De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Planning en Roostering Cynthia Mulder, Adviseur Planning en Roostering Mark Wellink, Untis Nederland Good Practice Day, 12 november 2015.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Planning en Roostering Cynthia Mulder, Adviseur Planning en Roostering Mark Wellink, Untis Nederland Good Practice Day, 12 november 2015."— Transcript van de presentatie:

1 Planning en Roostering Cynthia Mulder, Adviseur Planning en Roostering Mark Wellink, Untis Nederland Good Practice Day, 12 november 2015

2 Planning en Roostering Inhoud Kennismaken Doelstellingen Uitgangspunten en Aanpak Processen Bedrijfsregels Rapportages Ontwikkelingen Ruimte voor vragen Demo

3 Planning en Roostering Kennismaken Wie zijn wij Wie zijn jullie Wat denk je hier op te steken Wat kun je brengen

4 Planning en Roostering Doelstellingen Deelnemerstevredenheid Eenduidige roosterprocessen Optimale inzet middelen Vroegtijdig inzicht ruimtebehoefte Onderwijsplanning  Roostering Heldere bedrijfsregels Rapportages Optimaliseren koppelingen Verhogen betrouwbaarheid Untis

5 Planning en Roostering Uitgangspunten en aanpak Untis voor roosteren Rooster zonder verbouwingen Jaartaakformulier voor plannen Mutaties in bronsysteem Gegevens digitaal doorgegeven Eerst inleren, daarna procesanalyse Samen met belanghebbenden

6 Planning en Roostering De processen Onderwijsplanning Confrontatie Model Roostering Presentie- registratie

7 Planning en Roostering Proces Onderwijsplanning Inrichten opleiding (welke vakken) Verdeling over leerjaren en periodes Uren per vak per periode per week Dit bepaalt behoefte aan ruimte per groep en is input voor confrontatie Toewijzen docenten per les (jaartaak) Input voor roosteren; jaarlijks

8 Planning en Roostering Confrontatiemodel Input (januari) Lessentabellen (onderwijs) Prognose groepen en groepsgrootte Beschikbare ruimtes Theorie (k/m/g) Computer Vaklokaal Output (maart) Capaciteit versus vraag (per type ruimte) Voorstellen voor verbetering

9 Planning en Roostering Proces roosteren

10 Planning en Roostering Rapportages Lokaalbezetting en benutting Geplande en gerealiseerde lesuren (verschil is lesuitval) Aantal en soort roosterwijzigingen Roosterkwaliteit Aantal deelnemers per dagdeel Ingeleverde c.q. ontbrekende jaartaakplanningen

11 Planning en Roostering Bedrijfsregels Meerdere doelgroepen met verschillende belangen Harde eisen (cao, wet) en zachtere wensen (afspraken) Inventariseren huidige regels Prioriteiten stellen per doelgroep Inrichten werkwijze conform regels Communiceren en rapporteren

12 Planning en Roostering Ontwikkelingen Gebruik WebUntis tbv real-time koppelingen en rapportages (+ app) Heldere tijdlijn voor processen (wat, wie en op welk moment) Opnieuw inrichten Untis en eenduidige werkwijze roosterbureau Horizonbreed confrontatiemodel Opnemen rooster in agenda NS Demo WebUntis en rooster app

13 Planning en Roostering De App

14 Planning en Roostering


Download ppt "Planning en Roostering Cynthia Mulder, Adviseur Planning en Roostering Mark Wellink, Untis Nederland Good Practice Day, 12 november 2015."

Verwante presentaties


Ads door Google