Begrijpen hoe propagandaposters werden gebruikt in nazi Duitsland Waarom waren ze zo effectief? * methode * boodschap * doel Doel van de les.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
Advertisements

Verlichtingsdenker: vertrouwen in de rede
De les van de graankorrel
Spotprent Humoristische tekening waarin iemand of een situatie bespot wordt. De tekenaar heeft een boodschap.
Waar dienen al die toetsen eigenlijk voor?
Ik droomde dat ik een interview had met God.
Waarom is Jezus aan het kruis gestorven?!
Hitler aan de macht Paragraaf 2.
Welkom Thuis Karpos Leerhuis.
Anne Frank.
Anne frank.
Wereldoorlogen Twee wereldoorlogen en het ontstaan van de totalitaire regimes Les 38 – Het Interbellum.
LEVE DE ZESTIGJARIGE LEEFTIJD !
Nazi Duitsland 3.2, Een wankele republiek.
Nazi Duitsland 3.4, Führer aan de macht Jippie.
TEN OORLOG! Oorlogspropaganda
De paal in Wesley Geerts 05 nov 2010.
Agressieve politiek van Hitler.
Woord van Leven Augustus 2011.
Juni 2013 Woord van Leven "Het is een blijk van Gods genade, wanneer u verdraagt wat u moet lijden voor uw goede daden." 1 Petrus 2,20.
zelfstandig informatie zoeken: surrealisme
“Beleef de canon” Een vertelproject voor groep 5 t/m 8
Hoofdstuk 4 Paragraaf 1.
Opkomst van het nationaal-socialisme
NICOLE, BINTOU, MARYSIA. VWO 3
Nazi Propaganda.
Stappenplan Samenvatten
Wat moet je weten aan het eind van de les?
Lekker gegeten??.
QUIZ hoofdstuk 1.
Samenvatting Havo 5.
Paragraaf 3.4 Historisch Overzicht
De eeuw van de Holocaust
Herinneringskamp Westerbork
Woordenschat groep 5 Thema 5, les 4
Kaarten op tafel.
Altijd online!.
Tijd van wereldoorlogen,
Propaganda Wat zie je Voor wie is de poster gemaakt
Het derde thema van het project gaat deze zondag over getrouwd zijn. Veel sprookjes eindigen met “En ze leefden nog lang en gelukkig”, maar voor getrouwde.
Bronnen bekijken.
Beantwoord de volgende vragen in steekwoorden: Wat zijn uw eerste gedachtes bij het zien van deze ouder(s)? Gaat u (leefstijl)voorlichting geven? Legt.
Week 7 Jacqueline Koopmans Docentenkamer PH 01.12
1e WO Het verlies van Duitsland.
Duitsland werd na WO-I…
Darwinisme en de Nazi-Holocaust Door Cédric De Ruyck.
Gelukzoekers vya 14 februari Valentijnsdag.
Opvoeden praktisch bekeken Bieke Van Severen 1BaO C SADAN-Opdracht.
Duitsland Hoofdstuk 5 Het Derde Rijk I
9§3 Totalitaire ideeën in de praktijk II Fascisme
H3.6, Nieuwe kansen 1 Boek blz. 40 t/m 69, ca. 8 weken 4. Geboorte- verhalen Gaat over geboorteverhal en die iets laten zien van het nieuwe begin dat hun.
Verzet in Duitsland K.A. 39: het in praktijk brengen van de totalitaire ideologieën communisme en fascisme/nationaal-socialisme.
Romanovs & Revolutie 3 Oorlog en revolutie.
De Tweede wereldoorlog Deel I
Publiek Sinterklaasintocht in Middelburg bekogeld met flessen
Thema 10 Europa.
Les 8 Bidden kun je leren.
Tempel reinigen schoonmaken, wassen.
HOOFDSTUK 4 DE TWEEDE WERELDOORLOG
Een goede poster: Focussed Visueel Gestructureerd
- Symbolum Apostolorum
Posters voor in het geschiedenislokaal
Wereldoorlogen Kenmerk 38 het in praktijk brengen van de totalitaire ideologieën communisme en fascisme/nationaal-socialisme Les 2 – Nazificatie.
AUSLÄNDER Paul Dowswell 304blz. 1e druk, November 2009
Jongens en meisjes …verschillende rollen
§2.3 Duitsland van democratie naar dictatuur
Doelen Aan het einde van de les weten jullie:
Warwick Davis (L) met zoon en dochter en zijn vrouw Samantha (R)
Hoofdstuk 1: De Eerste Wereldoorlog en verder
Transcript van de presentatie:

Begrijpen hoe propagandaposters werden gebruikt in nazi Duitsland Waarom waren ze zo effectief? * methode * boodschap * doel Doel van de les

Bekijk de volgende propaganda posters * Beschrijf wat je ziet * Wat is het doel van elke poster? * Wat is de boodschap achter de poster? * Waarom is deze poster gemaakt?

“De jeugd dient de Führer” Alle 10 jarigen in de HJ (Hitler Jugend) 1. Wat zie je? Vraag: Wat zie je?

