Peuterspeelzaal De Woezel Een kleine partner met een grote visie. Of hoe klein duimpje het hart wil laten kloppen………………….

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Voorschool voor iedereen
Advertisements

Geef samen met SBR kinderen met een meervoudige beperking een kans om op te groeien tussen leeftijdsgenoten zonder een beperking.
Harmonisatie kinderopvang en peuterspeelzaalwerk
Psalm 86 : 6 Leer mij naar Uw wil te hand’len, ‘k Zal dan in Uw waarheid wand’len; Neig mijn hart, en voeg het saam, Tot de vrees van Uwen Naam. Heer’,
Rob Boelema (projectleider) Wido Bijlmakers (gemeente Helmond)
De historie & de toekomst
Wie zijn wij? • Stichting Regionale Kinderopvang de Paraplu • Vanaf 1991 professionele kinderopvang in de Kempen • Begonnen met 1 vestiging in Bladel.
Presentatie IKC Almere, Amsterdam, Arnhem, Assen, Borger-Odoorn, Borsele, Delft, Den Helder, Diemen, Dordrecht, Eersel, Eindhoven, Enschede, Gaasterlân-Sleat,
Kansen voor kinderen Carla Scheffer Rens van Kleij Startbijeenkomst Brede School Wassenaar 18 december 2012.
Inhoud van de avond Het kindcentrum : Bouwen vanuit een gemeenschappelijke visie (Rob) Introductie partners Stichting Kinderopvang Huizen Paramedici Het.
Andere Tijden? Informatie over een continurooster met gelijke schooldagen voor alle kinderen van de Twirre.
Informatie Brede Buurtschool en Leer Kansen Profiel
27 maart 2008 Durft u in te zetten op onze jeugd?.
Workshop Relationele en seksuele vorming
Studie2daagse directies Unicoz 15 en 16 november 2012 Communicatie, ouderbetrokkenheid, educatief partnerschap een ideale combinatie voor.
Welkom !!! Bs Meuleveld SBO Peelhorst
Tweede Studiedag Brede School – Vlaams Parlement 16 mei 2008 Een brede Kinderopvang REFLECTIES door Jan Van Gils Onderzoekscentrum Kind en Samenleving.
Harmonisatieplannen kabinet
Harmonisatie peuterspeelzalen en kinderdagverblijven
Bestuurlijke afspraken rijk -gemeenten
Meer maatwerk door vernieuw(end) teamwerk ‘t Heibosch
‘De palmboom’ buurtgericht kinderdagverblijf
3 december informatieavond over IKC Aadorp uur inloop met koffie uur start presentatie door NBS de Kei en PC de Rank. Ingrid en Julian
Samenwerking KOV de Blokkendoos Scoop Welzijn Peuterspeelzaal
De Wingerd: een brede school in ontwikkeling….  Ontwikkelingsarrangementen  Buurt  Kunst en cultuur.
Naam overlegorgaan Preventief Jeugdbeleid: Samen ontwikkelen en uitvoeren Workshop Kennis voor de Stad 6 november 2009.
Openbare Jenaplanschool de Buizerd
Ontwikkelen van een opvangaanbod binnen de brede school Swolgen “ Naar een gezamenlijk aanbod van onderwijs,opvang, peuterspeelzaalwerk en activiteiten”
Een kansrijke veilige school!.  Het Stroink is een openbare Daltonschool.  Openbaar betekent dat de school open staat voor iedereen met respect voor.
Perspresentatie Gemeenteraadsverkiezingen 14 oktober 2012.
Passend Onderwijs “ Een passende plek voor elk kind” December 2014, Hilversum.
Samengaan opvang en onderwijs in integrale kindcentra
Administrateur-generaal
Bouwen aan de visie.
SHEETS TBV DEELTIJD EN VOLTIJD WEEK 2: DEEL 1 ‘SCHOOL MET DE 5 O’S’ ACHTERGRONDINFORMATIE School en Samenleving.
Informatieavond We moeten het met elkaar doen.
Welkom bij Freekids: Buitenschoolse Opvang (BSO) Peuterspeelzaal ‘t Krekeltje.
Een lach op het gezicht van kinderen in Nederland.
Alle peuters naar voorschoolse voorziening….. een gemeentelijke verantwoordelijkheid?
(mee)Bewegen in de jeugdzorg. Kaders 1.Landelijke visies op opvoeding en jeugdzorg 2.Transitie jeugdzorg 3.Gedeelde missie en visie in Overijssel 4.Organisaties.
Zorgvragers op 't Paradijs Ouderen met:  dementie  psychiatrische achtergrond  niet-aangeboren hersenletsel  licht verstandelijke beperking  lichamelijke.
Beleid voorschoolse periode. Geschiedenis peuterwerk moeders komen samen terwijl kinderen spelen vrijwilligers die kinderen samen laten spelen professionalisering.
Visie spel en ontmoeting Samenkomst vrijwilligers 10 december 2013
Kloppend voorzieningenhart Warmond. 2 3 Maatschappelijke trends Vergrijzing en ontgroening Multiculturalisering Individualisering Drukker leven (ook.
Wat is Boekenpret ? Boekenpret is een leesbevorderingsprogramma voor kinderen van 0-6 jaar. Het programma is methodisch van opzet:  Structureel  Longitudinaal.
1 Brede school in Warmond: samenwerken
Zorg voor peuters Vroeg Erbij in Assen Zorg voor jonge kinderen.
Kick off IKC Europaschool Welkom Soep met … IKC Europaschool (wie, wat, waarom) World café Afsluiting Rondje door de school (Reageren?
Samenwerken en niet concurreren binnen SPIL Eindhoven
Kindcentrum [naam] Voor ieder kind van 0 tot 13 jaar!
CMWW Peuterspeelzaalwerk Voor wie de taal niet beheerst blijft de wereld een gesloten boek Marjo Hoek
“Van Wieg tot Werk” “Van Wieg tot Werk”. Basisscholen gemeente Brunssum Onder het schoolbestuur van Movare zijn er 9 scholen; m.n. Meander, Koningin Beatrix/Treebeek,
Brede school Warmond Van droom naar werkelijkheid.
Peuterspeelzaalbeleid Voorbereidende Vergadering 16 oktober 2007.
Wet OKE Ontwikkelingskansen door kwaliteit en educatie.
Kloppend Hart van Warmond Bredeschool Samenwerking Yvonne Keijer Bredeschool coördinator Gemeente Teylingen.
Minder kinderen, minder scholen? Bijeenkomst gemeente Sluis dinsdag 28 juni 2011.
Het werk van de regiobegeleider Een kijkje in onze keuken.
Kindcentrum De Troubadour samen aan het roer Mirjam Brussée Afdelingsmanager 0-6.
CMWW Peuteropvang Marjo Hoek September versus kinderopvang Peuteropvang: het kind en zijn ontwikkeling staat centraal nauwe samenwerking met ouders.
Harmonisatiebijeenkomst
Voor een optimale ontwikkeling van kinderen
Freekids Kinderopvang
Ontwikkelingen Peuterspeelzaal
Samen werken aan leefbaarheid
Gesprekkencyclus en overlegstructuur leerlingzorg
Koningin Julianaschool,
Visie ontwikkeling les 4
Veteranen Ontmoetings Centrum Zeeland Sterk door samenwerking
Ontdek ons thuis en ontwikkel het samen verder!
Transcript van de presentatie:

Peuterspeelzaal De Woezel Een kleine partner met een grote visie. Of hoe klein duimpje het hart wil laten kloppen………………….

De3Kernen Vanaf 2 januari 2009 zijn peuterspeelzalen  De Peuterkorf (Sassenheim),  Dribbel, Kiekeboe, Olleke Bolleke(Voorhout) en  De Woezel(Warmond) samengegaan in Stichting Peuterspeelzaalwerk De3Kernen. De nieuwe stichting streeft naar een verbetering van de kwaliteit binnen haar peuterspeelzalen. Het peuterspeelzaalwerk is op alle zalen naar het hoogste ambitieniveau gebracht en voldoet op alle manieren aan de nieuwe wetgeving (Wet Oke.)

Wat is een peuterspeelzaal? Lekker spelen, andere kinderen ontmoeten en ook nog een extra stapje zetten in de ontwikkeling. Dat is wat peuters doen op de peuterspeelzaal, een omgeving die helemaal voor hen is ingericht. Peuters vanaf ongeveer twee jaar leren er samen met andere kinderen spelen, samen het speelgoed delen. Ze leren grenzen kennen, voelen zich gewaardeerd en ontwikkelen er allerlei vaardigheden. Ook voor ouders is het een gelegenheid om contacten te leggen met andere ouders en het is soms prettig om “even je handen vrij te hebben”

Wat nog meer? De peuterspeelzaal heeft een belangrijke functie op het gebied van de vroegtijdige signalering van een eventuele achterstand en/of stilstand in de ontwikkeling van uw kind. Samen met de ouders wordt naar een passende aanpak gezocht.

Op onze peuterspeelzalen wordt op een speelse manier door gediplomeerde leiding gewerkt met het Voor- en Vroegschoolse Educatie- programma Peuterpraat. In dit programma staat de stimulering van alle ontwikkelingsgebieden van het kind centraal, met speciale aandacht voor communicatie en de woordenschat- ontwikkeling. Met als doel de kinderen een optimale start te geven op de basisschool. V oor en V roegschoolse E ducatie

Een belangrijk speerpunt van De3Kernen is het behoud van het peuterspeelzaalwerk als een laagdrempelige voorziening voor alle drie de kernen van de gemeente Teylingen. Het invoeren van goede kwaliteit, uitgekiende huisvesting en openingstijden, alsmede de samenwerking met school en bibliotheek hebben ervoor gezorgd dat de peuterspeelzaal weer bloeit in Warmond. De Woezel bewijst hiermee dat in een vergrijzende kleine gemeenschap samenwerking tot een goed resultaat kan leiden. wij vinden: Het kloppend hart is een unieke kans voor niet alleen alle partners, maar vooral voor alle kinderen. Een unieke kans

Landelijke visie “Het kind staat centraal en krijgen de mogelijkheid om hun talenten maximaal te ontwikkelen. Daarvoor is het nodig alle voorzieningen zo veel mogelijk onder één dak of in elkaars nabijheid te brengen.” “Het versnipperde veld van kinderopvang, peuterspeelzalen, onderwijs en verenigingsleven kan ondanks alle inzet van kwaliteit en organisaties onvoldoende een rustige basis bieden aan kinderen. Daarom is het goed als onderwijs, opvang, sport en spel zoveel mogelijk op dezelfde locatie worden aangeboden. Ook belangrijk is het dat kinderopvang en onderwijs naadloos op elkaar aansluiten.” Uit: rapport Task force kinderopvang-onderwijs

Een rijk programma voor ieder kind! Samen met partners komen tot de vorming van een veilige basis voor kinderen van 0-14 jaar. Kinderen maximale ontwikkelingsmogelijkheden bieden in een 5 sterren omgeving waar opvoeden, onderwijs, opvang en ontspanning samengaan en ouders maximale ruimte krijgen om zorg en arbeid te combineren. Onze visie op “het kloppend hart”

Samenwerken zonder concurrent te zijn, dan staan we samen STERK! De Woezel