Waar gaan we heen met het weidevogelbeheer De Groene Motor 06 november 2014 “de Zwaan” Berkenwoude Ron van Wetten.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Wilt u meer weten over Regelhulp.nl? Kijk op of stuur een naar
Advertisements

“IK KRIJG HET NIET UIT MIJN HOOFD”
Implementatie van de UNCO-MOB
DE WMO: kansen of bedreigingen voor de ouderenzorg
managementrapportages leerplicht
Weidevogelbeheer in Nederland
Uitvoering Natuurregelgeving door provincies
Persoonlijke Waarden Het waardenperspectief
WELKOM Vrijwilligersbijeenkomst De WENDE Programma  20.05: Waarom deze bijeenkomst  20.10: Samen vooruit -Huidige situatie & voorstellen -Waar.
Agrarisch natuur- en landschapsbeheer. Firma Kager.
Informatiebijeenkomst SNL.. september 2009 naam. Inhoud Nieuw subsidiestelsel (IPO) –Gebiedscoördinatie –Collectief Beheerplan –Nieuwe werkwijze aanvragen.
Nationaal Landschap Laag Holland in ontwikkeling
Professionalisering agrarisch natuurbeheer KAN 16 december 2013.
Expertisegroep Haptotherapie en Topsport (Sjoerd van Daalen), voor NOC*NSF, 3 april 2013.
BMF Tilburg 15 april Brabant in een dynamische context Veranderend landelijk gebied Afnemende bevolkingsgroei Afname biodiversiteit Klimaatverandering.
Waarde-volle zorg LPZ, 11 oktober Opbouw Voorstellen Ontwikkelingen Ander perspectief In gesprek 2.
Gemeente Ede Wmo Het is mensenwerk 19 februari 2014.
Hoe blijf ik overeind als welzijnsprofessional?
Hoe onderhoud ik de dialoog met mijn partners?. Samen werken voor meer publiek Tot UitinBrabant.nl, Uitmarketingburo, Brabants Bureau voor Toerisme.
Als ik jou een reddingsboei toewerp, kun jij jezelf dan redden?
Workshop ‘Is er een toekomstige rol voor verkoopvrijwilligers’ 25 mei 2013.
Themabijeenkomst 1oktober 2009
KNGF-programma Samenwerking Rhenen 16 december 2008 Wilma Huiskamp.
EOR en Vakbond Discussieaanzet FNV Europa conferentie, Sjef Stoop, FNV Formaat.
Workshop Omgevingsgericht werken in het politiek bestuurlijke krachtenveld Ter gelegenheid van de BZK Projectdag 20 november 2008.
Stimuleringskader Groen-Blauwe diensten Stika Kempenland 16 April 2014
Betrokkenheid op de werkvloer
Het agrarisch collectief: samen de boer op
Spraak Organiseren Digitaal Werken & Archiveren in ketencontext
Het agrarisch natuur- en landschapsbeheer vanaf 2016
Vrijwilliger bij TFC Gieten Daar wil iedereen bij horen ! Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd November februari 2015.
LOKALE HUURDERSRAAD HATTEM 20 november GEWOON! Veranderingen in de regelgeving op het gebied van Welzijn en zorg vanaf 1 januari 2015 Afschaffing.
VAARDIG SAMENWERKEN IN HET VRIJWILLIGERSWERK
Professionalisering collectieven
De kracht van NACHON Sinds 1991 zijn wij specialist in transportautomatisering. Transportmanagement zit in ons DNA. Onze focus ligt volledig op de ontwikkeling.
Identiteit van de divisie Zorg & Gezondheid
Wijkraad Pathmos Veranderingen openbare ruimte
Puur praktijk Reconstructie van het platteland. Reconstructie concentratiegebieden Wetsvoorstel 2 e kamer Wetsvoorstel 1 e kamer
Scherm van Ede Valleiconferentie Netwerk Geriatrie 3 december 2015
Nieuwe Woningwet Algemene ledenvergadering
Kansen voor/door begeleiding De toeleiding Het aanbod.
Bodegraven Noord Stuurgroep Veenweiden Gouwe Wiericke
Klinische les medisch maatschappelijk werk
Bijeenkomst naar aanleiding van Rapport Ecorys Beleidsdoorlichting “Positie van de client “ Brigitte Zonneveld Plv. Directeur Markt & Consument.
Waarom? Iedereen heeft sterke en zwakke punten. Met je sterke punten kun je heel ver komen en het is dan ook van belang om deze in te zetten.
Even voorstellen Hennie Lüers, coach Kim Veldhuis, P&O.
DAPPR Samenspel 1. DAPPR Samenspel: doelen & resultaten > Doelen  Vergroten inzicht in eigen rol  Vergroten inzicht in elkaars rol en handelingsmogelijkheden.
Financiën en sturing Krijgt u wat u wilt met de beschikbare middelen en welke risico‘s loopt u?
Een andere aanpak vanaf 2016 voor Weidevogelbescherming  1. Hoe is de weidevogelbescherming nu gestructureerd?  2. Conclusies na ruim 30 jaar weidevogelbescherming.
Cliëntenparticipatie Transitie jeugdzorg in de praktijk Zwolle, 3 april 2013.
Omgevingswet en gezondheid Myrtille Verhagen-Timmers Senior Beleidsadviseur Gezondheid Provinciale Raad Gezondheid Juni - juli 2015.
Sterke Veenkoloniën door innovatie in de agrarische sector Eo Wijers-prijsvraag
Wat is een bestemmingsplan: Een voor de gemeente en burgers bindend plan waarin is vastgelegd welke functies waar zijn toegestaan. De bestemming verwijst.
Cliëntenparticipatie: u krijgt er een partner bij! Regio Twente, 10 april
Op zoek naar hulp voor je kind? Volg 1 Alpha. Kinderen met problemen (o.a. pesten, aandachtstoornissen, gescheiden ouders) geraken soms los van de maatschappij.
G e m e e n t e H a r d i n x v e l d - G i e s s e n d a m Bijeenkomst Onderzoek Maatschappelijke Agenda (MAG) 1 juni 2016.
Landelijke raad 11 juni 2016 Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda.
Uitleg bij de vragenlijst Veiligheidsbeleving
Agrarisch Natuurbeheer Weststellingwerf
Wegen van waarden en randvoorwaarden
De Nieuwe Leest Is een Gezonde Leest.
Samenleving en overheid
Academische Masterclass Publieke Gezondheid en Veiligheid 2016 Ouderbetrokkenheid Tessa Visser ‘t Hooft Lida Samson 1.
Nieuwe Natuurwet De nieuwe Wet Natuurbescherming vervangt straks 3 wetten; de Natuurbeschermingswet 1998, de Boswet en de Flora- en Faunawet. De wet gaat.
Bibliotheek, ouderen en sociaal domein Rotterdam, 26 april 2018
Beleidsplan vrijwilligersbeleid Mark Borremans - DVP
Bedrijfseconomie (en die andere 2) komt als vak niet voor in de onderbouw. In deze presentatie willen wij je een idee geven over:
Decentrale regels: Wat is de omgevingsverordening?
Agrarisch natuur- en landschapsbeheer Visie en toekomst
Ontdek ons thuis en ontwikkel het samen verder!
Transcript van de presentatie:

Waar gaan we heen met het weidevogelbeheer De Groene Motor 06 november 2014 “de Zwaan” Berkenwoude Ron van Wetten

De Groene Motor De weidevogel & De vrijwilliger staan centraal! De veranderde subsidie regeling ANLB vanaf 2016 Weidevogelmanifest Rol van de vrijwilliger Het belang van invoeren van gegevens in de computer Ondersteuning van de vrijwilligersgroepen Weidevogeldag 2014 Vragen en reacties

De Groene Motor De veranderde subsidie regeling vanaf 2016 Aanleiding tot verandering Het nieuwe stelsel Rol van de Provincie en het collectief

De Groene Motor Weidevogelmanifest

De Groene Motor Rol van de vrijwilliger Bestaande situatie

De Groene Motor Rol van de vrijwilliger 2 vragen… Hoe ervaar je “jou” rol als vrijwilliger? Hoe loopt je werkt in de praktijk, m.b.t. bescherming, contact boer ect.

De Groene Motor Rol van de vrijwilliger en veranderingen Misschien uw eerste gevoel… (Of wordt er geploegd om er later bloemrijk Kruidenmengsel in te zaaien?!)

De Groene Motor Rol van de vrijwilliger

De gevolgen van vernieuwing subsidiestelsel De nadruk komt te liggen op het bereiken van beoogde resultaten Vraag? Ik ben weidevogel vrijwilliger, kan ik met mijn inspanningen resultaten behalen? JA ZEKER! -Behoud en herstel van de populaties weidevogels -Kwaliteitsverbetering van het leefgebied van de weidevogels -Geen vliegvlugge jongen = geen subsidie

De Groene Motor Rol van de vrijwilliger – samen werken De gevolgen van vernieuwing subsidiestelsel Gegevens worden van grotere waarde Jou mening telt! Nieuwe werkwijze krijgt prominentere rol Introductie Kerngebieden Van nesten zoeken naar gebiedsmonitoring Van perceel inventarisatie naar gebiedsdekkend monitoren

De Groene Motor Rol van de vrijwilliger – samen werken

De Groene Motor Het belang van invoeren van gegevens in de computer Gegevens op de juiste wijze vastleggen Belang van invoeren Totaal overzicht per gebied Jaarverslag Interpretatie trends Documentatie voor aanpassingen in het beheer Hulp bij invoeren Huidige situatie Aparte groep vrijwilligers voor invoeren. (belastingformulier)

De Groene Motor Ondersteuning van de weidevogelvrijwilligers De Groene Motor Aanleiding Werven nieuwe vrijwilligers Verschillende taken in verschillende gebieden Verschillende takenpakketten Cursusaanbod

De Groene Motor

De Groene Motor WEIDEVOGELDAG 2014 Inhoudelijk Inhoudelijk Kuikenbedrijfsvoering Hoe beperk je slachtoffers onder kuikens op moment dat boer wil gaan maaien? Hoe kun je boer hierin adviseren en ondersteunen? Kerngebieden beleid GLB Welke veranderingen zijn er doorgevoerd in het nieuwe GLB en wat betekent dat voor de boerenlandvrijwilligers? Samenwerking ANV, agrariërs,vrijwilligers in het agrarisch natuurbeheer Hoe gaat samenwerking nu en waar liggen kansen /wensen / opgaven tot betere afstemming en meer samenwerking om het gezamenlijke weidevogelbeheer succesvoller te maken?

De Groene Motor WEIDEVOGELDAG 2014 Inhoudelijk Inhoudelijk GruttoGedrag (gedragswaarnemingen) / Turegluren Hoe kun je aan de hand van specifiek gedrag weidevogels ook op afstand een goede inschatting maken van aantallen en broedsucces. De database als broedmachine Broeden op gegevens. Wat is het belang van een goede verslaglegging van veldgegevens en hoe kun je deze gegevens zelf zinvol gebruiken bij advisering aan de agrariërs? Waardevolle flora in het weiland Hoe kun je aan de vegetatie zien wat geschikte percelen/ locaties zijn voor weidevogels en waar liggen de beste mogelijkheden voor verbetering van de weidevogelrijkdom binnen de randvoorwaarden van een gezonde agrarische bedrijfsvoering?

De Groene Motor De weidevogel & De vrijwilliger staan centraal! Vragen en reacties?