De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Publiek Sinterklaasintocht in Middelburg bekogeld met flessen

Verwante presentaties


Presentatie over: "Publiek Sinterklaasintocht in Middelburg bekogeld met flessen"— Transcript van de presentatie:

1 Publiek Sinterklaasintocht in Middelburg bekogeld met flessen
(Elsevier) 17 nov 2013 Ouders en kinderen die zaterdagmiddag in Middelburg op de intocht van Sinterklaas stonden te wachten, zijn door twee jongens van vijftien en zestien jaar bekogeld met plastic flessen gevuld met water. Niemand raakte gewond, meldt de politie. Enkele ouders waren zo boos over de gevaarlijke actie dat ze volgens de politie verhaal wilden halen bij de jongens. Harde knallen Net voordat Sinterklaas in de winkelstraat aan de Lange Delft arriveerde, hoorden agenten een paar harde knallen. Twee jongens gooiden de flessen vanuit een bovenwoning op het publiek in de straat. Zij wilden de schrikreactie van het publiek filmen en de video vervolgens op YouTube zetten. De jongens worden doorgestuurd naar bureau Halt. Beantwoord de vragen in de volgende dia

2 wat vind jij ? vind jij de actie van de jongens goed ? antw: Je ziet veel filmpjes, waarbij mensen elkaar laten schrikken. Wat zou jij bedenken als grap, zonder dat mensen boos op je worden ? antw:

3 bekijk deze film: (klik op de afbeelding voor de link)
(ctrl+klikken) lees de vragen in de volgende dia:

4 welke media gebruikte deze man om informatie over mensen te krijgen ?
antw: . wat wist deze man over anderen te vertellen ? antw:

5 Een 15 jarig meisje uit Haren maakte een fout op facebook
Een 15 jarig meisje uit Haren maakte een fout op facebook. (6 september 2012) Die fout werd bekend als Project X. Bekijk de film over “Project X Haren”, en vertel wat het meisje fout deed antwoord:

6 lees de tekst en ga naar de volgende dia

7 De vader van het meisje maakte gebruik van facebook
De vader van het meisje maakte gebruik van facebook. Wat vind je van zijn actie ? antwoord:

8 Lees de tekst en ga naar de
volgende dia:

9 Lees de tekst en vul het antwoord in .
Gebruik ook het woordenboek: Deze foto kon iedereen zien op …. In Nederland is niemand boos om 2 zoenende mensen, maar in dit land wel: Er werden 3 mensen gevangen genomen: de jongen, het meisje en …………….. De jongen is …..jaar oud. Het meisje is …..jaar oud. Gelukkig kregen ze geen gevangenis-straf, alleen een reprimande. Wat betekent: reprimande ? reprimande = ….. Zou jij het erg vinden, als je zoenend met je vriend(in) op facebook zou staan ? ………….., want ………….. ga naar de volgende dia

10 Lees de tekst en beantwoord de vragen
-OM betekent:..... (als je goed leest, zie je, wat OM betekent ) - de jongen maakte 2 fouten : 1) hacken van andere pc’s ; en 2) van andermans foto’s - “hacken” betekent: (zie: ) ……………… - welke straf zal deze jongen krijgen ? ………….

11 Enzo Knol uit Assen heeft veel fans.
Enzo is vlogger. Wat is een vlogger ? antw: zou jij ook een beroemde vlogger willen zijn ?

12 Wat denk je. Heeft deze leraar dit bewust gedaan, of was dit een ongeluk ? antw: De leraar is op non-actief gesteld, dat betekent: Vind jij dat een goed besluit van de directie ? Antw:


Download ppt "Publiek Sinterklaasintocht in Middelburg bekogeld met flessen"

Verwante presentaties


Ads door Google