De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Gecijferdheid 2 (Meten 1 – ME144X) week 5 Powerpoints staan op med.hro.nl/houmj/Klas_1BCEHI_Inductief/

Verwante presentaties


Presentatie over: "Gecijferdheid 2 (Meten 1 – ME144X) week 5 Powerpoints staan op med.hro.nl/houmj/Klas_1BCEHI_Inductief/"— Transcript van de presentatie:

1 Gecijferdheid 2 (Meten 1 – ME144X) week 5 Powerpoints staan op med.hro.nl/houmj/Klas_1BCEHI_Inductief/

2 Dankwoord van de onderzoeker Hartelijk dank voor het meewerken aan het onderzoek, en veel succes bij de laatste les, het voorbereiden op en het maken van de toets! Groeten, Mark

3 Warming-up –Je hebt een touw van 20 cm. –Met dat touw kunnen we verschillende vormen maken, zoals een cirkel, een rechthoek of een vierkant. –Hebben al deze figuren dan dezelfde oppervlakte, of niet? –Kraker: Leg uit of de oppervlakte varieert bij verschillende rechthoeken, waarbij de omtrek steeds 20 cm is.

4 Warming-up antwoord –Met een touw van 20 cm kun je rechthoeken maken van 7 bij 3 cm, van 8 bij 2 cm, et cetera. –Bij de eerste is de oppervlakte (7x3) 21 cm 2, bij de tweede (8x2) 16 cm 2. Er is dus een verschil in oppervlakte, hoewel de omtrek gelijk blijft! Bij een vierkant (5 bij 5 cm) is de oppervlakte nog groter, en bij een cirkel is de oppervlakte het allergrootst (100/π). De oppervlakte van cirkels komt in een andere cursus gecijferdheid terug, die hoort niet bij deze cursus gecijferdheid 2.

5 Lesoverzicht Lesonderdelen –Rekenen met oppervlakte van veelhoeken –Gevarieerd rekenen met schaal –Voorbeeldtoetsvragen Verwerking –Bestuderen van en oefeningen maken uit de reader

6 Terugblik –Hoe kun je de oppervlakte van een driehoek (waarvan de hoekpunten op roosterpunten liggen) berekenen? Zijn er vragen over het huiswerk? (voorbeeldtoets vragen mogen in de tweede helft van de les)

7 Doelen Aan het einde van de les: –kun je de oppervlakte berekenen van veelhoeken, –kun je rekenen met schaal en oppervlakte.

8 Oppervlakte van veelhoeken Als je de oppervlakte van rechthoeken en driehoeken kunt bepalen, kun je ook de oppervlakte bepalen van figuren die een combinatie daarvan zijn. Hoe kun je de oppervlakte bepalen van dit figuur?

9 Oppervlakte van vliegers Van sommige figuren kun je de oppervlakte veel sneller bepalen, bijvoorbeeld van een ruit en van een vlieger. Hoe? Overleg in tweetallen.

10 Schaal en oppervlakte Op de kaart staat een vierkant van 3 cm bij 2 cm. De schaal van de kaart is 1 op 3.  Wat is de echte oppervlakte van dat vierkant? Bespreek in viertallen wat je vindt van de volgende uitwerking: –Oppervlakte kaart = 6 cm 2. 6 x 3 = 18, dus de oppervlakte van het vierkant is 18 cm 2.

11 Schaal en oppervlakte We hebben tot nu toe steeds lengtematen vergroot of verkleind. –Wat kun je vertellen over de schaal als de oppervlakte 100 keer zo groot wordt? –Wat kun je vertellen over de oppervlakte als de schaal 100 keer zo groot wordt?

12 Evaluatie –Hoe kun je de oppervlakte berekenen van veelhoeken? –Hoe kun je rekenen met schaal en oppervlakte? –Presentielijst + vragenlijst invullen –Werken uit de reader of voorbeeldtoets als er in de les nog tijd over is

13 Voorbeeldtoets vragen Zijn er vragen over de voorbeeldtoets?

14 Verwerking Oefeningen maken uit de reader : –Opgaven die je nog niet gemaakt hebt Maak de rest van de voorbeeldtoets.


Download ppt "Gecijferdheid 2 (Meten 1 – ME144X) week 5 Powerpoints staan op med.hro.nl/houmj/Klas_1BCEHI_Inductief/"

Verwante presentaties


Ads door Google