Inhoud van de presentatie De wereld van ZuidZorg Hoe de Zorgvraag binnenkomt Maatschappelijke ontwikkelingen Scholingen mbt transitie in de thuiszorg.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Informatiebijeenkomst cliëntenraden en cliëntenorganisaties Verpleging, Verzorging & Thuiszorg 22 mei 2014.
Advertisements

CVA-zorgketen Leeuwarden
Mantelzorg: zwakke schakel of ijzersterke verbinding in de zorgketen?
Opzet van de workshop Kennismaken
Gevolgen AWBZ Pakketmaatregelen Pakketmaatregelen Nieuwe MEE dienst.
Welkom Tweede openbare casuïstiekbespreking 2013
Contactdag palliatieve zorg regio noordoost Overijssel
Welkom Vierde en laatste openbare casuïstiekbespreking 2013 Netwerk Palliatieve Zorg Waardenland.
Welkom Eerste openbare casuïstiekbespreking 2013
Mijn Trajectboekje Een handige hulp?.
Samen verder!.
Casuïstiekbespreking Dementie en palliatieve zorg
Transitie en transformatie in de praktijk
Transitie langdurige zorg
Zorgstroom, dichtbij mensen.
De ‘Zichtbare-schakel’-wijkverpleegkundige: een hele zorg minder Kosten-batenanalyse in opdracht van ZonMw Workshop effectieve innovaties in wonen, zorg.
Een toekomstbestendige zorg!
Opnieuw samen leven met elkaar Presentatie Congres 25 november 2014.
Samenwerken rond mantelzorg Alleen ga je sneller, samen kom je verder
Verpleegkundige aspecten bij Blow Out
Hoe je een Spil wordt dr. Marleen Goumans MPH Programmadirecteur/lector Kenniscentrum Zorginnovatie HR
Scherm van Ede Valleiconferentie Netwerk Geriatrie 3 december 2015
Klinische les medisch maatschappelijk werk
1 REGIONAAL OVERLEG TRANSFERVERPLEEGKUNDIGEN AMSTERDAM E.O uur Welkom Gerda Blaauboer, dagvoorzitter, transferverpleegkundige SLAZ en voorzitter.
Ontwikkeling wijkzorg in Amsterdam. pagina 2 pagina 3 Hoofdlijnen Intramurale zorg alleen nog voor mensen met zware zorgvraag Zorg thuis: 2 financieringsstromen:
Dorpen en zorg in Drenthe 1. 2 Inwoners:ca. 5,4 mln.Verzekerden: ca. 5 mln. ZorgkantoorZorgverzekeraar Zorgkosten: ca. 7 mld.Zorgkosten: ca. 10 mld. RepresentatieEigen.
Iedereen kan meedoen! presentatie voor FNV-leden Elvi Lemmens19 april 2016.
Participatiesamenleving Consequenties voor huisartsen Margo Trappenburg Rotterdam, 6 april 2016.
Bijeenkomst 16 april 2015 Transferverpleegkundigen.
MEE Groningen Algemene presentatie. 2  Mensen met een verstandelijke, lichamelijke beperking en/of een chronische ziekte  Anderen die beperkingen in.
Integrale zorg thuis en in het ziekenhuis De ZorgBrug producten Toegevoegde waarde in de totale zorg voor chronisch zieken 3 december 2009 Wilma Bijsterbosch.
30 mei 2016 Transitie jeugdzorg, sturing gemeente, bijdrage GGD Paul vd velpen Directeur GGD Amsterdam.
Hervorming Langdurige Zorg Transitie Vivent Thuiszorg Terug naar de Bedoeling.
Project ondervoeding Projectgroep: Anja Dekker, Berry van Kats, Yvonne den Ouden, Marleen de Bruin.
Ketenzorg, onze zorg ?! Projectgroep: Anja Dekker, Berry van Kats, Yvonne den Ouden, Marleen de Bruin.
1. Zo lang als verantwoord en mogelijk, thuis blijven wonen. Een goed uitgangspunt. Dat kon met Thuiszorg, dagbesteding, thuishulp.
Communicatie over veranderingen in zorg en welzijn – gemeenten en zorgaanbieders Saskia ter Kuile communicatiemanager In voor zorg! 24 feb 2015.
Optimalisering van de zorg voor thuisverblijvende cliënten met een psychische problematiek Referentiewerk en intervisie als ondersteuning en deskundigheidsbevordering.
Presentatie Stand van Zaken inkoop Wmo 2015 Stef van de Weerd 14 mei 2014.
C liëntondersteuning in de Wmo. Definitie 1.Ondersteuning gericht op het versterken van de zelfredzaamheid en participatie 2.Ondersteuning bij het verkrijgen.
Gemeenten: Oss, Bernheze, Boekel, Boxmeer, Cuijk, Grave, Landerd, Geffen, Mill en Sint-Hubert, Oss, Sint Anthonis, Sint-Oedenrode, Uden, Meierijstad.
Transferbureau Ziekenhuis Bethesda,
ZORG EN WONEN Welke zorg krijg ik thuis?
Veranderingen in de zorg Ypsilon Zeeland 11 mei 2017 Welkom!
Financiering van de zorg
Professionalisering Sociaal Werk
Eigen regie bij dementie; ontwikkeling van een wensen/ waardenhulp Door Paul-Jeroen Verkade Regiomanager/casemanager Geriant.
Zorgplan 2015: Visie Visie: Toegevoegde waarde Transferverpleegkundige -Voorbereiden -Vertalen -Vlotte en vloeiende overgangen.
Kwetsbare ouderen vanuit SEH naar huis
Even voorstellen Rens Martijn: docent Hogeschool Rotterdam
Bijlagen factsheet In voor Zorg
Regionaal overleg transferverpleegkundigen
Presentatie project POH-Jeugd Leeuwarden, Juni 2017.
Ouderen met dementie & behandelwensen
SamenOud Herontwerp van het zorgaanbod: naar vraaggerichte, samenhangende, proactieve en preventieve zorg en begeleiding voor ouderen (75+) Coen Ronde Leergemeenschap.
Ketenstage: Student volgt Cliënt
Agenda: Kennismaken met Team Jeugd: mogelijkheden en verwachtingen 2. Vragen over het Wraparound Care Model 3. Casuïstiek.
Wmo beleid in de Drechtsteden
  Verzorging van ouderen in de thuissituatie. Waar lopen wij als verpleegkundige tegenaan?
Patiëntenparticipatie
Waarden.
Andere zorgverleners in de 1e lijn
Opgaven in het sociale domein
Andere zorgverleners in de 1e lijn
Waarden.
Ambulant team wijkzorg ___________
Introductie en ontwikkelingen
Informatiebijeenkomst Buurtteams Amsterdam & Aanvullende ondersteuning Wmo 9 en 18 september 2019.
Transcript van de presentatie:

Inhoud van de presentatie De wereld van ZuidZorg Hoe de Zorgvraag binnenkomt Maatschappelijke ontwikkelingen Scholingen mbt transitie in de thuiszorg Wat is omaha? Overdracht ziekenhuis – thuiszorg Wijkverpleegkundige S1 en S2 Medische en sociale domein in 1e lijn Wat zijn jullie ervaringen? ( zijn er zaken die verbeterd kunnen worden)

De Wereld van ZuidZorg o.a.: Verpleging & verzorging thuis (regulier wijkteam, MSVT en VTT) Huishoudelijke Zorg Kraamzorg Consultatiebureau Dietisten verbonden aan ZuidZorg Thuis-begeleiding ZZ extra Personenalarmering Uitleen hulpmiddelen Beheert 1- Lijns centra Huisartsenadviesraad

Op welke wijze komt de zorgvraag bij ons binnen Direct door de burger of zijn / haar familie Via Huisarts/ Praktijkondersteuner ( via persoonlijk contact, telefoon of via Zorgdomein) Via het bedrijfsbureau van ZuidZorg (via telefoon/ zorgdomein) Via omringende ziekenhuizen Via GGz Via VTT/ MSVT team van ZuidZorg

Maatschappelijke ontwikkelingen en de gevolgen voor ZuidZorg

Scholingen voor de wijkverpleegkundigen, vanaf november 2014 Fontys hogeschool Scholing Omaha Certificaat Borging: Key-users Casuïstiek

Wat is Omaha Het Omaha System is een classificatiesysteem en een standaard die zorg- en hulpverleners in de zorg en welzijn helpt bij het identificeren en vastleggen van aandachtsgebieden, acties en (uitkomst)metingen van en voor cliënten

Omaha ondersteunt activiteiten van het zorgproces: 1.Verkennen van de situatie en in kaart brengen mogelijkheden van de cliënt. 2.Vertaling van gegevens naar een zorgplan. 3.Bepalen van de uitkomsten van de zorg. 4.(Tussen)evaluatie en aanpassingen in het zorgleefplan als de situatie verandert. 5.Vastleggen van de voortgang

Filmpje over Omaha Link

Cyclisch proces

Gebieden

Overdracht van ziekenhuis naar Thuiszorg

S1 en S2 wijkverpleegkundigen S2 Wijkverpleegkundigen incideren, evalueren de zorg en leveren samen met de verpleegkundigen en verzorgenden zorg bij de cliént thuis S1 Wijkverpleegkundigen hebben een neutrale positie in de 1-ste lijn (preventie, signaleringstaken, netwerken, kortdurende instructie) Doel voorkomen dat cliénten zorg thuis nodig hebben. (toekenning voor ) Samenspel tussen wijkverpleegkundige S1 / Wij generalist en de tranfer-verpleegkundige (tevens WMO consulent) / HA-POH

Medische en Sociale domein

Wat is jullie ervaring met verwijzing naar de thuiszorg? Wat werkt goed? Heeft de transferverpleegkundige bij alle clienten een ontslaggesprek met verwachtingen? Wat kan beter? Wat is hiervoor nodig?

Vragen?