Blended learning in een cursus NT2 voor laaggeletterden presentatie P7-A Onderwijsdag ROC West Brabant 29 maart 2016 Jonneke

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
SOCIAAL WEERBAAR (v.a. groep 4)
Advertisements

Lindenhout gaat 2.0, jij ook?
De Altijd meteen aan de slag
onze nieuwe website.
PROFIELWERKSTUK Hoe kunnen wij je helpen?.
1. Inhoud les 4 berichten versturen en ontvangen.
Feedback applicatie Introductie in het gebruik Aanleiding •Wie? Het betreft de Autorisatie artsen en de eigen Huisarts van de Patiënt •Wat? Het betreft.
Train de trainer Levensboeken Beatrijs Van der Heijden
Veilig Internet Geef antwoord op de vragen en ontdek of jij veilig gebruik maakt van het internet!
Thinkquest2 versie 2013 info: vanaf februari 2013.
Welkom bij de cursus Handig met Internet! Handig met Internet -Wat doet u al met internet? -Wat wilt u nog meer met internet doen? -Hoe kunt u beter.
Wat is Pearson XTRA? De nieuwe studiewebsites van Pearson Benelux
Rabobank Vlietstreek-Zoetermeer Sponsor v/h SeniorWeb 2 Stichting SeniorWeb Zoetermeer Basiscursus Windows Vista Uw docenten zijn:  Peter Blansjaar 
Rabobank Vlietstreek-Zoetermeer Sponsor v/h SeniorWeb 2 Stichting SeniorWeb Zoetermeer Basiscursus Windows XP Uw docenten zijn:  Peter Blansjaar  Hans.
Rabobank Zoetermeer Sponsor v/h SeniorWeb 2 Cursus Internet.
Rabobank Zoetermeer Sponsor v/h SeniorWeb Websites maken in Word Uw docenten: Peter Blansjaar Wout van Werven.
Lezing door Kick de Wolff
Al doende leren training docenten
De nieuwe studiewebsites van Pearson Benelux Vergroot je kennis met behulp van gevarieerd studie- en oefenmateriaal Wat is Pearson.
Begin. My zoo Login Welkom op My zoo dieren tuin Uitleg Menuuu.
lees- en schrijfvaardigheid oefenen in de dagelijkse praktijk
Handboek verzenden van Nieuwsbrief Caribbean.nl 12 september 2012 Ga naar CRM Personen Kies Open zoekvraag.
OFC28 mediawijsheid les 7 leren door te maken
 Parkeren :  Parkeerkaart Parkeerkaart  Koffie e.d.  Nooit bij de computer  Roken  Niet roken in het gebouw  Toilet  Beneden bij de trap rechts.
Online filmpjes maken. (
Kinderen op social media: hoe ga je daar als ouder mee om?
#kennisdelen | #samenwerken | #durftevragen
Magister voor ouders.
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
Project 3 Pedagogisch werken in de wijk Bijeenkomst 1 Kwartaal 1, schooljaar 2015/2016 Klas: VQR2A Docent: Petra van der Zee.
Praktijkervaring en reflectie
Subsidie van de Provincie Noord-Brabant maakte dit project mogelijk Samen InterActief Vier jaar PC-DoeMeeCentra in Noord-Brabant Samen InterActief.
Stagebegeleider: Johan v.d. Sloot Datum: 28 oktober 24 sept Bijeenkomst 2.
Hoe maak ik een PowerPoint presentatie?
Ontwerpen van E-modules. Inleiding Video en audio Deze e-module maakt gebruik van audio en video. Test hier je geluid en stel het juiste volume in. Als.
JONG ONDERNEMEN op de afdeling handel & administratie.
Digitale portfolio´s Volgende. Waarom? Heb je ook niet zo vaak gehad dat een kind in de klas zoiets moois maakte dat je dacht, het is wel jammer als we.
Weblog Een venster tussen klas en omgeving. Wat is een weblog? Een weblog is een digitaal dagboek. Je kan, wat in de klas gebeurt, delen met de omgeving.
De bibliotheek van de toekomst met Social CRM. In deze presentatie Wat betekent de maatschappelijke bibliotheek voor de communicatie? Welke communicatie.
OnderwijsPortal Case: ROC unit Sport en Bewegen. Inloggen op de portal Inloggen met persoonlijke gebruikersnaam en wachtwoord. Wachtwoord vergeten? Vraag.
Groep 6 Wat doe ik vandaag?. TIPS om te doen O Je zit vandaag onverwacht thuis. Je krijgt wat tips om vanmiddag te doen. Je hebt soms wel een PC nodig.
Socrative 1 Wat is Socrative? 2 Ervaren van de tool als student 3 Maken van een quiz: stappenplan 4 Bruikbaarheid 5 Reflectie bij assessment 6 Kader UDL.
Stappenplan Toegang tot eBook Pack via ELO/schoolportaal.
Hoe zet je leerlingen aan het werk?
Noorderportal voor studenten
Kickoff SomToday 6 SEPTEMBER Wat doen we vandaag ?  Inloggen in SomToday  Handleidingen in WikiWijs: link in WikiWijs plaatsen  Digitale leermiddelen.
Basiscursus Kennismaken met de tablet. Wat gaat u leren Bediening van de tablet Verbinding maken met WiFi Gebruik maken van internet en Gebruik.
Uitleg bij de vragenlijst Veiligheidsbeleving
deze workshop maakt gebruik van audio-instructies
Mediawijsheid Les – samenwerken in office 365
Anders kijken, anders doen
Introductie ICT ICT Introductie.
Campagne-middelen Hoe in te zetten? Yvonne Polman Relatiemanager.
Kickoff SomToday 6 september 2016.
Training: Inloggen en Zoeken
© UNIEK IN DE KLAS.
Programmeren in de Klas
Instructie om een afspraken te plannen
Binnenkort start hier het webinar Facebook Marketing voor je groep - Deel II: ‘Je Scoutinggroep op Facebook’
Hoe kan ik McAfee Mobile Security downloaden op mijn iPhone?
Kennisclip Web toepassingen
Introductiebijeenkomst ONS Platform
(Niet) Allemaal digitaal
Veilig Internet Geef antwoord op de vragen en ontdek of jij veilig gebruik maakt van het internet!
E-learning E-health & Domotica
Starten met LEX Handleiding voor het installeren en gebruiken van de app Dedicon. Starten met LEX versie 1.0 september 2018.
Wat heb je nodig: Pen en papier en een fototoestel.
Wie zoekt, die vindt…!!! Workshop Zoekvaardigheden Profielwerkstuk MAVO Mediatheek De Nassau.
Pak je boeken! Paragraaf 3.4!
MOOC IN CLIL Kathy Demeulenaere
Transcript van de presentatie:

Blended learning in een cursus NT2 voor laaggeletterden presentatie P7-A Onderwijsdag ROC West Brabant 29 maart 2016 Jonneke Aimée

Inhoud presentatie 1.Wat is blended learning? 2.Leerdoelen 3.Niveaus Raamwerk ANT2 lezen en schrijven 4.Werken met Yammer 5.Interacties op Yammer 6.Docent in de rol van e-coach 7.Hoe verder: plannen en aanbevelingen 2

Blended learning wat is het? het inzetten van diverse middelen voor het leren zowel offline als online waarbij de docent optreedt in de rol van lesgever in de klas en in de rol van e-coach J.Prins

Leerdoelen functioneel lezen en schrijven op ANT2 B / C lees- en schrijfvaardigheid toepassen door het doen van taaltaken op Yammer online communiceren met de docent en met elkaar verwerven basale computervaardigheid - het gebruik van een computer - het gebruik van Yammer als tool 4

Niveaus ANT2 B en C Lezen B openingstijden winkels openbare diensten gelegenheidskaart aankondiging feest Schrijven B boodschappenlijstje gelegenheidskaart: groet en afzender kort whatsapp bericht 5 Lezen C Schrijven C werkrooster schoolkalender kind informeel briefje bericht in een buurtkrant afspraak in agenda kort briefje met groet / felicitatie / afmelding klein verslag personeelsuitje

Lezen en schrijven anno

Start met ROCWB stimuleert: online community vormen per klas schoolactiviteit, dus gebruik schoolmail bij inlog open themagroepen: discussies  niet in ANT2 klas gesloten groepen: samen leren  veilig in ANT2 klas gebruiksvriendelijk? Engels directe inlog naar eigen groep mogelijk scherm met 3 velden: leren zoeken! 7

8 inlogkaart mailadres op portal mail activeren docent maakt account aan inloggen? begeleiding!

