Taak Bouwpathologie, Renovatie en Onderhoud Charlotte Swertvaegher 2MAK Dirk Gijsemans.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Het verhaal van de twee keien.
Advertisements

Oude wijsdom uit China Niet klikken Geluid aan.
Tevredenheids onderzoek Door Lizanne Jespers HBO-V studente Maart 2014
Basiselementen in een goede schoolslag (tips en tricks)
Life in the universe.
Geologie blz
De barst in de kruik Vertaald uit het Duits. Freddy Storm – 06/2010.
Dakloos hopeloos?.
Hypotheekvormen Er zijn diverse hypotheekvormen mogelijk. Elke vorm met z'n eigen kenmerken en z'n eigen voordelen. Het hangt dus van uw omstandigheden.
Marktonderzoek als proces
Voorwoord Waarom op water is de hoofdvraag. Het land raakt vol en als we op water bouwen houden meer ruimte over om de voedsel productie te verhogen voor.
brugklas ruimte en perspectief
Dorpen Vroeger Nu Later
Strippentocht.
Nieuwe examenprogramma’s, pak je kans met BWI!
Temperatuur en volume Uitzetten of krimpen
Hygiëne en preventieve gezondheidszorg
Masterproef Industrieel Ontwerpen Howest Pih-Philips Student: Bormans Sven Promotor Howest: Saldien Jelle Promotor Philips: Delva Pieter.
Tekenen.
Marktonderzoek als proces
Praktische Opdracht CKV
§4.3 Delfstoffen in de diepte
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?
De watersnoodramp van 1953.
Blob simon.
FIETSENSTALLING GEBRUIKSAANWIJZING
Onderweg kom je soms verrassingen tegen! Geniet van het goede.
Jord Knaap & Paul Crouwel
Tilburg University Maarten Grootendorst Maarten Heidenrath
Er was eens een oud koppel van 85 jaar
Slot 4Hc.
Een half miljoen jaar bouwervaring
Ordenen van gegevens Inleiding informatiesystemen © Sander Cox.
Gereedschapskist vlakke meetkunde
Hoog water op het schoolplein? Versie: Kustzone. Hoofdstuk 1. Introductie.
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
Hollandschevelds Wapenboek Albert Metselaar
Veilig werken met schiethamers
1 ASBESTTOEPASSINGEN Asbestcement producten Isolatiematerialen Plaatmaterialen Spuitasbest Dichtingen/pakkingen Asbesttextiel Asbesthoudende lijmen Frictiematerialen,
Moderne en klassieke schikstijlen
Par Bescherming aan de buitenkant: De huid
Aanleggen bestrating Niveau 1 en 2 Wedeo.
Individuele Opdracht Michaël Heyvaert 2 Mak.  Bouwprobleem Bouwprobleem door schokken en trillingen zijn er barsten in de muren ontstaan.
André Kuipers op Mars De ontwikkeling van een ruimtehuis.
, Sociale veiligheid is cruciaal voor kinderen om te kunnen leren Evt. logo van de school.
Isometrie tekenen Dal\RvP 2013 Pixel Art.
Inleidinginleiding | handleiding | verantwoording thema | beeldmateriaalhandleidingverantwoording themabeeldmateriaal Groep 6Groep 6 | Groep 7 | Groep.
Enabling innovation in construction Topic Training Funderingen Irca Schepers Customer Service Engineer 1.
Structuurborden. Visualisatie hulpmiddelen inclusief training en coaching op de werkplek. Om dagelijkse problemen vast te leggen, de voortgang te bewaken.
Spelregels 2013 – 2017 Zie altijd voor laatste spelregels: Blijf voor correcties de nieuwsbrief goed volgen! 1.
Taak Bouwpathologie Jonas Ravijts 2 MAK
Bouwpathologie, renovatie en onderhoud Individuele taak Carlito Gryp 2MAK 2c Academiejaar
Bouwpathologie, renovatie & onderhoud
Bouwpathologie, Renovatie en Onderhoud
Bouwpathologie, Renovatie en Onderhoud
Hogent Natuur en techniek
Bewonersbijeenkomst Roode Beek tracé
“Maar het huis blijft staan, want het is stevig gebouwd.”
renovatie en onderhoud
Vastgoed Makelaardij Anthony Heens
Taak: Bouwpathologie Sam Van den Broeck 2 MAK
Taak Bouwpathologie, Renovatie & Onderhoud
Veilig werken met schiethamers
Barok Het woord Barok betekent grillig, grotesk en de Barok is in zijn uitstraling uitbundig en overdadig. De Barok begint ca in Italië. In het noorden.
Omgaan met een rollator
Big Data.
Big Data.
<voer uw naam in>
Transcript van de presentatie:

