De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Workshop Meten – 2 Training voor de kennisbasistoets rekenen-wiskunde Onderdeel Meten, deel2: samengestelde grootheden en varia.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Workshop Meten – 2 Training voor de kennisbasistoets rekenen-wiskunde Onderdeel Meten, deel2: samengestelde grootheden en varia."— Transcript van de presentatie:

1 Workshop Meten – 2 Training voor de kennisbasistoets rekenen-wiskunde Onderdeel Meten, deel2: samengestelde grootheden en varia

2 Waaruit bestaat het onderdeel Meten? Op de 10voordeleraar site kun je lezen dat dit de onderwerpen zijn: metriek stelsel, eenheden, voorvoegsels omtrek, oppervlakte en inhoudsberekeningen gebruik van afstand, oppervlakte, inhoud in praktische situaties en realistische contexten gebruik van overige grootheden in praktische situaties en realistische contexten overige grootheden, zoals tijd, snelheid, gewicht, temperatuur verhoudingen, schaal (dit principe komt in de workshop verhoudingen aan bod) beoordelen oplossingen leerlingen gebruik van modellen en begrippen

3 Deel 2: samengestelde grootheden en varia In deel 1 van de workshop ging het over het berekenen van lengten, oppervlakten en inhouden van rechthoekige en cirkelvormige figuren. Het metrieke stelsel hoorde daar ook bij. Deel 2 gaat vooral over samengestelde grootheden.

4 Theorieën en strategieën Gemiddelde snelheid berekenen als verschillende snelheden (en verschillende afstanden of tijden) gegeven zijn een grafiek gegeven is Omrekenen van formules Gevarieerde opgaven

5 Specifieke vragen? Als je een specifieke vraag hebt over een soort opgave, dan is nu je kans om die vraag te stellen… De rest kan alvast aan de slag met de opgaven (zie volgende sheet)

6 Aan de slag! Ga zelfstandig aan de slag met de opgaven Je moet immers op de toets ook zelfstandig werken. Tips Maak een schets van de opgave als dat helpt Schrijf zo goed mogelijk je denkstappen op Je mag bij deze opgaven geen rekenmachine gebruiken Als je tijd over hebt, verwoord dan jouw oplossing aan een medestudent die ook al klaar is, maar een andere oplossing (of zelfs antwoord) heeft, of bied hulp aan een student die hulp nodig heeft (processturing, niet voorzeggen!).


Download ppt "Workshop Meten – 2 Training voor de kennisbasistoets rekenen-wiskunde Onderdeel Meten, deel2: samengestelde grootheden en varia."

Verwante presentaties


Ads door Google