De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Stofwisseling Enzymen Koolstofassimilatie. Enzymen versnellen de stofwisselingsreacties. Ze worden niet verbruikt Zijn specifiek Meestal eindigt het op.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Stofwisseling Enzymen Koolstofassimilatie. Enzymen versnellen de stofwisselingsreacties. Ze worden niet verbruikt Zijn specifiek Meestal eindigt het op."— Transcript van de presentatie:

1 Stofwisseling Enzymen Koolstofassimilatie

2 Enzymen versnellen de stofwisselingsreacties. Ze worden niet verbruikt Zijn specifiek Meestal eindigt het op --- ase (ATPase, DNA- polymerase, amylase, maltase, pepsine, ) Stofwisselingsziekten http://www.stofwisselingsziekten.nl/stofwisselingsziekte n/ziekte-informatie/ http://www.stofwisselingsziekten.nl/stofwisselingsziekte n/ziekte-informatie/

3

4 Enzymwerking is afhankelijk van de Temperatuur Zuurgraad Enzymconcentratie Waar in ons spijsverteringsstelsel zijn deze enzymen actief?

5 Enzymactiviteit https://www.youtube.com/watch?v=UwLEmK02IPo

6 Koolstofassimilatie Door foto-autotrofe organismen en chemo-autotrofe organismen. Licht of chemische stoffen fotosynthese

7

8 Niet cyclische fosforylering 1.Fotosysteem II: Water splitst in H+ en zuurstof. Hierbij worden elektronen afgegeven aan chlorofyl (p680). Deze elektronen worden energierijk gemaakt door middel van lichtfotonen. De elektronen worden afgegeven aan. 2.Er worden door de energie van de elektronen H+ ionen in de thylakoid ruimte gepompt. Deze H+ ionen worden door een ATP synthase gebruikt om ADP + Pi om te zetten naar ATP.

9 Niet cyclische fosforylering 2. Door de elektronentransportketen verliest de elektron weer zijn energie. Wanneer hij aan komt bij fotosysteem I komt hij op de plaats waar een elektron is aangeslagen dit elektron gaat 3. via NADP+ reductase naar NADP+ samen met H+ waardoor er NADPH ontstaat.

10 Niet cyclische fosforylering

11 Energieverloop niet cyclische fosforylering

12 Cyclische fosforylering Er wordt wel ATP gevormd maar geen NADPH Ook geen zuurstof.

13 Lichtreactie http://www.schooltv.nl/video/de- lichtreactie-het-eerste-deel-van-de- fotosynthese/

14 Donkerreactie/calvincyclus/ lichtonafhankelijke reactie

15 Donkerreactie http://www.schooltv.nl/video/de- donkerreactie-het-tweede-deel-van- de-fotosynthese/


Download ppt "Stofwisseling Enzymen Koolstofassimilatie. Enzymen versnellen de stofwisselingsreacties. Ze worden niet verbruikt Zijn specifiek Meestal eindigt het op."

Verwante presentaties


Ads door Google