VOORMALIG WILDE DIEREN TRAINER GEEFT LEZINGEN OP SCHOLEN WERELDWIJD over pesten, agressie, geweld, angst en veiligheid.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Vertaald uit het Frans – Freddy Storm 05/2010
Advertisements

Groep Doel bepalen Voorspellen Kennis ophalen Vragen stellen
Verborgen vormen van pesten
Hoorde je ook net de bel? Heeft het secretariaat zich vergist? Het is toch nog maar tien voor drie? Toch niet… er is geen vergissing… Vandaag is het 5.
De Biezenhof een BAS-school? een BAS-school?. Voorgeschiedenis n maart tot september 2010: Waar willen we naar toe? n september 2010: Presentatie BAS.
Voorstellen.
We willen allemaal een rustige fijne tijd op school…
Klas 1a.
SVEB Plezier en Respect in Voetbal Sport als belangrijke drager van de leefbaarheid van een dorp/gemeenschap Ouderavond SVEB 28 oktober 2013.
LEEFSTIJL vanuit Amerika 1986 voortgezet onderwijs
Verbonden.
De kracht van motivatie, hoogtepunten en hobbels
Nooit meer alleen Ook al gaat mijn weg door een diep Dal van duisternis heen, Uw liefde drijft de angst uit in mij. Ook al loop ik vast, overvallen Door.
Waar letten we op tijdens de het maken van de presentaties?
Zingen Gz 154 : 1,2,3,4 1. Ach, wat moet ik toch beginnen
Maand programma bij receptie dit project is gemaakt door: soufian.
Maandag 3 juni 2013 WELKOM. Waarom het ouderportaal? Leerlingvolg- en administratiesysteem van de school. Openheid naar ouders. Bijdrage leveren aan een.
Hét expertisecentrum voor Oplossingsgericht Werken in het MW
Ouderavond Kindcentrum De Schutsluis 7 februari 2012.
HET VERTREK 25 augustus traditioneel en vernieuwend liturgie overtuigend HET PROFIEL heeft visie op geloof, gemeente en gemeenschap meelevend en.
Ethiek in de Media.
DIGITALE COLLAGE ESTHER
Welkom bij onze PBS reis
Schooljaar Het schoolplein Taal- en spellingmethode Dit schooljaar starten we met de nieuwste versie van de taal- en spellingmethode De.
Kinderen op social media: hoe ga je daar als ouder mee om?
ontdek wat jij kunt bereiken
LES 2 LESMODULE LAAGGELETTERDHEID
Lucas 18: Bijbel in Gewone Taal
AANGRIJPENDE BRIEF AAN EEN ABORTEUR
Schooljaar Het schoolplein Taal- en spellingmethode Dit schooljaar starten we met de nieuwste versie van de taal- en spellingmethode De.
Christen-zijn op je werk: fijn of eng ??
Thema: mijn Schepper is mijn Vader
Kanjertraining..
Web 2.0 tool Khan academy Online instructie filmpjes bekijken. (
God redt zijn Kind Matteüs 2: Wie is er nu bang voor een baby? Niemand toch? Maar koning Herodes wel. Hij is bang voor Jezus. Hij heeft gehoord.
Ouderbetrokkenheid.
Kinderen op social media: hoe ga je daar als ouder mee om?
Solidariteit op onze school Enkele suggesties voor gesprek.
Op het Vormsel. * Maandelijkse bijeenkomsten * Op verschillende momenten: woe, za vm of nm * Activiteiten in grote groep maar ook in kleinere groepjes.
Het Nederlands Bijbelgenootschap brengt de Bijbel dichtbij.
PESTEN JULIANASCHOOL.
Kom in de veilige schuilplaats bij God. Dan ben je veilig en behouden
Op weg naar een Samenlevingsgerichte School De [naam school] wil ………………………
De Dorcas Voedselactie Dorcas legt zich niet neer bij honger en diepe armoede in de wereld. Daarom organiseren we jaarlijks een actieweek, waarin duizenden.
 Een plaats waar ze terecht kunnen met zorgen omtrent de opvoeding van hun kinderen, maar ook over anderen thema’s die hen bezig houden (werk zoeken,
Welkom ik maak me sterk.
Jongeren & geld. Zakgeld Hoeveel zakgeld krijgen jongeren? leeftijdzakgeld (per maand) 12€ 19 13€ 23 14€ 25 15€ 30 16€ 31 17€ 36.
Hoe zag het plaatsje Ootmarsum er in de oorlog uit? Wij probeerden hier achter te komen en dat is ons gelukt. Wij gaan jullie er over vertellen.  Dit.
Weblog Een venster tussen klas en omgeving. Wat is een weblog? Een weblog is een digitaal dagboek. Je kan, wat in de klas gebeurt, delen met de omgeving.
Introductie Ik ben….. – Marguerite Klinkers – Social Media enthousiasteling – Vind het interessant en belangrijk om ouders voor te lichten op het gebied.
FAALANGST DE BAAS.  Mijn naam:Annet Nelisse-Verlare  Werkzaam: O.b.s. OllieBBommel  Opleiding:Training “Faalangst de Baas” via Ortho Consult.
Stichting School & Veiligheid ondersteunt scholen bij het bevorderen van een sociaal veilig klimaat.
Informatica-Actief I&I-conferentie, november 2007.
Stichting School & Veiligheid ondersteunt scholen bij het bevorderen van een sociaal veilig klimaat. Ouderavond over pesten in.
Aubid Sarwar 4FD Betalen via Internet Waarom dit onderwerp? Wij kozen dit onderwerp omdat er tegenwoordig veel inkopen via internet gedaan worden en.
Ogo op de Achthoek Klik bij elke dia om verder te gaan!
Waar gaat het over? Eind september 2015 kwamen de staats- en regeringsleiders samen in New York voor de jaarlijkse top van de Verenigde Naties. Daar.
Waar gaat het over? Eind september 2015 kwamen de staats- en regeringsleiders samen in New York voor de jaarlijkse top van de Verenigde Naties. Daar.
De Dorcas Voedselactie Dorcas legt zich niet neer bij honger en diepe armoede in de wereld. Daarom organiseren we jaarlijks een actieweek, waarin duizenden.
Jeelo van harte welkom. De wereld-oriënterende vakken in projecten Voor kinderen bestaat de wereld niet uit aardrijkskunde, geschiedenis en natuur. Zij.
Informatieavond september WELKOM VERBETEREN VAN ONS ONDERWIJS ICT Digitaal Leerlinggegevens verwerken REKENEN Wereld in Getallen SPELLING Spelling.
Communicatie (les 1) verbaal (mondeling,praten,luisteren)
Informatieavond september 2016
Hartelijk Welkom!.
Verlies & Rouw September les 3 Mirjam Enderle.
Wat doen wij op school tegen pestgedrag?
Educatie & voorlichting Communicatie & Didactiek
Voormalig wilde dieren trainer geeft lezingen op scholen wereldwijd
Lezing NKSR Kansen voor persoonsvorming
Time-out protocol Presentatie 7 maart 2019.
Transcript van de presentatie:

VOORMALIG WILDE DIEREN TRAINER GEEFT LEZINGEN OP SCHOLEN WERELDWIJD over pesten, agressie, geweld, angst en veiligheid

HET LEVEN IS TE KOSTBAAR OM HET TE VERWAARLOZEN Case Schrage, een Nederlandse –Canadees, heeft 23 jaar lang gewerkt met meer dan 75 wilde dieren. Hij werkte bijvoorbeeld samen met de familie van de hoofdrolspeler van ‘ Free Willy’. Zeven keer kwam hij dicht bij de dood, maar telkens overleefde hij wonderlijk. Door deze ervaringen kwam hij tot diep persoonlijk geloof in de Schepper. Vanwege zijn unieke achtergrond heeft Case op uitnodiging lezingen gegeven aan duizenden scholieren en studenten en is wereldwijd een veel gevraagd spreker voor colleges en conferenties. Ook trad hij op in diverse radio- en t.v programma’s.

JE KUNT JE TIJD NIET SPAREN WEL VERKNOEIEN In de wereld van vandaag waarin er weinig respect is voor anderen, angst voor geweld toeneemt en er gebrek is aan discipline, brengt Case door zijn presentaties op verrassende manier de waarde van het leven weer onder de aandacht. Ouders, leerkrachten, studenten en scholieren waarderen zijn heldere benadering over de waarde van het leven, waarmee hij iedereen diep aan het nadenken zet over zijn eigen toekomst….

HET IS GEMAKKELIJKER EEN KIND TE TRAINEN DAN EEN VOLGROEIDE MAN TE HERSTELLEN Case is een op en top gemotiveerde en boeiende spreker die zijn levenservaring gebruikt als een verfrissende boodschap in een wereld waarin geweld toe neemt Hij heeft een multimedia-presentatie over de dieren waarmee hij werkte, waarin hij parallellen trekt tussen het gedrag van dieren en mensen. Daarbij belicht hij het bijbels mensbeeld.

PRESENTATIE VOOR SCHOLIEREN EN STUDENTEN In de presentatie zijn de volgende onderwerpen verwerkt : vrees vertrouwen groepsdruk geweten domineren het opnemen voor elkaar

THEMA’S VOOR OUDERAVONDEN Voor lezingen op ouderavonden kan een keuze worden gemaakt uit de volgende thema’s: LieveHeersbeestje; symbool voor anti-pest school ? Zoiets doet mijn kind niet ! over gewetensvorming Mijn kind laat over zich heen lopen Maak je gezin een veilige haven Twee soorten discipline Vrees of Vertrouwen als basis

UITNODIGINGEN VOOR COLLEGE, GASTLES OUDERAVONDEN Beschikbaarheid : jaarlijks van 15 september / 15 december en februari / april Kosten: presentatie voor leerlingen of studenten: €200,- presentatie ouderavond: €200,- deze prijzen zijn inclusief reiskostenvergoeding Boekingen via of Inhoudelijke informatie: Elly Wehrmeyer, leerkracht basisonderwijs en post HBO-gedragscoach Zie ook: