Multivitaminen voor uw geestelijke weerstand Preek n.a.v. Efeziërs 6:10-20.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Advertisements

Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Trouw God wil dat wij elkaar trouw BELOVEN
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
Jezus over het koninkrijk 1. Marcus 1: 14. Nadat Johannes gevangen was genomen, ging Jezus naar Galilea, waar hij Gods goede nieuws verkondigde 15 Dit.
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (5)
Wat houdt je ‘s nachts wakker?
De wapenrusting van God 2. WELKE STRIJD?.
Christen God Relaties Geloof Werk Bidden Tijd Bijbellezen Geld kerk
NIET OP DOOIEND IJS !!.
Zingen Vers 1 Het nieuwe daglicht staat ons borg
Welkom in deze kerkdienst
ONZE HERDER GAAT VOOROP IN 2008
Vertrouwen dat God onze voorbeden verhoort
| Jezus kussen ?. ik/wij God Love is the currency of the kingdom genade aanbidding.
de balans opmaken Rom 8: Wat moeten wij hier verder over zeggen? Zondag 1 Wat is je enige troost/houvast?
Vertrouw helemaal op God 1.Op de proef gesteld. Vertrouw helemaal op God 1.Op de proef gesteld 2.De proef doorstaan.
Romeinen 3:25b (NBV) Hij (de Vader) wil ons nu, in deze tijd, zijn gerechtigheid bewijzen: hij laat ons zien dat hij rechtvaardig is door iedereen vrij.
DE KRACHT DIE IN ONS WERKT. Romeinen 1:16 16 Ik schaam mij niet voor dit goede nieuws. Het is immers door de kracht van God het middel waardoor mensen.
Alles komt door U of niet…?
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
De kerk: gegeven liefde, beloofde trouw - de poorten der hel zullen haar niet overweldigen -
De wijsheid van God in Jezus. gelijkenis van de pachters.
Hoe bid je vol verwachting? mogen en moeten Hoe bid je vol verwachting? mogen en moeten een worsteling.
Hoe balanceert u op Gods weegschaal? U zou verbaasd kunnen staan!
Gemeente Relaties Zorgzame Gemeente.
In deze presentatie staan beide.
Leven zoals God het bedoelde?!
Welkom.
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (4)
Hoe luister je naar de wet van God?
Romeinen 5:19 Zoals door de ongehoorzaamheid van één mens alle mensen zondaars werden, zo zullen door de gehoorzaamheid van één mens alle mensen rechtvaardigen.
Leven zoals past bij God
Zitten - Wandelen - Standhouden
Preek Jakobus 2:
1  2  3  4   5  6 .
Welkom in deze kerkdienst
Zingen Vers 1 Heer Jezus duizend vragen, te veel op mee te dragen:
Geliefde broeder(s)/zuster(s), U staat hier voor God en zijn gemeente om uw geloof te belijden. Ik verzoek u eerlijk te antwoorden op de volgende vragen.
Exodus 4 13 Exodus 4 13 Maar Mozes zei: ‘U moet het me niet kwalijk nemen, Heer, maar kunt u niet iemand anders sturen?
Geest, gaven, vruchten & talenten deel 1 29 maart 2015 R.Rausch © Serie: Geest & gaven (drie delen Q&A) Evangelische Baptisten Gemeente Tilburg.
OverGave(n) Onze gift aan Jezus….
Welkom in deze kerkdienst
Koen Minderhoud Doopdienst, 7 juni 2015
Gebedspunt 1 Verandering van de universele gemeente naar Handelingen 2:38-39 Petrus zei: ‘Jullie moeten allemaal je leven veranderen, en je laten dopen.
God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?!
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
13 sept Zoetermeer. wat aan Romeinen 6 (direct) vooraf ging...  door één daad van ongehoorzaamheid zijn alle mensen veroordeeld tot zonde en dood;
Vertrouwen.
11 En als de Geest van Hem Die Jezus uit de doden opgewekt heeft, in u woont, zal Hij Die Christus uit de doden opgewekt heeft, ook uw sterfelijke lichamen.
De preek gaat over Efeziërs 4: : 5 Welk stempel draag jij? Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Voorganger: Ds. P.J.C. Colijn te.
Romeinen 8: 12 Welnu, broeders, wij zijn aan het vlees niet verplicht om naar het vlees te leven. 13 Want als u naar het vlees leeft, zult u sterven.
Discipelschap Dankzij hem hebben we door het geloof toegang gekregen tot Gods genade, die ons fundament is, en in de hoop te mogen delen in zijn luister.
Er is geen veroordeling meer Romeinen 8:1-17
Psalm 89:1 Lezen Johannes 3:22-36 LB 456B:1,2,3,4,8 Tekst Johannes 3:27-30 LB 439:1,2,3 LB 342 LB 447:1-3.
4G Genade Gratie Genade Gratie Gunst Genade Gratie.
Landschap van barmhartigheid  1. Gered, in plaats van verlorenheid (h.1)  2. Gerechtvaardigd, in plaats van veroordeeld (h.2-4)  3. Verzoent met God,
Visie Marcel en Tjarda. Visie Visie geeft eenheid Joh 17: 21 Laat hen allen één zijn, Vader. Zoals u in mij bent en ik in u, laat hen zo ook in ons zijn,
Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Hij zal komen om te oordelen de levenden en de doden Hij houdt zich gereed (hij staat klaar)
DE KIEZENDE GOD SPREEKT DOOR JEZUS CHRISTUS – WAT EEN ZEKERHEID! - welke zekerheid heb je over je uitverkiezing - 1. Zekerheid in Christus – - niet ‘later.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood 1. Hij liep niet dood op het kruis; maar leeft bij zijn Vader 2. U loopt niet dood in de zonde; leef voor uw.
Hartelijk bedankt voor uw inzet let op: Op het parkeerterrein bij de toren zijn er extra paaltjes geplaatst, let hier vooral op tijdens het parkeren en.
*.
De Schepper En gaan Wandelen.
Welkom in deze kerkdienst
Pasen is aanstekelijk Daar en toen  Hier en nu.
Leren denken vanuit Christus
Les 13 De Zoon wint Wat doe ik hier vandaag?
Transcript van de presentatie:

