Teleurgesteld in mensen Teleurgesteld in God Teleurgesteld in zichzelf  

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Overwinnend leven, vandaag en morgen
Advertisements

Presentatie Gemeente van onze Heer Jezus Christus, N.N. en N.N. hebben te kennen gegeven dat ze hun zoon/dochter N.N. willen laten dopen. Onderwijs Wanneer.
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Memento mori Sterven om te leven.
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
Opstand door de Opstanding n.a.v. Kolosse 2: april 2014 Evangelische Baptisten Gemeente Tilburg De Prachtige Revolutie Deel 4.
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
Evangelie der genade Vragen :
DE CHRISTEN = EEN GETUIGE
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Romeinen 6:1-11 Betekent dit nu dat we moeten blijven zondigen om de genade te laten toenemen? Dat in geen geval. Hoe zouden wij, die dood zijn voor.
Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag
God en ons.
Genade en veroordeling
1 donderdag 6 december 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 12 donderdag 6 december 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 12.
Romeinen 16:17-23 ernstige slotwoorden. En ik spreek jullie aan, broeders, hen in het oog te houden die onenigheden (twee- stand) teweegbrengen en struikelblokken.
Deel II verzoening.
Hoe is het ons geleerd? de rechtvaardige God de schuldige mens.
1 donderdag 18 oktober 2012 bespreking vanaf Kolosse 2 16 donderdag 18 oktober 2012 bespreking vanaf Kolosse 2 16.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Wat is je positie? God echter, die rijk is aan erbarming, heeft, om zijn grote liefde, waarmede Hij ons heeft liefgehad, ons, hoewel wij dood waren.
Besnijdenis Rechtbank in Duitsland: mishandeling Rechtbank in Duitsland: mishandeling Vreemd geworden in onze cultuur ook voor ons? Vreemd geworden in.
De Heer is waarlijk opgestaan!
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
De kerk: gegeven liefde, beloofde trouw - de poorten der hel zullen haar niet overweldigen -
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.

Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
Dopen Wat laten wij zien met de doop?. ”Het belangrijkste dat ik u heb doorgegeven …: dat Christus voor onze zonden is gestorven, … dat hij is begraven.
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1.
Hoe luister je naar de wet van God?
“Met Christus opgestaan”
Dopen U allen die door de doop één met Christus bent geworden, hebt u met Christus omkleed. Galaten 3: 27 Vooraf: Marga kondigt video-interview aan Na.
10 juli 2014 Bodegraven 1. 2 terugblik (1Kor.15:1-11)  1-4: het ABC van het Evangelie: Christus gestorven, begraven en ten derde dage opgewekt (naar.
Bodegraven. terugblik: de aard van het opstandingslichaam  korrel zaad > plant  aardse lichamen > hemellichamen  vergankelijk > onvergankelijk.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
WAT IS NIEUW? 4 jan Zoetermeer.
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Standvastig... waarin?.
Het evangelie van de opstanding
"het woord der verzoening"
Samen met Christus 3 mei 2015 Urk. Kolossenzen 3 1 Indien gij dan met Christus opgewekt zijt, zoekt de dingen, die boven zijn, waar Christus is, gezeten.
De doop in de Heilige Geest
Koen Minderhoud Doopdienst, 7 juni 2015
Gebedspunt 1 Verandering van de universele gemeente naar Handelingen 2:38-39 Petrus zei: ‘Jullie moeten allemaal je leven veranderen, en je laten dopen.
GRAPES GratieGenade Gunst Gratie ‘Niet krijgen wat je wel verdiende’ (leven i.p.v. de dood)
Zoek thuis je doopkaart eens op ouders, wat hebben jullie beloofd? wat heb ik aan mijn doop? waar ben je gedoopt?
2 Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het evangelie; want het is Gods kracht tot behoudenis voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook.
11 En als de Geest van Hem Die Jezus uit de doden opgewekt heeft, in u woont, zal Hij Die Christus uit de doden opgewekt heeft, ook uw sterfelijke lichamen.
Verleiding en Aanklacht. De duivel Bestaat die echt?
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Romeinen 8: 12 Welnu, broeders, wij zijn aan het vlees niet verplicht om naar het vlees te leven. 13 Want als u naar het vlees leeft, zult u sterven.
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
Er is geen veroordeling meer Romeinen 8:1-17
Dankdag... 8 nov Zoetermeer.
Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Hij zal komen om te oordelen de levenden en de doden Hij houdt zich gereed (hij staat klaar)
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
Les 13 voor 25 juni JEZUS BARABBAS Politieke leider Hij wilden de mensen bevrijden van Rome Hij beloofde aardse heerlijkheid JEZUS DE CHRISTUS Geestelijke.
Brief aan de Galaten -20- geloof – vrijkoping belofte.
Hemels denken.
Hoofd in de wolken; voeten in de klei
Je bent opgewekt: sta dus op. Wees 1. gericht op Christus; 2
Transcript van de presentatie:

