De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom op de voorlichtingsavond van klas 5 vwo. drs. A.A. van Koeveringe Examensecretaris.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom op de voorlichtingsavond van klas 5 vwo. drs. A.A. van Koeveringe Examensecretaris."— Transcript van de presentatie:

1 Welkom op de voorlichtingsavond van klas 5 vwo. drs. A.A. van Koeveringe Examensecretaris

2 Is, net als 4 vwo, een examenklas!! Op de website van de school staat onder ‘download’ het PTA-boekje en de overgangsnormen. Schoolexamentoetsen tellen mee voor het uiteindelijke schoolexamencijfer aan het einde van 6 vwo. Klas 5 vwo

3 Herkansingen Eén herkansing na iedere periode Het recht op herkansing vervalt bij ziekte tijdens een herkansbare toets. Extra herkansing einde schooljaar.

4 De rekentoets Regelgeving is de laatste tijd voortdurend aangepast. Regels op dit moment en dus onder voorbehoud: -De toets mag in totaal vier keer worden afgelegd. -Twee pogingen in het examenjaar, twee pogingen in het voorexamenjaar (5V). -Het hoogste cijfer telt.

5 -De rekentoets gaat, volgens de huidige regelgeving, voor uw kind meetellen in de kernvakkenregeling. Dit is een onderdeel van de zak-slaagregel. Dit betekent dat uw kind binnen de vakken Nederlands, Engels, Wiskunde en Rekenen, maximaal één 5 als eindcijfer mag hebben. Wat betekent de rekentoets voor het behalen van een diploma voor mijn kind?

6 -In 5 vwo wordt gestart met het profielwerkstuk. -Het profielwerkstuk maakt deel uit van het combinatiecijfer. -Het combinatiecijfer telt mee als volwaardig cijfer op de eindlijst. Profielwerkstuk


Download ppt "Welkom op de voorlichtingsavond van klas 5 vwo. drs. A.A. van Koeveringe Examensecretaris."

Verwante presentaties


Ads door Google