De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

GODS WOORD WORDT WAAR BIJ JEZUS Deel 1: Het Oude Testament laat zien dat Jezus komt.

Verwante presentaties


Presentatie over: "GODS WOORD WORDT WAAR BIJ JEZUS Deel 1: Het Oude Testament laat zien dat Jezus komt."— Transcript van de presentatie:

1 GODS WOORD WORDT WAAR BIJ JEZUS Deel 1: Het Oude Testament laat zien dat Jezus komt

2 MATTEUS 1: 1-17 " Geslachten gaan, geslachten zullen komen : wij zijn in uw ontferming opgenomen. Wij mogen bouwen op vaste grond van uw beloften en van uw verbond ". Psalm 77

3 HET OUDE TESTAMENT LAAT ZIEN DAT JEZUS KOMT 1. Via Abraham 2. Via David 3. Via de ballingschap

4 1. VIA ABRAHAM RachabRuth Je hoort niet bij Gods volk omdat je van Abraham bent, maar omdat God je kiest Gods Hand

5 2. VIA DAVID " David verwekte Salomo bij de vrouw van Uria " David is een grote koning, maar hij is de koning met zonde. Daarom gaat alles fout.

6 3. VIA DE BALLINGSCHAP de geschiedenis van Israël loopt uit op de Here Jezus. Het gaat precies volgens Gods plan. drie gelijke perioden van ' veertien geslachten ' Gods plan

7 Dat laat de bijbel zien. De bijbel toont ons Gods weg in de geschiedenis. Dat is het spoor van Zijn verbond. En wij, wij zijn niet aan een parachute in de jungle terechtgekomen, maar wij - die geloven - wij kwamen vroeg of laat terecht in Gods verbond. Hij gaat een weg met mensen. En het komt goed met die mensen, volgens Zijn plan.

8 " God, uw pad was door de golven. Waatren hebben het bedolven en uw voetspoor uitgewist : geen die nog uw treden gist. Maar Gij gaaft een goede geleide aan het volk dat Gij bevrijdde : Mozes ' en Aarons hand voerde 't in een veilig land ".

9 VOOR WIE OP GOD VERTROUWT, ZIJN ER GEBAANDE WEGEN


Download ppt "GODS WOORD WORDT WAAR BIJ JEZUS Deel 1: Het Oude Testament laat zien dat Jezus komt."

Verwante presentaties


Ads door Google