Multivitaminen voor uw geestelijke weerstand Preek n.a.v. Efeziërs 6:10-20

Je hebt geestelijke weerstand nodig om: geestelijk gezond te blijven; Gods bedoelingen met uw leven te realiseren; te blijven groeien in elk opzicht naar God toe; geestelijk vooruit te kunnen komen; God te verheerlijken; uw door God gegeven taak uit te kunnen voeren; voorbereid te worden op een eeuwigheid met God; op Gods weg te blijven wandelen.

Vitamine W: Waarheid Als er leugen is in uw leven, zal uw geestelijk wandel belemmert worden.

Vitamine G1: Gerechtigheid Wanneer we niet zeker zijn dat onze zonden vergeven zijn en dat we met God verzoend zijn, worden we vatbaarder voor de aanklager.

Vitamine G1: Gerechtigheid “ Wat moeten wij hier verder over zeggen? Als God voor ons is, wie kan dan tegen ons zijn? Zal hij, die zijn eigen Zoon niet heeft gespaard, maar hem omwille van ons allen heeft prijsgegeven, ons met hem niet alles schenken? Wie zal Gods uitverkorenen aanklagen? God zelf spreekt hen vrij. Wie zal hen veroordelen? Christus Jezus, die gestorven is, meer nog, die is opgewekt en aan de rechterhand van God zit, pleit voor ons.” (Romeinen 8:31-34)

Vitamine B1: Bereidvaardigheid “ Broeders en zusters, met een beroep op (met verwijzing naar) Gods barmhartigheid vraag ik u om uzelf als een levend, heilig en God welgevallig offer in zijn dienst te stellen, want dat is de ware eredienst voor u.’ ( Romeinen 12:1)

Vitamine B1: Bereidvaardigheid Door bordjes ‘prive’ in ons leven, verlagen we onze geestelijke weerstand en worden we vatbaar voor geestelijke infecties.

Vitamine G2: Geloof Wanneer we het geloof niet hanteren kunnen we gemakkelijk geintimideerd worden door situaties, mensen of gevoelens en verdwijnt God naar de achtergrond, waardoor onze geestelijke weerstand verminderd.

Vitamine H: Heil Alleen wanneer we gefocust blijven op de ‘10 gangen maaltijd ‘ in Gods Koninkrijk, kunnen we de verleidingen van de ‘McDonalds’ van onze tijd weerstaan.

Vitamine B2: Bijbel Wanneer we het lezen en overdenken van Gods Woord verwaarlozen, wordt onze geestelijke weerstand verminderd, en worden we vatbaarder wordt voor verkeerde gedachten en daden.

Vitamine G3: Gebed Wie zich geestelijk staande wil houden, moet veel knielen.

Help elkaar om dagelijks je ‘geestelijke multivitaminen’ in te nemen zodat u voldoende weerstand hebt om uw door God gegeven taak uit te voeren. “Iemand die zijn geest niet in bedwang heeft is als een stad met omvergehaalde muren.” (Spreuken 16:32)

U hebt geen beproevingen te doorstaan, die niet voor mensen te dragen zijn. God is trouw en zal niet toestaan dat u boven uw krachten wordt beproefd: hij geeft u mét de beproeving ook de uitweg, zodat u haar kunt doorstaan.” (1 Korinthiers 10:13) Vergeet uw multivitaminen niet in te nemen!