De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Hoe verloopt een rechtszaak?. Dagvaarding of verzoekschrift Dagvaarding : een brief met wie de eiser is, wat hij wil en welk bewijs hij heeft. Wanneer.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Hoe verloopt een rechtszaak?. Dagvaarding of verzoekschrift Dagvaarding : een brief met wie de eiser is, wat hij wil en welk bewijs hij heeft. Wanneer."— Transcript van de presentatie:

1 Hoe verloopt een rechtszaak?

2 Dagvaarding of verzoekschrift Dagvaarding : een brief met wie de eiser is, wat hij wil en welk bewijs hij heeft. Wanneer de zaak voorkomt en bij welke rechtbank. Verzoekschrift : schriftelijk verzoek aan de rechter om een bepaalde beslissing te nemen.

3 Verschijnen bij de rechtbank Beide partijen leggen uit wat er aan de hand is volgens hun. Reageert een gedaagde niet op een dagvaarding en verschijnt hij ook niet op de zitting, dan kan de rechter de eis van de eiser overnemen in zijn vonnis.

4 Vonnis De rechter beschrijft hoe hij het conflict zou willen oplossen en hij bepaald wie de kosten moet betalen. Partijen moeten zich hieraan houden. Deurwaarder Dwangsom : als de verdachte zich niet aan de afspraak houdt, moet hij het bedrag betalen.

5 In hoger beroep Als je het niet eens bent met de beslissing van de rechter kun je in hoger beroep gaan. Dit kan bij het gerechtshof. Dan kunt u aan de rechters vragen de zaak opnieuw te bekijken.


Download ppt "Hoe verloopt een rechtszaak?. Dagvaarding of verzoekschrift Dagvaarding : een brief met wie de eiser is, wat hij wil en welk bewijs hij heeft. Wanneer."

Verwante presentaties


Ads door Google