Teleurgesteld in mensen Teleurgesteld in God Teleurgesteld in zichzelf  

Teleurgesteld in mensen Teleurgesteld in God Teleurgesteld in zichzelf Voor wat hoort wat 

Religie: Goed advies. Evangelie: Goed nieuws.

Kol. 2:6-15; Zoals u dan Christus Jezus, de Heere, hebt aangenomen, wandel in Hem, geworteld en opgebouwd in Hem, en bevestigd in het geloof, zoals u onderwezen bent; wees daarin overvloedig, met dankzegging.Pas op dat niemand u als buit meesleept door de filosofie en inhoudsloze verleiding, volgens de overlevering van de mensen, volgens de grondbeginselen van de wereld, maar niet volgens Christus. Want in Hem woont heel de volheid van de Godheid lichamelijk. En u bent volmaakt geworden in Hem, Die het Hoofd is van iedere overheid en macht. In Hem bent u ook besneden met een besnijdenis die niet met handen plaatsvindt, door het uittrekken van het lichaam van de zonden van het vlees, door de besnijdenis van Christus.U bent immers met Hem begraven in de doop, waarin u ook met Hem bent opgewekt, door het geloof van de werking van God, Die Hem uit de doden heeft opgewekt. En Hij heeft u, toen u dood was in de overtredingen en het onbesneden zijn van uw vlees, samen met Hem levend gemaakt door u al uw overtredingen te vergeven, en het handschrift dat tegen ons getuigde, uit te wissen. Dit handschrift was met zijn bepalingen tegen ons gericht, en Hij heeft dat uit het midden weggenomen door het aan het kruis te nagelen. Hij heeft de overheden en de machten ontwapend, die openlijk te schande gemaakt en daardoor over hen getriomfeerd. Als u dan met Christus de grondbeginselen van de wereld bent afgestorven, waarom laat u zich dan, alsof u nog in de wereld leeft, bepalingen opleggen als: Pak niet, proef niet en raak niet aan? Dit zijn allemaal dingen die door het gebruik vergaan; ze zijn ingevoerd volgens de geboden en leringen van de mensen. Deze dingen hebben wel een schijnreden van wijsheid, door eigenwillige godsdienst en nederigheid, en verachting van het lichaam, maar ze zijn zonder enige waarde en dienen tot verzadiging van het vlees..

De grondbeginselen van deze wereld. Voor wat, hoort wat. Zo gaan we met mensen om. Zo gaan we met God om. Is alleen ‘tot verzadiging van het vlees’.

Door het sterven van Christus zijn wij bevrijd! Wij zijn “in Hem besneden”. Wij zijn “met Hem begraven”. De aanklacht “is uitgewist”.

Wij zijn met Christus gestorven. Dood voor de zonde. Dood voor de aanklacht van de wet.

Wij zijn met Christus gestorven. Dood voor de zonde. Het lichaam van de zonde is tenietgedaan. Volmaakt in Hem die het hoofd is van iedere overheid en macht. Overgeplaatst uit het rijk van de duisternis in het Koninkrijk van de Zoon van Gods liefde. Het oude is voorbijgegaan, alles is nieuw geworden.

Wij zijn met Christus gestorven. Dood voor de aanklacht van de wet. Het handschrift van de zonde dat tegen jou getuigde is uitgewist. Er is geen veroordeling voor hen die in Christus Jezus zijn.

Wat zegt dit mij?! Ik laat mij de prijs niet ontzeggen. Ik hoef mij door niemand te laten veroordelen want ik ben van Christus. Ik ben volmaakt geworden door Hem die het hoofd is van alle overheid en macht. Mijn kracht is Zijn kracht. Ik kan nee zeggen.

Zoek de dingen die boven zijn waar Christus is. Want u bent gestorven en uw leven is met Christus verborgen in God! (Kol. 3:1-3)