De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

E-learning E-health & Domotica

Verwante presentaties


Presentatie over: "E-learning E-health & Domotica"— Transcript van de presentatie:

1 E-learning E-health & Domotica
Les 3

2 Wat gaan we vandaag doen?
Eindopdracht Theorie Opdracht 1 Opdracht 2 Kritische beroepssituatie Afsluiten

3 Eindopdracht Jullie gaan zelf een website maken:
Korte introductie over jezelf (wees creatief!) Ervaringen met ICT, E-learning Visie stuk schrijven op onderwerp naar keuze omtrent E-learning/E-health en domotica (geef dit door aan docent welk onderwerp je wilt kiezen) Individuele opdrachten van de Wiki Tip voor visie stuk: Ga op zoek naar artikels Beoordeling volgt nog Creatief: wat staat symbolisch voor jou? Foto’s etc.

4 Thema 10 Even een klein testje… Kahoot! 10.1 t/m 10.4 Lezen

5 10.2 ZIS = zorginformatiesysteem
Een software voor het aanmaken van elektronische basisdossiers van cliënten. Elektronisch patiëntendossier (EPD) Elektronisch cliëntendossier (ECD) Voor elke applicatie of combinatie is geregeld wie de gegevens mogen inzien en wijzigen Voorbeeld: huisarts, apotheek etc. Of ziekenhuizen en laboratorium en onderzoeksafdelingen etc.

6 10.3 Internet is onmisbaar Wat kan een website een organisatie bieden?
Presentatie van de organisatie (visie, missie, imago etc.) Informatie delen met (toekomstige) cliënten en mantelzorgers Informatie delen met stakeholders: samenwerkingspartners, leveranciers, overheden, sollicitanten Interactiviteit: zoals forum en chatten met medewerkers

7 Opdracht DDU (denken-delen-uitwisselen)
Denken: Schrijf eerst voor jezelf de voor- en nadelen op van social media Delen: Bespreek/Deel dit met je medestudent Uitwisselen: Klassikaal nabespreken

8 Kritische beroepssituatie
Julia is begeleider bij een dagbesteding voor jongeren. Ze is er vorige maand begonnen. Casus: Alle collega’s van Julia en haar leidinggevende hebben een account op Facebook – ze zijn ‘vrienden’. Sommige collega’s hebben ook jongeren en ouders van de jongeren als ‘vriend’. Ook Julia heeft een account, maar dat gebruikt ze voor haar hobby modellenfotografie. Haar facebookvrienden zijn modellen en fotografen. Daarnaast houdt ze nog van een feestje en post zij hier ook berichten over op haar Facebook. Dilemma: Julia collega’s en een aantal jongeren sturen haar een vriendschapsverzoek op Facebook. Ze twijfelt. Ze wil niet buiten de groep vallen, maar wil ook werk en prive gescheiden houden. Wat doet Julia? Ze geeft toe, omdat ze geen buitenbeentje wil zijn. Julia gaat niet op de uitnodiging in. Ze legt uit dat ze werk en prive gescheiden graag gescheiden houdt. Wat zou jij doen in een soortgelijke situatie? Wat voor status is jouw profiel van Facebook? Hoe ga jij met om met Social Media straks in het werkveld?

9 Afsluiten Evaluatie les Tips/tops Inbreng volgende les?
Volgende week: Thema 11 ICT en de cliënt


Download ppt "E-learning E-health & Domotica"

Verwante presentaties


Ads door Google