WhatsApp Buurtpreventie. Doel van een WhatsApp-groep 1. Bijdragen aan een veiligere wijk; 2. Samen een oogje in het zeil houden; 3. Melden van verdachte.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Advertisements

Rebound Salland. In deze PowerPoint… 1. waarom ik naar rebound ging 2. wat ik geleerd heb! 3. hoe ik terug wil naar school 4. wat ik nodig heb van.
Uitslag enquête over online pesten
De Drama Driehoek.
Pikante afwas !! Ik stop ermee. Die hele bereiding van deze maaltijd!!!
SamenVeilig.net Het effectieve groepsbeveiligingssysteem van BySpy.
Bijeenkomst Senioren Veiligheid 27 februari 2014
Door Rosalie Blok. Op 4 mei 2013 heb ik besloten om naar de dodenherdenking te gaan in een dorp in de provincie Zeeland. Dit wordt jaarlijks georganiseerd.
Veilig Internet Geef antwoord op de vragen en ontdek of jij veilig gebruik maakt van het internet!
Deze Tantra komt uit het noorden van Indië, of je nu bijgelovig bent of niet. Neem toch een paar minuten de tijd. Ze bevat sommige boodschappen die goed.
Schoolplein Rachelle Lisa Chantal Xian Leroy.
EERSTE HULP Wat doe je in een noodsituatie?
WHATS-APP Buurtpreventie
Project week 1 Foto’s van reclame onderweg
Wij horen altijd “de vrouwen-regels"
Kats en coaching doe, leer, ontwikkel jezelf
Voor hen die nog een moeder hebben is dit heel mooi.
Gedachten bij het ouder worden.
Politie Brabant Zuid-Oost Afdeling Gemert-Laarbeek
Een lessenserie van drie lessen
De theorie van de dramadriehoek
Inleiding Komende periode gaan we het hebben over kinderen die ziek-zijn: Verzorging, Het herkennen van de symptomen/de klachten Wat kun/moet je doen.
Is het allemaal wel waar?
Welkom op onze thema-avond
Interpreteren van data
BUURT INFORMATIE NETWERK LOCHRISTI samen zorgen voor een veilige buurt Buurt Informatie Netwerk Lochristi Januari2010.
De Paradox van onze Tijd
Wij horen altijd “de vrouwen-regels"
DDO Bedrijfsinbraken Verdachte situaties
Les 3: Verkeer TOETS.
Welkom Jaarvergadering
MIS HET NIET! JE DIPLOMA.
Patiëntveiligheid Wij doen er alles aan om uw behandeling zo veilig mogelijk te doen verlopen. Zelf kunt u hieraan ook bijdragen. Hier volgen 6 tips wat.
Dienstverlening voor integere en geweldloze communicatie Presentatie door R.R. Annema.
“ Echte en gemeende vriendschap”
Hoe gaat het verder na Bethel?
Welkom Jaarvergadering Dinsdag 27 Augustus 2013 BPV Alert.
Informatieavond ‘Vliegende Brigade’ Lage Zwaluwe
Een Belgische moeder schreef eens een brief aan haar zoon die bij het leger diende. Beste Peter, Ik schrijf je deze brief om je te laten weten dat ik je.
Waar moet je op letten in deze loopbaan?
Boeven de Buurt uit avond 22 april Agenda – 20.05Introductie Wat is WhatsApp? SAAR etc Verdachte situaties
Magister voor ouders.
Verkeerssituatie rond onze school
Verkeerssituatie rond onze school Knelpunten volgens ouders en kinderen.
hoe de marokkanen geld verdienen....
WELKOM Doenja Eevenaar, wijkagent Seizoenenbuurt Almere Buiten
Mark Manders. Bezoek Oosterlicht 17 november Rondleiding (ouders en ll) Voordragen verhaal Maken kostuums afvalmaterialen Modeshow in de kantine voor.
Welkom Jaarvergadering Donderdag 12 november 2015 BPV Alert.
WhatsApp maakt uw buurt veiliger!
Shake Song Fort van de Verbeelding Bovenbouw Groep 7 en 8 (en soms ook groep 6)
Welkom ik maak me sterk.
De grote verkeersquiz Hoeveel ken jij over de verkeersborden?
Welkom.
INFORMATIEAVOND VOORKOM WONINGINBRAAK/BABBELTRUC Maandag 7 april 2014.
WhatsApp-groep GB Welkom bij de bijeenkomst: WhatsApp-groep Veiligheid Gemert-Bakel.
, Sociale veiligheid is cruciaal voor kinderen om te kunnen leren Evt. logo van de school.
Welkom op onze thema-avond
Veiligheid in de wijk en Burgerparticipatie ALV Buurtvereniging Wilhelminapark.
Buurtpreventie WhatsApp Vollenhove
SAMEN VOOR EEN VEILIGE BUURT. Om snel én moeiteloos melding van verdachte personen, groepen, voertuigen en de omgeving te maken.
Whatsapp en politie.
Buurtpreventie via Whatsapp
richtlijnen bij het betrappen van een winkeldief
Whatsapp en politie.
Welkom bij de bijeenkomst: WhatsApp-groep Veiligheid
Samen voor een veilig dorp
Wat is gebiedsgericht werken?
Welkom bij Ogen en Oren Zaanstreek.
Joepie, ik ben bijna een kleuter!
Buurtpreventie via Whatsapp
Transcript van de presentatie:

WhatsApp Buurtpreventie

Doel van een WhatsApp-groep 1. Bijdragen aan een veiligere wijk; 2. Samen een oogje in het zeil houden; 3. Melden van verdachte situaties; 4. Voorkomen van o.a. inbraak en vernieling.

S.A.A.R. Methode  S = Signaleer  A = Alarmeer indien nodig of 112  A =App om je waarneming bekend te maken aan anderen.  R = Reageer, door bijvoorbeeld allemaal een lamp aan te doen, de bedoeling is het verstoren van de plannen van de verdachte persoon (“zaak stuk te maken”). Of ga naar buiten en laat merken dat je de persoon gezien hebt. Doe dit alleen als dit veilig kan, zonder risico’s, maak bijvoorbeeld een praatje met de persoon.

Wat is opvallend gedrag? Gedrag kennelijk gericht op:  het verkrijgen van info en/of  het verkennen van de mogelijkheden met het oog op het plegen van een misdrijf.  Ook wel genaamd: “voorbereidingshandelingen”.  Vormen van opvallend gedrag: –Observeren van de omgeving –Doelloos rondhangen –Afschermen van het gezicht  Informeer elkaar via de buurtapp:  Overleg wat te doen ( bellen?)  Benader de persoon en stel vragen als: –“Wat zoekt u?” –“Kan ik u helpen?”  NB: niet schelden, vloeken, discrimineren e.d. Neem GEEN onnodig risico

Wat is verdacht gedrag?  U ziet personen die u niet uit de buurt kent….  Vormen van verdacht gedrag:  Ze kijken rond / ze lopen rond een woning.  Ze bellen aan bij verschillende woningen.  Ze voelen aan deuren of ramen.  Ze verstoppen voorwerpen.  Ze hebben gereedschap bij de hand.  Ze klimmen over/op een schutting of een aanbouw.  BEL 112 en meld je waarneming in de app. Ook dat 112 gebeld is.  Laat subtiel merken dat je iets gemerkt heb. Verstoor de plannen.  Bijv. doe een (buiten)lamp aan, ga het vuilnis weggooien buiten.

Goede en minder goede berichten met bijpassend “rapportcijfer” Ik zie een auto rondrijden. Ik zie een auto rondrijden in de Horzak. Let op, een grijze auto. Rijdt nu rond in de Drenkuil. Let op, een grijze BMW. Rijdt nu rond in de Drenkuil. Let op, een grijze BMW met kenteken XX. Rijdt nu rond in de Drenkuil. Let op, deze grijze BMW Rijdt nu rond in de Drenkuil bij het 2e hofje. Kenteken XX – 34 - XX

Goede en minder goede berichten met bijpassend “rapportcijfer”  Er reed een verdachte auto rond.  Gisteren avond reed er rond uur een grijze BMW met hoge snelheid weg vanaf de Drenkuil en draaide linksaf de Laan der Bronstijd op. 3 8

Goede communicatie voorbeeld Er staat al een 2 dagen een onbekende Audi met kenteken XX hier op de hoek van de Kievit. Dat is de auto van mijn broer. Die is op vakantie en heeft zijn auto bij ons in de straat geparkeerd, zodat wij hem in de gaten kunnen houden. Bewoner A Bewoner B

‘Eisen’ aan een goed bericht denk aan: Wat? Waar? Wanneer? Politie is geïnformeerd Indien van toepassing ✔ ✔ ✔ ✔ Ter informatie: Gisteravond circa 23:30 uur. Diefstal op hoek Kievit/Grutto. Verdachte is met een tas vertrokken in een oud model Nissan Micra. (Rood met zwarte lijnen op de deur.) Richting grote park aan de Grutto. Politie is geïnformeerd.

Hoe deze app NIET te gebruiken? Niks te zien buurman? ????? Dus zat je er weer naast…. Zoals zo vaak…. Hahaha Goedemorgen iedereen Wat een lekker weer vandaag zeg. Jippie ik ben jarig

Gedragsregels op de app  Stel geen vragen aan de gehele groep.  Toon respect: val niemand aan en val niemand af.  Ga niet vloeken, schelden of discrimineren.  Stel jezelf bij ieder bericht de volgende vragen: 1. Is het echt nodig om nu een bericht te versturen? 2. Is mijn bericht van belang voor de gehele groep of 3. Kan ik mijn bericht beter naar één persoon sturen?  Bij twijfel: stem het af met de coördinator  Bij terugkerend misbruik zal de persoon door de coördinator uit de groep verwijderd worden. Ons doel is: Een veilige buurt Ga professioneel met elkaar om

Toekomst Hopelijk komen er in de toekomst meer buurtapps in de Schadewijk. Zodra die er zijn, zullen de beheerders van deze groep ook deelnemen aan een beheerdersgroep. Dit heeft als resultaat dat een melding ook, indien nodig, naar een volgende wijk kan worden doorgesluisd. Zo kunnen dan de verdachte personen/voertuigen makkelijker gevolgd worden. Heeft u na het lezen van deze presentatie nog vragen, stel ze dan gerust: Daniëlle van Tilburg