Formulier voor de openbare belijdenis van het geloof Blz. 735 (GK) Geliefde broeders en zusters in onze Here Jezus Christus, U bent hier verschenen voor.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Presentatie Gemeente van onze Heer Jezus Christus, N.N. en N.N. hebben te kennen gegeven dat ze hun zoon/dochter N.N. willen laten dopen. Onderwijs Wanneer.
Advertisements

Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3)
Wiruju “mijn geloofsbelijdenis” een liturgisch gezang uit
Heilig Avondmaal Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling
Formulier om de christelijke doop te bedienen aan de kinderen van de gelovigen (2)
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (5)
Formulier III Heilig Avondmaal (1)
DE GEDAANTEVERWISSELING VAN EEN CHRISTEN
Een man lag uit te rusten in het gras en keek naar de lucht
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de doop Bij de doop word je in water ondergedompeld of ermee besprenkeld. Zo wordt zichtbaar gemaakt dat je.
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het heilig evangelie wordt.
Zingen De Almachtige, Schepper des hemels En der aarde
Zingen Ik geloof in God de Vader, de Almachtige,
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
ONZE HERDER GAAT VOOROP IN 2008
Tellen onze goede werken mee?
In de Bijbel komen we belijdenisdoen tegen bij Johannes de Doper In de Bijbel komen we belijdenisdoen tegen bij Johannes de Doper. Hij doopte mensen.
Er zijn 3 mensen nodig voor deze act
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de doop Bij de doop word je in water ondergedompeld of ermee besprenkeld. Zo wordt zichtbaar gemaakt dat je.
Presentatie Gemeente van onze Heer Jezus Christus, N. N. en N. N
In deze presentatie staan beide.
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Laten we eerst luisteren naar wat de Bijbel zegt over de instelling en de betekenis van de doop. Voordat onze Heer.
Welkom in ‘De Voorhof’ Zondag 21 HC Franeker 12 september 2010 Thema: Wat moet je nou weer met de kerk?
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (4)
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de doop Bij de doop word je in water ondergedompeld of ermee besprenkeld. Zo wordt zichtbaar gemaakt dat je.
Leven zoals past bij God
Geliefde broeder(s)/zuster(s), U staat hier voor God en zijn gemeente om uw geloof te belijden. Ik verzoek u eerlijk te antwoorden op de volgende vragen.
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Van gedoopt naar gevormd!
Welkom in deze eredienst
Preek 1 Petrus 5: 6-11.
Keizer Nero zingt liederen terwijl Rome brandt…
In deze dienst zal Ds. R. Tigelaar voorgaan Na de zegen zingen we Lb. 1 Schriftlezing: Jesaja 42:18 – 43:13 Tekst: Jesaja 43: 1b.
Gebed en belijdenis.
Heilig Avondmaal (IV) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen II Blz. 8 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Laten.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen II Blz. 718 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Laten we eerst.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen II Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Laten.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
God heeft ons eeuwig leven geschonken –in zijn Zoon (1 Joh.5:11 / Zondag 1)
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
Heidelbergse catechismus
Romeinen (4) WELKOM.
Kort doopformulier voor de kinderdoop
Open de ogen van je hart Efeze 1:15-23.
1.
Welkom in deze kerkdienst
1 Wat er was vanaf het begin, wat wij gehoord hebben, wat wij met eigen ogen gezien en aanschouwd hebben, wat onze handen hebben aangeraakt, dat verkondigen.
Welkom in deze kerkdienst
Jongste gemeentelid Valentijn Adriaan Johannes Samuël Joosse.
Wij geloven in de Here God, onze Vader, Die alles gemaakt heeft:
Jezus ontmoeten - straks
Les 8 Kerk in Nederland Wat doe ik hier vandaag?
In Perspectief.
Gen 1:1-3 1In het begin schiep God de hemel en de aarde.2De aarde was nog woest en doods, en duisternis lag over de oervloed, maar Gods geest zweefde over.
(2Pe 1:1-3) Van Simeon Petrus, dienaar en apostel van Jezus Christus. Aan allen die dankzij de rechtvaardigheid van onze God en van onze redder Jezus.
Openbare geloofsbelijdenis
Heilig Avondmaal (formulier 5)
Avondmaalsformulier Gemeente van onze Heer Jezus Christus, We zijn hier bij elkaar gekomen om het Avondmaal te vieren. Onze Heer heeft deze maaltijd ingesteld.
Eer aan God in den hoge en vrede op aarde aan de mensen die Hij liefleeft. Wij loven U, wij prijzen en aanbidden U, wij verheerlijken U en zeggen U dank.
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Transcript van de presentatie:

Formulier voor de openbare belijdenis van het geloof Blz. 735 (GK) Geliefde broeders en zusters in onze Here Jezus Christus, U bent hier verschenen voor God en zijn heilige gemeente om uw doop te beamen, uw geloof te belijden, en zo toegang te krijgen tot het avondmaal van onze Here Jezus Christus. Antwoord daarom oprecht op de volgende vragen: Ten eerste: Gelooft u in God de Vader, de Almachtige, Schepper van hemel en aarde, en in Jezus Christus, zijn eniggeboren Zoon, onze Here, en in de Heilige Geest, als de Drie-enige God van uw doop?

Formulier voor de openbare belijdenis van het geloof Ten tweede: Belijdt u dat de leer van het Oude en Nieuwe Testament, die in de Apostolische Geloofsbelijdenis is samengevat en hier in de christelijke kerk geleerd wordt, de ware en volkomen leer van de verlossing is? En belooft u bij de belijdenis van deze leer door Gods genade te blijven in leven en sterven?

Ten derde: Aanvaardt u de belofte en verplichting van Gods genadeverbond, waarvan uw doop teken en zegel is? U vraagt nu de toegang tot het heilig avondmaal. Belijdt u uit kracht van de Heilige Geest, dat u vanwege uw zonden u voor God verootmoedigt; dat u uw leven buiten uzelf in Jezus Christus, de enige Verlosser, zoekt; en dat het uw hartelijke begeerte is God en de naaste lief te hebben, met de wereld te breken, uw oude natuur te doden en godvrezend te leven? Formulier voor de openbare belijdenis van het geloof

Ten vierde: Belooft u dienstbaar te zijn aan de opbouw van de gemeente, Woord en sacrament trouw te gebruiken en u aan de kerkelijke terechtwijzing te onderwerpen, indien u zich - waarvoor God u genadig beware - in leer of leven misgaat? Zegenbede Broeders en zusters: al moet u nog korte tijd lijden, God, de bron van alle genade, heeft u geroepen om in Christus Jezus deel te krijgen aan zijn eeuwige luister. God zal u sterk en krachtig maken, zodat u staande zult blijven en niet meer zult wankelen. Hem komt de macht toe, voor eeuwig. Amen Formulier voor de openbare belijdenis van het geloof