De woorden van het onzevader zijn heilig: we moeten ze onderhouden zoals antieke spullen. Ze moeten goed bewaard blijven in precies dezelfde staat als.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Heilig Avondmaal Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling
Advertisements

Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Discipelschap.
´OMWILLE VAN MIJN NAAM´.
Afscheid groep 8 Kindernevendienst en Bevestiging ambtsdragers 15 juni 2014 Thema:
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (5)
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Woord van Leven April 2014.
Woord van Leven Februari 2010.
Welkom deze morgen in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge
Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag
NIET OP DOOIEND IJS !!.
Welkom WELKOM. 'Sterven is het uitdoven van een lamp, niet de vernietiging van het licht.'
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bij elkaar om volgens het bevel van onze Heer zijn dood te verkondigen. Eerst horen we hoe.
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het heilig evangelie wordt.
Levendmakende Kracht.
Vanavond gaat het over: Hoe sta jij in het leven?
De Geest schrijft Jezus in ons leven Wat is er te zien van de Geest? Kijk naar jezelf: leesbare brief.
Onze Vader in de hemel.
EEN CHRISTELIJKE KIJK OP HET LICHAAM. Leviticus 19,1-2: De heer sprak tot Mozes: 2 ‘Zeg tegen heel de gemeenschap van de Israëlieten: Wees heilig, want.
Alles draait om liefde!.

In deze presentatie staan beide.
Welkom.
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (4)
Zondag 52 HC Franeker 16 augustus 2009
Omgaan met verschillen
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Welkom in deze kerkdienst
Geliefde broeder(s)/zuster(s), U staat hier voor God en zijn gemeente om uw geloof te belijden. Ik verzoek u eerlijk te antwoorden op de volgende vragen.
H O O P in kwetsbaarheid BEELDMEDITATIE mensen … ze zoeken naar hoop
Wat vieren we in de Heilige Eucharistie ofwel in de Heilige Mis ??
Kinderopwekking 75: Ik geloof
Het eerste lied: Psalm 25: 1, 2 Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Voorganger: ds. J.F. Harmanny te Hoek We lezen: Spreuken 1: 1 - 7,
OverGave(n) Onze gift aan Jezus….
God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?!
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
18de vd Tijd door het Jaar B Luisterend naar de lofzang bidden wij tot de handen van Jezus (“Ad manus” v Buxtehude) die de Broden vermenigvuldigden Regina.
Gemeente zijn we samen Viering samen-gaan Elim en Zout & Licht Hilversum – 13 sept
De preek gaat over Efeziërs 4: : 5 Welk stempel draag jij? Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Voorganger: Ds. P.J.C. Colijn te.
 - Inleiding  - Monotheisme  - Twee Naturen  - Als Rechter  - Als Verlosser  - Als Mens, Leraar en Vriend  - Als Idool.
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
Spring in het diepe!.
* Christus, het beeld en woord van God
Ds. Hans Eschbach Kom Heilige Geest, vernieuw uw kerk, vernieuw mijn leven Kom Heilige Geest Vernieuw uw kerk Vernieuw mijn leven.
Heilig Avondmaal (IV) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het.
Na het luiden van de klok zingen wij: Opw. 573
GODS WOORD WORDT WAAR BIJ JEZUS. Deel 2: In Christus komt God zelf Deel 1 was: Het Oude Testament laat zien dat Jezus komt.
Gn 1,26a En God zei: ‘Nu gaan Wij de mens maken, als beeld van Ons, op Ons gelijkend;
Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Het eerste lied: Psalm 89: 7 We lezen: Lucas 2: De preek gaat over: Romeinen 12: 1a Voorlezer:
539 kom nu is de tijd, aanbid hem Kom, nu is de tijd: aanbid Hem Kom, nu is de tijd: ontmoet jou God. Kom, zoals je bent, aanbid Hem. Kom, zoals je.
Welkom in deze Pinkster-dienst - een gave(n)dienst koor, voorlezing, zingende kinderen, bijdrage KIKker, preek enz. - een volle dienst laat u/je vullen.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de openbare belijdenis van het geloof Blz. 735 (GK) Geliefde broeders en zusters in onze Here Jezus Christus, U bent hier verschenen voor.
Ik heb een licht dat altijd schijnt. Het schijnt overdag en ook ‘s nachts. Als de duisternis komt en de zon niet meer schijnt, dan zal ik blijven schijnen,
Heidelbergse catechismus
Kort doopformulier voor de kinderdoop
Schattebout. Schattebout Er is meer tussen hemel en aarde! Ècht wel! Eindeloos bewustzijn bij God. Zo heet dit schilderij. Dat is net zoiets als eeuwig.
Wat doe ik hier vandaag? Ik zie dat christenen van alle tijden en alle plaatsen zich verbonden voelen met dezelfde God. Ik denk na over de manier waarop.
Wij geloven in de Here God, onze Vader, Die alles gemaakt heeft:
Kom Heilige Geest Vernieuw uw kerk Vernieuw mijn leven
Welkom in deze kerkdienst
“OPDAT ZIJ ALLEN ÉÉN ZULLEN ZIJN”
Welkom in deze kerkdienst
Gods doel met ons Alles wordt nieuw
Ik ben de kerk.
Welkom in deze kerkdienst
Transcript van de presentatie:

De woorden van het onzevader zijn heilig: we moeten ze onderhouden zoals antieke spullen. Ze moeten goed bewaard blijven in precies dezelfde staat als ze altijd al geweest zijn. groot-antiek-kruisbeeld-onder-een-glazen-stolp- eerste-kwartaal-20e-eeuw (toegang )

Het onzevader hoort –net als het kruis dat hier ooit hing- thuis in de vuilnisbak; de woorden ervan zijn oud en versleten en we hebben ze niet meer nodig. Foto: B. Slechten 2011.

Het onzevader is niet meer van deze tijd; we moeten het helemaal herzien, met deze waarden erin, maar het mag niet meer herkenbaar zijn zoals voordien. Foto: J. Bouwens 2009.

De woorden van het onzevader zijn oud, maar niet versleten. We kunnen ze een nieuwe betekenis geven en hedendaags laten klinken! M. Meeussen 2016.

Hoe kan je vandaag omgaan met het onzevader? Antiekwinkel Recyclagepark Restafval Kringwinkel Reconfessionalisering Waardenopvoeding Recontextualisering Secularisering

Kruis en kruisteken Wat is het verschil? Kruis Voor christenen – volgelingen van Jezus – is het kruis het kenteken. Zij dragen het om de hals of geven het thuis een plaats in de woonkamer. Het herinnert hen eraan hoe Jezus zijn leven heeft gegeven opdat mensen zouden leven. Het kruis is een teken van verlossing. In de kerk is het kruis uiteraard ook aanwezig. Er hangt een kruisbeeld boven het altaar, of het staat naast het altaar. Het kan de afbeelding zijn van de lijdende Christus, of het beeld van de verrezen Heer. Soms hangt er helemaal geen afbeelding van Christus aan het kruis. Dan heeft de kunstenaar die het kruis maakte de nadruk willen leggen op de verrijzenis van Jezus. (toegang ) Kruisteken Elke eucharistie begint met een kruisteken. Daardoor zeg je aan Jezus dat je er bent, en dat je Hem vertrouwt. Als we een kruisteken maken, doen we dat rustig, want het is een heel mooi gebaar. We 'bekruisen' ons helemaal, van hoofd naar hart en van schouder naar schouder In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. Amen (toegang ) Bron foto: (toegang )