De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Basisstof 9: Variatie in lengte en gewicht. Op het bord is een grafiek getekend. De lijn geeft de gemiddelde lengte aan van jongens en meisjes in Nederland.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Basisstof 9: Variatie in lengte en gewicht. Op het bord is een grafiek getekend. De lijn geeft de gemiddelde lengte aan van jongens en meisjes in Nederland."— Transcript van de presentatie:

1 Basisstof 9: Variatie in lengte en gewicht

2 Op het bord is een grafiek getekend. De lijn geeft de gemiddelde lengte aan van jongens en meisjes in Nederland. Jullie gaan je opmeten Geef jouw eigen lengte aan in de grafiek met een punt Klaar? Ga rustig zitten en lees Basisstof 9 alvast door.

3 Wie heeft een stip precies op de lijn gezet? Wat betekent dat? Wie heeft een stip boven de lijn gezet? En wie daaronder? Wat betekent dat? Hoe lang is de langste van de klas? Hoe lang is de kleinste van de klas?

4 De mate waarin afwijkingen optreden van de gemiddelde waarden. Variatie kan klein zijn, maar ook heel groot. Hoe groot is de variatie in deze klas?

5 Kun je in deze grafiek zien of jouw lengte veel of weinig afwijkt van het gemiddelde?

6

7 Kinderen in Nederland kun je indelen naar lichaamslengte. Er zijn vier groepen te onderscheiden.

8 Variatie kun je laten zien in een lijndiagram (afb 29&30). Het kan ook in een staafdiagram (afb. 32 &33)

9


Download ppt "Basisstof 9: Variatie in lengte en gewicht. Op het bord is een grafiek getekend. De lijn geeft de gemiddelde lengte aan van jongens en meisjes in Nederland."

Verwante presentaties


Ads door Google