De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De Dorcas Voedselactie Dorcas legt zich niet neer bij honger en diepe armoede in de wereld. Daarom organiseren we jaarlijks een actieweek, waarin duizenden.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De Dorcas Voedselactie Dorcas legt zich niet neer bij honger en diepe armoede in de wereld. Daarom organiseren we jaarlijks een actieweek, waarin duizenden."— Transcript van de presentatie:

1

2 De Dorcas Voedselactie Dorcas legt zich niet neer bij honger en diepe armoede in de wereld. Daarom organiseren we jaarlijks een actieweek, waarin duizenden vrijwilligers in Nederland voedsel en geld inzamelen voor de allerarmsten in Oost-Europa en Afrika en voor mensen die getroffen zijn door rampen. Dat is de Dorcas Voedselactie.

3 Naar wie gaan de voedselpakketten? De voedselpakketten gaan onder anderen naar mensen als Olena. Samen met haar vijf kinderen moest ze huis en haard verlaten vanwege het geweld in Oekraïne. Nu wonen ze, zonder vast inkomen, in een klein huis dat ze delen met nog vijf anderen. Dorcas helpt hen door maandelijks een voedselpakket beschikbaar te stellen. Daarnaast wordt het huis waar ze wonen winterklaar gemaakt met onder meer de installatie van een gaskachel.

4 Wie helpt Dorcas met de donaties? Een van de mensen die Dorcas met duurzame hulp heeft bijgestaan, is Janeth – een vrouw van 35 jaar oud, ze is getrouwd, en moeder van drie kinderen. Ze komt uit Olokii in Tanzania. Zij kreeg een microkrediet van Dorcas waarmee zij een eigen bedrijf kon beginnen. Behalve leningen, kreeg Janeth ook trainingen. Hiermee leerde ze meer over ondernemerschap. Janeth: ‘Ik ben dankbaar voor de opleiding die ik kon volgen. Ik weet nu hoe ik moet onderhandelen en ik kan goede kostenberekeningen voor de productie van mijn bedrijf opstellen. Ik ben gelukkig! Mijn kinderen hebben eten en kunnen naar school.’

5 Wie helpt Dorcas met de donaties? In het zuiden van Moldavië woont Petru. Hij en zijn vrouw hebben samen tien kinderen. Hij was werkloos en moest maandelijks zien rond te komen van circa 250 euro per maand. Van dit bedrag moest hij zijn hele gezin onderhouden. Petru kwam in aanmerking voor het ontwikkelingsproject van Dorcas. Hij startte in 2012 met een ondernemers- cursus die hij succesvol afrondde. Ook volgde hij verschillende agrarische trainingen waardoor hij steeds meer leerde over landbouwtechnieken en ondernemerschap. In 2013 kreeg Petru een microkrediet. Hiervan bouwde hij 2 kassen. De leningen zijn afbetaald en hij verdient nu genoeg om zijn gezin te onderhouden.

6 Hoe kunt u mee doen?

7 1.Ga naar een van de actielocaties en lever een of meerdere producten van het voedsellijstje in. 2.Maak een gift over op NL04 RABO 0106 2500 00 onder vermelding van ‘Voedselzekerheid’. 3.Doneer een product via de webshop: webshop.dorcas.nl

8 Dorcas: hulp & ontwikkeling Dorcas legt zich niet neer bij armoede in de wereld. Ze werkt samen met lokale partnerorganisaties in Oost- Europa, het Midden-Oosten en Afrika aan het vergroten van de zelfredzaamheid van de allerarmsten in deze gebieden en laat zich hiervoor inspireren door Mattheüs 25 uit de Bijbel.

9 Zo werkt Dorcas Dorcas werkt samen met lokale kerken en partnerorganisaties en ondersteunt drie vormen van hulp en ontwikkeling: Duurzame ontwikkeling Sociale zorg Rampenmanagement

10 Duurzame ontwikkeling Dorcas helpt mensen hun levensomstandigheden duurzaam te verbeteren met langlopende projecten op het gebied van werk en inkomen, landbouw, kinder- ontwikkeling, water, hygiëne en gezondheid.

11 Sociale zorg Dorcas zorgt voor mensen die kwetsbaar zijn en er vaak alleen voor staan. Ouderen, kinderen, chronisch zieken, gevangenen, mensen met een beperking – Dorcas bezoekt ze, begeleidt ze en geeft wat nodig is aan eten, warmte, kleding en medische voorzieningen.

12 Rampenmanagement Wereldwijd staat Dorcas mensen bij die in risicogebieden leven of getroffen zijn door een ramp. Bij een dreigende noodsituatie helpt Dorcas met preventieve maatregelen en voorbereiding. Als een ramp plaatsvindt, biedt Dorcas noodhulp en ondersteunt ze de wederopbouw.

13 Doet u ook een boodschapje extra?


Download ppt "De Dorcas Voedselactie Dorcas legt zich niet neer bij honger en diepe armoede in de wereld. Daarom organiseren we jaarlijks een actieweek, waarin duizenden."

Verwante presentaties


Ads door Google