9

10 inbox laatste bericht docent wie is online antwoord uitloggen

Yammer deel van blended learning werkstructuur 1.offline: intro thema 2.online: foto met vraag waar is deze vrouw? 3.online: zoek op webpagina adres en openingstijden 4.online en offline: een taak lezen en doen ga naar de bieb en vraag een infofolder 5.op Skype of in de klas: terugblik op taak 11

Voorbeeld interacties 1 Docent Waar is deze vrouw? 12 YY Hallo Jonneke? Hoe gaat het met Jou. en met mijn goed Groetjes van yasmin. Dit vrouw si in bibhtoteek SZ de vrouw is in de lees boek SZ deze vrouw is in de bbteek ID H allo Best Jonneke die vrouw is in de biblautek Groetje van Idiatou.

Evaluatie in de klas 13 Moeilijk woord… welk woord schreef je bijna goed ? welk woord kan je ook schrijven?

Voorbeeld interacties 2 Docent De bibliotheek krijgt een nieuw adres. Kijk maar eens op internet: Lees de informatie op internet. Kunnen jullie antwoord geven op deze vragen: Wat is het nieuwe adres van bibliotheek? Op welke tijd is de bibliotheek open op woensdag? Op welke tijd is de bibliotheek open op zaterdag? Groetjes, Jonneke 14

Interacties adres / openingstijden 1 15 ID woensdag is om uur op zaterdag is om uur op torenstraat8 4901kx Oosterhout Docent Torenstraat 8 Dat is het nieuwe adres. Is de bibliotheek deze week al open op Torenstraat 8? Lees nog eens de website: Op welke datum kun je in Torenstraat 8 naar binnen?

Interacties adres / openingstijden 2 16 ID de bibliotheek van torenstraat 8 is nut gesloten t\m 28 november. 29 november is weel open. Docent Ja, heel goed! De bibliotheek in het centrum is dicht t/m 28 november. Je kunt op 29 november naar binnen. YY M.I.V 29 nevember. Torenstraat EJ Oosterhout. woensdag uur. zaterdag uur.

Interacties adres / openingstijden 3 17 Docent Dag YY Je hebt het goed gelezen op internet. Het nieuwe adres is Torenstraat 8. De tijd is ook goed. Woensdag en zaterdag gaat de bibliotheek om 10.00u open. Woensdag is bibliotheek om 20.00u dicht. Zaterdag is de bibliotheek om 17.00u dicht. Je leest ook M.I.V. 29 november. Wat betekent M.I.V.? Dat weet Ixx Zoek de naam van Ixx met ID rechts op het scherm. Klik op de naam van Ixx. Stel een vraag aan Ixx over M.I.V.

Interacties: met docent en onderling nu met docent werken aan met elkaar later meekijken en later meedoen start bij cursist 18 docent start bij cursist? wat doet die andere cursist op Yammer?

Rol docent als e-coach 19 stap voor stap werken naar volgende fase soms een stap terug in de ANT2 klas vooral de eerste 3 stappen

20 laatste bericht docent wie is online zelf onderwerp starten foto inladen inbox

21 geeft antwoord aan andere persoon herkent laatste update niet

Hoe verder? Nu gebruik Yammer als tool: begeleid in OLC - waar staat het laatste bericht in je inbox? - hoe bereik je de andere cursist ? Later vanaf sept 2016: nieuwe cursisten introduceren begeleid in OLC ervaren cursisten zelf een onderwerp laten starten - usb sticks toelaten om foto’s etc. in te laden vanaf 2017 overdracht werkwijze naar vakgroep - onderwerpen selecteren die geschikt zijn voor interactie op Yammer 22

Aanbevelingen Voor- en nazorg faciliteren zoals bij ‘gewone’ les - voorbereiding en feedback op Yammer vereist aandacht Rol docent bij aanmaken account en introductie - docent maakt accounts aan daarna intro in OLC, hulp assistent Organisatie in de ANT2 klas: klein beginnen - 6 cursisten actief op Yammer - 6 cursisten kijken mee en druppelen binnen - 3 of 4 beginners, nog niet op Yammer Werkplek - nu: iedereen in het OLC (met begeleiding!) - later: ervaren cursisten zelf in de klas met laptops (WIFI!) 23

24 Dank voor uw aanwezigheid Heeft u vragen?