Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : 11 - 15 Hij zal komen om te oordelen de levenden en de doden Hij houdt zich gereed (hij staat klaar)

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Mat 5: 1-16 Barmhartigheid.
Advertisements

Korte inleiding op de Psalmen & Vier vragen bij Psalm 1.
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Is er leven na de dood?.
Heilig Avondmaal Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
DE CHRISTEN = EEN GETUIGE
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Johannes 3:16 Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar.
1. 12 DAAROM, gelijk door één mens de zonde de wereld is binnengekomen... 2.
Welkom.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
NIET OP DOOIEND IJS !!.
God en ons.
Genade en veroordeling
Romeinen 16:17-23 ernstige slotwoorden. En ik spreek jullie aan, broeders, hen in het oog te houden die onenigheden (twee- stand) teweegbrengen en struikelblokken.
Deel II verzoening.
Hel en verdoemenis II ver-doe-men, voor eeuwig veroordelen, naar de hel verwijzen “,,
Hoe is het ons geleerd? de rechtvaardige God de schuldige mens.
8 Mij, verreweg de geringste van alle heiligen, is deze genade te beurt gevallen, aan de heidenen de onnaspeurlijke rijkdom van Christus te verkondigen.
OVERVLOEDIG IN HET WERK DES HEREN. 22 Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. NIET: allen in Christus…
| Jezus kussen ?. ik/wij God Love is the currency of the kingdom genade aanbidding.
1. Jezus verhoogd Aan Gods rechterhand
Johannes 1:17 (NBV) De wet is door Mozes gegeven, maar goedheid (grondtekst: genade) en waarheid zijn met (in de persoon van) Jezus Christus gekomen. 14.
Romeinen 3:25b (NBV) Hij (de Vader) wil ons nu, in deze tijd, zijn gerechtigheid bewijzen: hij laat ons zien dat hij rechtvaardig is door iedereen vrij.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
De wijsheid van God in Jezus. gelijkenis van de pachters.
Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Hoe balanceert u op Gods weegschaal? U zou verbaasd kunnen staan!
Oktober 2014 Woord van Leven “Ik ben het brood dat leven geeft. Wie bij mij komt zal geen honger meer hebben, en wie in mij gelooft zal nooit meer dorst.
Zondag 19 HC Franeker 18 juli 2010
Genade.
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (4)
Hoe luister je naar de wet van God?
9 oktober 2014 Bodegraven 1. 2 De vorige keer Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. 23 Maar.
Avondmaal: maaltijd voor bekeerde christenen
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Het werk van de Heilige Geest in Rom 8
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
Wanneer was jij voor het laatst WOEDEND – en terecht?
18 augustus 2013 Den Haag. 11 Het woord is betrouwbaar: immers, indien wij met Hem stierven, zullen wij ook met Hem leven; 12 indien wij volharden, zullen.
26 oktober 2014 Zoetermeer deel 1. het (direct) voorafgaande in 'Openbaring'  19:11-21 verschijning van de Koning der koningen aan de volkeren  20:1-6.
Het evangelie van de opstanding
6 juli 2014 Tollebeek x "de tweede dood" 1.Openb.2:1 2.Openb.20:6 3.Openb.20:14 4.Openb.21:8.
"het woord der verzoening"
DE GROTE WITTE TROON deel 2 9 november 2014 Zoetermeer.
1Korinthe OM NIET 18 Wat is dan mijn loon? Dit: door mijn evangelieprediking HET EVANGELIE OM NIET te mogen brengen, en zo van mijn bevoegdheid.
16 april 2015 Rotterdam het Evangelie van de vrede.
Welkom Zondag 3 mei 2015 Voorganger: Ds. J.A. Berkheij Ouderling van dienst: Anita Dahmen Orgel: Herman Kamp Lezingen: I Johannes 2: 28-3: 10 Efeziërs.
Ga dan op weg… De missie van de Verlosser
6 sept Urk. en Hij is een verzoening voor onze zonden 2 en Hij is een verzoening voor onze zonden en niet alleen voor de onze, maar ook voor die.
3 oktober 2015 Garderen. Openbaring 20 5 De overige doden werden niet weder levend, voordat de duizend jaren voleindigd waren. Dit is de eerste opstanding.
2 Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het evangelie; want het is Gods kracht tot behoudenis voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook.
1Korinthiërs 11: 29 Want wie op onwaardige wijze eet en drinkt, die eet en drinkt zichzelf een oordeel, omdat hij het lichaam van de Heere niet onderscheidt.
Er is geen veroordeling meer Romeinen 8:1-17
Spring in het diepe!.
4G Genade Gratie Genade Gratie Gunst Genade Gratie.
Heilig Avondmaal (IV) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het.
Les 10 voor 5 maart Paulus zette in zijn brieven de scene van de Grote Strijd uiteen:
Leerdienst n.a.v. Zondag 1 A. Naar de kerk - ook om te leren B. Alles in Christus C. Levenslang: ellende, verlossing, dankbaarheid.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Israël in nood Wie bent U, HERE? ze luisterden niet naar God Gideon Ik sta je bij, vs. 16.
“En word niet aan deze wereld gelijkvormig, maar word veranderd door de vernieuwing van uw gezindheid  om te kunnen onderscheiden wat de goede, welbehaaglijke.
de brief aan de Romeinen
Week 3 Prangende vragen, het overwinningslied en het avondmaal met het Lam (Openbaring 19)
Transcript van de presentatie:

Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Hij zal komen om te oordelen de levenden en de doden Hij houdt zich gereed (hij staat klaar) om recht te spreken over levenden en doden. 1 Petrus 4 : 5 Dus wie in Christus Jezus zijn, worden niet meer veroordeeld. Romeinen 8 : 1

Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : OOK WIE IN CHRISTUS IS, MOET NOG DOOR GODS OORDEEL HEEN. 1.‘Oordeel’ en ‘veroordeling’ (Romeinen) 2.Het ‘oordelen door God’ komt nog (Romeinen) 3.De redding uit het oordeel komt nog 4.Over alles wat je doet, komt straks een oordeel 4.Over alles wat je doet, komt straks een oordeel 5.Leef heilig uit ontzag voor God die nu en straks oordeelt 6.Vertrouw op Christus: geen veroordeling 6.Vertrouw op Christus: geen veroordeling

Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : OOK WIE IN CHRISTUS IS, MOET NOG DOOR GODS OORDEEL HEEN. 1.‘Oordeel’ en ‘veroordeling’ (Romeinen)

Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : want het oordeel leidde van één overtreding tot veroordeling. Romeinen 5 : 16 Wie zich tegen dit gezag [van de overheid] verzet, verzet zich dus tegen een instelling van God, en wie dat doet roept over zichzelf zijn veroordeling af. Romeinen 13 : 2

Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : OOK WIE IN CHRISTUS IS, MOET NOG DOOR GODS OORDEEL HEEN. 1.‘Oordeel’ en ‘veroordeling’ (Romeinen) 2.Het ‘oordelen door God’ komt nog (Romeinen)

Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : de dag dat God zijn rechtvaardig vonnis uitspreekt en uitvoert; in de vorige vertaling: de dag van de toorn en van de openbaring van het rechtvaardig oordeel van God. Romeinen 2 : 5 Dit alles zal blijken op de dag waarop, volgens het evangelie dat ik verkondig, God door Christus Jezus oordeelt over wat er in de mens verborgen is. Romeinen 2 : 16

Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Wie bent u dat u een oordeel velt over uw broeder of zuster? Wie bent u dat u neerziet op uw broeder of zuster? Wij zullen allen voor Gods rechterstoel komen te staan, want er staat geschreven: ‘Zo waar ik leef_zegt de Heer_, voor mij zal elke knie zich buigen, en elke tong zal God loven.’ Ieder van ons zal zich dus tegenover God moeten verantwoorden. Romeinen 14 :

Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : OOK WIE IN CHRISTUS IS, MOET NOG DOOR GODS OORDEEL HEEN. 1.‘Oordeel’ en ‘veroordeling’ (Romeinen) 2.Het ‘oordelen door God’ komt nog (Romeinen) 3.De redding uit het oordeel komt nog

Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Maar God bewees ons zijn liefde doordat Christus voor ons gestorven is toen wij nog zondaars waren. Des te zekerder is het dus dat wij, nu we door zijn dood zijn vrijgesproken, dankzij hem zullen worden gered en niet veroordeeld. Werden we in de tijd dat we nog Gods vijanden waren al met hem verzoend door de dood van zijn Zoon, des te zekerder is het dat wij, nu we met hem zijn verzoend, worden gered door diens leven. Romeinen 5 :

Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Jezus, die ons zal redden van het komende oordeel. 1 Tessalonicenzen 1 : 10 Besef goed dat de tijd van het oordeel is aangebroken. Dat oordeel begint bij Gods eigen mensen. Als het bij ons begint, hoe zal het dan aflopen met hen die weigeren het evangelie van God te aanvaarden? Als zij die rechtvaardig leven al ternauwernood gered kunnen worden, hoe moet het dan gaan met hen die zondigen doordat ze God niet gehoorzamen? 1 Petrus 4 : 17, 18

Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : OOK WIE IN CHRISTUS IS, MOET NOG DOOR GODS OORDEEL HEEN. 1.‘Oordeel’ en ‘veroordeling’ (Romeinen) 2.Het ‘oordelen door God’ komt nog (Romeinen) 3.De redding uit het oordeel komt nog 4.Over alles wat je doet, komt straks een oordeel 4.Over alles wat je doet, komt straks een oordeel

Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Wij zullen allen voor Gods rechterstoel komen te staan, want er staat geschreven: ‘Zo waar ik leef _ zegt de Heer_, voor mij zal elke knie zich buigen, en elke tong zal God loven.’ Ieder van ons zal zich dus tegenover God moeten verantwoorden. Romeinen 14 : van elk nutteloos woord dat mensen spreken, zullen ze op de dag van het oordeel rekenschap moeten afleggen. Mattheüs 12 : 36

Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Daarom ook stellen wij er een eer in te doen wat God wil, zowel in dit bestaan als in ons bestaan bij hem. Want wij moeten allen voor de rechterstoel van Christus verschijnen, zodat ieder van ons krijgt wat hij verdient voor wat hij in zijn leven heeft gedaan, of het nu goed is of slecht. 2 Korinthe 5 : Er werden boeken geopend. (...) De doden werden op grond van wat in de boeken stond geoordeeld naar hun daden. Openbaring 20 : 12

Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : OOK WIE IN CHRISTUS IS, MOET NOG DOOR GODS OORDEEL HEEN. 1.‘Oordeel’ en ‘veroordeling’ (Romeinen) 2.Het ‘oordelen door God’ komt nog (Romeinen) 3.De redding uit het oordeel komt nog 4.Over alles wat je doet, komt straks een oordeel 4.Over alles wat je doet, komt straks een oordeel 5.Leef heilig uit ontzag voor God die nu en straks oordeelt 5.Leef heilig uit ontzag voor God die nu en straks oordeelt

Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 :

Daarom ook stellen wij er een eer in te doen wat God wil, zowel in dit bestaan als in ons bestaan bij hem. Want wij moeten allen voor de rechterstoel van Christus verschijnen, zodat ieder van ons krijgt wat hij verdient voor wat hij in zijn leven heeft gedaan, of het nu goed is of slecht. 2 Korinthe 5 : Laat daarom iedereen zichzelf eerst toetsen voordat hij van het brood eet en uit de beker drinkt, want wie eet en drinkt maar niet beseft dat het om het lichaam van de Heer gaat, roept zijn veroordeling af over zichzelf. 1 Korinthe 11 : 28, 29

Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Daarom zijn er onder u veel zwakke en zieke mensen en zijn er al velen onder u gestorven. Als we onszelf zouden toetsen, zouden we niet worden veroordeeld. Maar nu velt de Heer zijn oordeel over ons en wijst hij ons terecht, opdat we niet samen met de wereld zullen worden veroordeeld. 1 Korinthe 11 :

Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : OOK WIE IN CHRISTUS IS, MOET NOG DOOR GODS OORDEEL HEEN. 1.‘Oordeel’ en ‘veroordeling’ (Romeinen) 2.Het ‘oordelen door God’ komt nog (Romeinen) 3.De redding uit het oordeel komt nog 4.Over alles wat je doet, komt straks een oordeel 4.Over alles wat je doet, komt straks een oordeel 5.Leef heilig uit ontzag voor God die nu en straks oordeelt 6.Vertrouw op Christus: geen veroordeling 6.Vertrouw op Christus: geen veroordeling

Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Wie gelooft en zich laat dopen, zal behouden worden, maar wie niet gelooft, zal veroordeeld worden. Marcus 16 : 16 wie in Christus Jezus zijn, worden niet meer veroordeeld. Romeinen 8 : 1