“De jeugd dient de Führer” Alle 10 jarigen in de HJ (Hitler Jugend) 1. Wat zie je? 1. Hitler op de achtergrond 2. Jongen van de HJ, Arische verschijning die in de verte staart 3. Militair uniform 4. Aankondiging in hoofdletters Vraag: Wat zie je? Ga op rode pijlen staan  Linker muis click om antwoorden te controleren voordat je verder gaat

“De jeugd dient de Führer” Alle 10 jarigen in de HJ (Hitler Jugend) Wat zie je? Hitler op de achtergrond Jongen van de HJ, Arische verschijning die in de verte staart Militair Uniform Aankondiging in hoofdletters Vraag: 2. Wat is het doel van de poster?

“De jeugd dient de Führer” Alle 10 jarigen in de HJ (Hitler Jugend) Wat zie je? Hitler op de achtergrond Jongen van de HJ, Arische verschijning die in de verte staart Militair Uniform Aankondiging in hoofdletters Vraag: 3. Wat is de boodschap? Wat vertelt de poster over de houding van de Nazi’s tegenover de jongeren?

“De jeugd dient de Führer” Alle 10 jarigen in de HJ (Hitler Jugend) Wat zie je? Hitler op de achtergrond Jongen van de HJ, Arische verschijning die in de verte staart Militair Uniform Aankondiging in hoofdletters Vraag: 4. Waarom is deze poster gemaakt?

Vraag: 1. Wat zie je? 1 2 3

Vraag: 1. Wat zie je? 1. Wuivende Nazi vlag  Verwijst naar patriottisme en gevoel van loyaliteit 2. Het meisje is duidelijk gelukkig om bij de jeugdorganisatie te horen. Ze heeft een aantrekkelijke en frisse uitstraling 3. Een uniform, waardoor je het gevoel hebt ergens bij te horen  Trots

2. Wat maakt de poster zo effectief? Vergeet nooit te kijken naar de teksten op de poster. Deze hebben altijd een bedoeling! ‘Alle 10 jarigen behoren tot ons’ Deze grote letters maken de boodschap belangrijk; je moet de boodschap wel gehoorzamen…..

Net zoals de eerste poster is de boodschap bedoeld voor jonge mensen en hun ouders: ‘Elke 10 jarige behoort tot ons’ Hoe effectief is deze poster om propaganda te maken?

1. Wat zie je?

1. Wat zie je? 1. De adelaar (symbool voor de staat) beschermt de familie 2. De vader die boven de familie uitsteekt 3. De moeder die de baby draagt en die ene hoofddoek om heeft  ze doet huishoudelijk werk 4. Gelukkige, gezonde kinderen Left hand mouse click to check your response before moving on

Vragen: 2. Wat vertelt deze poster poster ons over: a. Nazi geloof t.o.v. het gezin en het gezinsleven? b. Nazi houding t.o.v. de rol van vrouwen? 3. Wat betekent de tekst aan de bovenkant van de poster?

1. Wat zie je? Vraag; Wat zie je?

1. Wat zie je? Vraag; Wat zie je? 1. Joodse gelaatstrekken  Grote neus 2. Kaart van Duitsland 3. geld 4. een zweep 5. Titel in dikgedrukte letters 6. Hamer en sikkel Communistisch Symbool Left hand mouse click to check your response before moving on

vraag: 2. Wat vertelt deze film poster ons over de houding van de Nazi ‘s t.o.v. de Joden? Uiterlijk dreigend Kaart van Duitsland Joden controleren Duitsland Joden beschouwen Duitsland als hun eigendom Welvaart Geld in de hand  Joden maken veel winst met zaken doen in en met Duitsland

vraag: 2. Wat vertelt deze film poster ons over de houding van de Nazi ‘s t.o.v. de Joden? Zweep: een symbool van wreedheid en controle over anderen. Titel: ‘ Der ewige Jude’. Titel van de film gemaakt door de nazi’s, waarin de Joden als een probleem voor de maatschappij werden afgebeeld.

vraag: 2. Wat vertelt deze film poster ons over de houding van de Nazi’s t.o.v. de Joden? Communistisch Symbool: De Nazi’s verbonden het Judaism met het Communisme Veel Joden leefden in Rusland  voor de Nazi’s een makkelijke link tussen beide vijanden: joden en communisten Joden en communisten waren een bedreiging voor de Duitse cultuur en vrijheid

vraag 3. Wat is het doel van deze film poster? a. Hoe zou deze poster overkomen op Duitsers die te lijden hadden van de financiële crisis? (die bijvoorbeeld geen werk hadden ) b. Hoe zou deze poster overkomen op Duitsers die onzeker waren over de toekomst van Duitsland?

c. Welke gevoelens zou deze poster oproepen bij Duitse bevolking in de jaren ’30? angst geluk ontzag wantrouwen haat vertrouwen medelijden racisme vraag 3. Wat is het doel van deze poster?

vraag: 1. Welke boodschap vertelt deze poster? 2. Welke gevoelens zou deze poster oproepen bij Duitse bevolking in de jaren ’30? angst geluk ontzag wantrouwen haat vertrouwen medelijden racisme trots

Wat maakt een propaganda poster zo effectief in Nazi Duitsland? END Noteer nu op je werkblad in het spindiagram welke elementen een propaganda poster effectief maken in Nazi Duitsland.