De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Stofwisseling Enzymen Koolstofassimilatie.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Stofwisseling Enzymen Koolstofassimilatie."— Transcript van de presentatie:

1 Stofwisseling Enzymen Koolstofassimilatie

2 Enzymen versnellen de stofwisselingsreacties. Ze worden niet verbruikt Zijn specifiek Meestal eindigt het op --- ase (ATPase, DNA-polymerase, amylase, maltase, pepsine, ) Stofwisselingsziekten

3

4 Enzymwerking is afhankelijk van de Temperatuur Zuurgraad
Enzymconcentratie Waar in ons spijsverteringsstelsel zijn deze enzymen actief?

5 Enzymactiviteit https://www.youtube.com/watch?v=UwLEmK02IPo
Hoge koorts zorgt voor de denaturatie van enzymen in ons lichaam. Bakken/koken van voedsel zorgt voor denaturatie van enzymen in bacteriën.

6 Door foto-autotrofe organismen en chemo-autotrofe organismen.
Koolstofassimilatie Door foto-autotrofe organismen en chemo-autotrofe organismen. Licht of chemische stoffen fotosynthese

7 Lichtreactie vindt plaats in het thylakoid membraan van de chloroplast
Lichtreactie vindt plaats in het thylakoid membraan van de chloroplast. Elektronen worden daar energierijk gemaakt. De donkerreactie ofwel lichtonafhankelijke reactie vindt plaats in het stroma van de chloroplast. Donkerreactie wordt ook wel calvincyclus genoemd.

8 Niet cyclische fosforylering
Fotosysteem II: Water splitst in H+ en zuurstof. Hierbij worden elektronen afgegeven aan chlorofyl (p680). Deze elektronen worden energierijk gemaakt door middel van lichtfotonen. De elektronen worden afgegeven aan. Er worden door de energie van de elektronen H+ ionen in de thylakoid ruimte gepompt. Deze H+ ionen worden door een ATP synthase gebruikt om ADP + Pi om te zetten naar ATP.

9 Niet cyclische fosforylering
2. Door de elektronentransportketen verliest de elektron weer zijn energie. Wanneer hij aan komt bij fotosysteem I komt hij op de plaats waar een elektron is aangeslagen dit elektron gaat 3. via NADP+ reductase naar NADP+ samen met H+ waardoor er NADPH ontstaat.

10 Niet cyclische fosforylering
Binas 69B

11 Energieverloop niet cyclische fosforylering

12 Cyclische fosforylering
Cyclische fosforylering vindt plaats wanneer er te weinig ATP is voor de Calvincyclus. Er wordt namelijk meer ATP gebruikt dan NADPH. Er wordt wel ATP gevormd maar geen NADPH Ook geen zuurstof.

13 Lichtreactie

14 Donkerreactie/calvincyclus/ lichtonafhankelijke reactie

15 Donkerreactie


Download ppt "Stofwisseling Enzymen Koolstofassimilatie."

Verwante presentaties


Ads door Google