De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom bij Ogen en Oren Zaanstreek.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom bij Ogen en Oren Zaanstreek."— Transcript van de presentatie:

1 Welkom bij Ogen en Oren Zaanstreek

2 Geschiedenis Ogen en Oren Zaanstreek
December 2014 Wijkagent Mark Krom van de wijken Westerkoog en Rooswijk start met 35 leden. De website ogenenoren.com wordt opgezet voor Purmerend en Zaanstad. April 2017 Herstart Ogen en Oren Zaanstreek door burgers en Mark Krom. Juni 2017 Verschillende coördinatoren en leden melden zich aan. Oktober 2018 Inmiddels zijn er 10 nieuwe coördinatoren en meer dan 80 leden in de gehele Zaanstreek, en het leden aantal blijft groeien. Teamwebsite bpzaan.nl (Buurtpreventie Zaanstreek) is online.

3 Wie zijn wij? Wij zijn burgers die in teams door uw buurt lopen en letten op inbraakgevoelige situaties zoals donkere huizen in de avond, open ramen/ (schuur)deuren, poorten, losliggende trappen/ladders, losstaande fietsen/scooters. Verder letten wij op zwerfvuil en andere gebreken in de openbare ruimte zoals bijvoorbeeld defecte lantaarnpalen, dit melden wij bij de gemeente.

4 Ons doel Vergroten van de veiligheid, de leefbaarheid en het veiligheidsgevoel. Afschrikken van potentiële inbrekers en overlastplegers, het verkleinen van de gelegenheid tot het plegen van criminaliteit. Vergroten van de sociale samenhang in de buurt.

5 Hoe doen wij dat? Wij lopen regelmatig door de wijken, zichtbaar en herkenbaar als buurtpreventieteam. Wij adviseren bewoners door middel van flyers, of maken een praatje.

6 Vuistregels Eigen veiligheid gaat altijd voor
Niet iemand zijn huis of tuin betreden Maak een bewuste keuze voor aanspreken van bewoners op hun gedrag Bij twijfel politie bellen

7 Handige app’s Buurtalarm075 (www.buurtalarm075.nl) Veiligebuurt
WaakSamen

8 Wij hebben u nodig! Lid worden? Graag!!!! Kijk op de website bpzaan.nl
Meer informatie vindt u op ogenenoren.com

9 Website http://bpzaan.nl/
Bedankt voor uw aandacht en hopelijk tot ziens Website


Download ppt "Welkom bij Ogen en Oren Zaanstreek."

Verwante presentaties


Ads door Google