Taak Bouwpathologie, Renovatie en Onderhoud Charlotte Swertvaegher 2MAK Dirk Gijsemans

Inhoudstafel 1.Voorwoord en situering pand 2.Vaststelling gebrek 3.Fotografisch verslag van gebrek 4.Oorzaak bouwtechnisch probleem 5.Oplossing 6.WTCB 7.Bronnen

1. Voorwoord en situering pand Het te bespreken pand, is mijn namelijk mijn eigen huis. Het is gelegen in West-Vlaanderen, in de gemeente Oostduinkerke.

Weg van Hogent naar het pand

Gevel van het pand

2. Vaststelling gebrek Het probleem situeert zich in het plafond van het huis. Er zijn twee plaatsen in de keuken waar scheurvorming ontstaan is. Barsten in het pleisterwerk van de binnenmuren zijn een vaak voorkomend fenomeen. De barsten lopen evenwijdig aan elkaar en zijn vrij goed zichtbaar.

2. Vaststelling gebrek Het huis is gebouwd in 1995 en de eerste sporen van de scheurvorming zijn ontstaan na 5 jaar bewoning. De barsten kwamen geleidelijk aan, nu zijn ze over de gehele breedte van de ruimte zichtbaar. Het eerste teken van scheurvorming is ontstaan tegen de aangrenzende muur. Die is verder gelopen tot de tegenoverliggende muur.

2. Vaststelling gebrek We kunnen de vaststelling samenvatten in volgende puntjes: 1)Barstvorming in het plafond 2)2 evenwijdige “lijnen” 3)Bouwtechnisch probleem 4)Makkelijk op te lossen 5)Kan wijzen op structurele problemen

3. Fotografisch verslag van het gebrek Dit is de eerste barst

Tweede barst

Ruimte van het gebrek

4. Oorzaak bouwtechnisch probleem De eerste vraag die we ons stellen is: Hoe ontstaan nu eigenlijk die zogenaamde barsten in ons plafond? Het uitzetten van materialen Verdamping van het water uit de gebruikte materialen Een fout bij het ontwerp of tijdens de bouw De eerste twee oorzaken zijn van onschuldige aard. De derde, laatste oorzaak is ernstig.

De tweede vraag luidt: Met welke van de drie eerder genoemde oorzaken hebben we te maken in ons pand? Een fout uit het ontwerp of tijdens de bouw  Waardoor te zware lasten op bepaalde punten drukken of een grondverzakking.

De fout die gebeurd is tijdens de bouw van dit huis, zijn namelijk de te zware gewichten die rusten op het dak. Het huis heeft een plat dak zoals u kunt zien op dia 5. Op dit dak liggen kilogram keien wat zich uit in de barstvorming. Foto van de keien:

Het dak is opgebouwd uit predallen, hellingsbeton, kunststofdakdichting die bestaat uit rubber en keien. De keien liggen er omwille van isolatie, het houdt de koude en warmte tegen omdat de dakdichting uit rubber bestaat en zou versterven door blootstelling aan de hemel. Een bijkomend element die kan zorgen voor verzakkingen en barsten in het plafond is de ondergrond. Het huis is gebouwd op een harde zandlaag met een fundering op staal. Dit element kan dus niet als oorzaak dienen voor de barstvorming in het plafond.

Dit is een ander voorbeeld van dezelfde firma. Hier maken ze ook gebruik van kunststofafdichting op platte daken met combinatie van keien.

5. Oplossing Vullen met identiek materiaal Minder zware keien op het dak leggen Dit zijn momenteel de enige 2 opties die kunnen gebeuren. Wanneer met kiest voor optie 2, minder zware keien, moet optie 1, vullen met identiek materiaal nog altijd volgen, omdat het gevolg al zichtbaar is.

6. WTCB De geraadpleegde betrouwbare bron, komt van de WTCB. In dit artikel: c=WTCB_Tijdschrift_1981_3_p29.pdf&lang=nl c=WTCB_Tijdschrift_1981_3_p29.pdf&lang=nl Ze beschrijven de scheurvorming in niet-dragende binnenwanden. De oorzaken, gevolgen en maatregelen om het te voorkomen.

7. Bronnen Somers, H. (1981). Scheurvorming in niet-dragende binnenwanden. Geraadpleegd op 22 april 2016 via c=WTCB_Tijdschrift_1981_3_p29.pdf&lang=nl

Bedankt voor uw aandacht