
Start de voorstelling en klik dan in deze ster
Hoofdstuk 3.
§3.2 – De huidige migranten
11.3: Nederland is vol.. Met autowegen HC Tips voor de toets.
Multicultureel Amerika
Hst 3: Naar de Verenigde Staten: ‘el otro lado’ Diversiteit alom!
Verstedelijking en bevolkingsspreiding
Hoe ontstaat bevolkingsontwikkeling?
LEZEN: JOH.3:16 WANT GOD HAD DE WERELD ZO LIEF.
Samenvatting: hoofdstuk 1
Hoofdstuk 1 Patronen op de wereldkaart: bevolking Paragraaf 9 t/m 11
Verzuiling en ontzuiling in Nederland
Hoofdstuk 1 Patronen op de wereldkaart: bevolking Paragraaf 9 t/m 11
3 Oktober is een feest voor leienaars en ook gewoon als je net in Leiden. Het is een ongewone feest dag voor Leiden want toen was Leidens ontzet. Er is.
Dromen over Canada. Hier wil ik wonen F*ck jamm er het isniet echt.
1 Gen 37:3 En Israël (Jacob) had Jozef lief boven al zijn zonen, omdat hij hem een zoon des ouderdoms was; en hij maakte hem een pronkgewaad. 4 Toen zijn.
1.Hoe heet ons bedrijf 2. voorwoord 3. wat was de opdracht 4.de vliegtabel met kosten van de vliegreis Londen naar New York 5.de vliegroute op wereldkaart.
Anne Frank was een joods meisje uit de 2e wereldoorlog.
Tom en de pony Door Mathias Benoit. Tom ging met zijn mama en papa op reis naar Nederland. Ze gingen naar een huisje waar ze een pony kregen tijdens hun.
© VIP GilzeRijen ( brengt hulpvragers en vrijwilligers bij elkaar en de website is een zusje van Zorgvoorelkaar.com. Rob: “Ik was.
Paragraaf 5.5 Historisch overzicht
De stem van God 2x Jozef: -Mattheus 2 vers Genesis 45 vers 1-7.
De sociaal-economische effectrapportages  Doel SEER: monitoren sociaal-economische ontwikkeling, spreiding kansarme groepen  SEER wordt tot op heden.
Bevolking van de Republiek
Migratie BB nr.117 Nr.118 Nr.119 Nr.120.
Even voorstellen God Abr(ah)am Lot Sara(i) Hagar Ismaël Isaak.
Pas op Leesvirus! Een verhaal geschreven door de kinderen van groep 5/6 van de Meester Sieberingschool Nieuw Balinge 2015.
Specht en de wezel samen door de lucht Mediabegrip week 11/12.
2C Vrijdag 20feb2015 2C en 2B Dinsdag 03maa2015
 Een groot gezin is een voordeel, de kinderen zullen later gegarandeerd voor jou zorgen.  Een groot gezin is een nadeel, want je hebt een grote en.
Piet Mondriaan Jeugd en opleiding.
1 TH Hoofdstuk 1 Bevolking § 6 en 7
1 TH Hoofdstuk 1 Bevolking § 2 en 3
1 vwo Hoofdstuk 1 Bevolking, §7 - 9
Titel wereld moet weg. 1 havo/vwo 1 Bevolking § 7-8.
Titel wereld moet weg. 1 havo/vwo 1 Bevolking § 2-4.
1 VWO Hoofdstuk 1 Bevolking § 2 - 4
Creatieve opdracht dit ben ik lisa Veel plezier met mijn prezentatie Veel plezier met mijn presentatie.
Hoofdstuk 5 Bevolking en ruimte in Duitsland en Nederland.
Hoofdstuk 6 De Chinese bevolking.
HOOFDSTUK 3 Dorp  spookdorp. DOELEN HOOFDSTUK 3 Aan het einde van dit hoofdstuk weet je: - dat er grote verschillen zijn in Europa tussen plattelandsgebieden.
Lieve lezers, Ik heb een dochter van 17 jaar, haar naam is Brigitte.We wonen in Tamines een stadje in Belgie. Mijn dochter is verdwenen op 11 oktober.
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
Aruba wordt een moderne samenleving Hoofdstuk 4. §4.1 Waarom kwam er een olieraffinaderij? Olieraffinaderij  Lago Aruba lag dichtbij het Meer van Maracaibo.
De Verenigde Staten. §2. Voor indianen is geen plek meer. Voordat de Europeanen kwamen, waren de indianen de enige bewoners van Amerika. De indianen hadden.
AARDRIJKSKUNDE HOOFDSTUK 1 WATER
Hoofdstuk 1 Patronen op de wereldkaart: bevolking Paragraaf 9 t/m 11
Globalisering en migratie
Migratie.
Illegale migratie leidt tot criminaliteit.
Migratie Anouck, Anne, Indy, Lisanne& Nikki.
Deel het vuur van Pinksteren in Venezuela Bid mee met Rommel Piñero:
A H1 Samenhang & verscheidenheid P4 Globalisering & migratie
1 vmbo-T/havo 1 bevolking, §2 en 3
? Wie zijn dat? Ik weet het niet.  Ik VRAAG het. 2, 3, 4 personen.
§5.3 Einde van de wereldrijken
Transcript van de presentatie:

Migratie in de moderne tijd ( ) Hoofdstuk 5

§5.1. Mensen verhuizen Migratie: van de ene land naar een andere land verhuizen. Motieven: (motibonan) De pullfactoren: reden om naar een andere land te gaan. - beter werk - opleiding - beter leven De pushfactoren: reden om van je land weg te gaan. - geen werk - armoede

Opdracht 1: Ik ben Juancho Martina. Ik ben hier al in 1938 komen wonen. Op Curaçao kon ik geen baan (werk) krijgen. Ik kreeg een contract bij de SKOA. Vlak daarna ben ik getrouwd met een Arubaan. Vraag 1: Geen baan op Curaçao is voor Juancho pull- of pushfactor? Leg uit. Vraag 2: Beter baan op Aruba is voor Juancho pull- of pushfactor? Leg uit.

Antwoord: 1. Pushfactor. Omdat Curaçao heeft geen werk. Dus Curaçao duwt Juancho weg. 2. Pullfactor. Omdat Juancho op Aruba een beter baan kreeg.

5.2. Vestiging en vertrek Vestiging: komen wonen. Vertrek: gaan. Vormen van Migratie: Immigratie: het komen wonen in een land. Emigratie: het weggaan van een land. Remigratie: het terug komen naar het land van herkomst Kettingmigratie: als mensen uit een familie, plaats, of land in een ander land gaan wonen en werken.

Voorbeelden: Immigratie: Lisa woont op Colombia en komt naar Aruba wonen. Emigratie: Carina woont op Aruba en gaat naar Nederland wonen. Remigratie: Carlos woonde op Aruba ging naar Venezuela wonen en komt terug naar Aruba. Kettingmigratie: Als meerdere familieleden van Rutline uit Suriname hier komt wonen.

Opdracht 2: Welke migratievorm stelt het pijltje in bron 1 voor? Leg uit. Welke migratievorm stelt het pijltje in bron 2 voor? Leg uit. Bron 1. Bron 2.

Antwoord: Bij bron 1: Immigratie, want de mensen komen naar het land. Bij bron 2: Emigratie, want de mensen gaan uit het land.

Vestigingsoverschot en vertrekoverschot. Vestigingsoverschot: als meer mensen in een land vestigen dan vertrekken. Vetrekoverschot: als meer mensen in een land vertrekken dan er komt wonen.

Opdracht 3: In welk jaar was de vestigingsoverschot het grootst? In welk jaar was de vertrekoverschot het grootst?

Antwoord:

5.4. Gevolgen van migratie Negatief: - Gezinnen gaan uit elkaar. Positief: - migranten sturen geld naar de achtergebleven familieleden.  postwissel. Postwisseleconomie: een land waar veel mensen afhankelijk is van de postwissel.

VRAGEN