De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Openbaring 3:14-20 Schrijf aan de engel van de gemeente in Laodicea: “Dit zegt Amen, de trouwe en betrouwbare getuige, het begin van Gods schepping: Ik.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Openbaring 3:14-20 Schrijf aan de engel van de gemeente in Laodicea: “Dit zegt Amen, de trouwe en betrouwbare getuige, het begin van Gods schepping: Ik."— Transcript van de presentatie:

1

2 Openbaring 3:14-20 Schrijf aan de engel van de gemeente in Laodicea: “Dit zegt Amen, de trouwe en betrouwbare getuige, het begin van Gods schepping: Ik weet wat u doet, hoe u niet koud bent en niet warm. Was u maar koud of warm! Maar nu u lauw bent in plaats van warm of koud, zal ik u uitspuwen. U zegt dat u rijk bent, dat u alles hebt wat u wilt en niets meer nodig hebt. U beseft niet hoe ongelukkig u bent, hoe armzalig, berooid, blind en naakt. Daarom raad ik u aan: koop van mij goud dat in het vuur gelouterd is, en u zult rijk zijn; witte kleren om u te kleden en uw naaktheid te bedekken, zodat u zich niet meer hoeft te schamen; zalf voor uw ogen, zodat u weer kunt zien. Iedereen die ik liefheb wijs ik terecht en bestraf ik. Zet u dus volledig in en breek met het leven dat u nu leidt. Ik sta voor de deur en klop aan. Als iemand mijn stem hoort en de deur opent, zal ik binnenkomen, en we zullen samen eten, ik met hem en hij met mij.

3 Laodicea

4 Schrijf aan de engel van de gemeente in Laodicea: “Dit zegt Amen, de trouwe en betrouwbare getuige, het begin van Gods schepping

5 Ik weet wat u doet, hoe u niet koud bent en niet warm. Was u maar koud of warm! Maar nu u lauw bent in plaats van warm of koud, zal ik u uitspuwen.

6 U zegt dat u rijk bent, dat u alles hebt wat u wilt en niets meer nodig hebt. U beseft niet hoe ongelukkig u bent, hoe armzalig, berooid, blind en naakt. Daarom raad ik u aan: koop van mij goud dat in het vuur gelouterd is, en u zult rijk zijn; witte kleren om u te kleden en uw naaktheid te bedekken, zodat u zich niet meer hoeft te schamen; zalf voor uw ogen, zodat u weer kunt zien.

7 Hoe weet ik nu of ik een lauwe Christen ben? Lauwe Christenen gaan regelmatig naar de kerk, omdat ze geloven dat dit een plicht is van goede Christenen (Jesaja 29:13) Lauwe Christenen kiezen de populaire kant over de kant van God. Ze vinden het belangrijk wat mensen over ze vinden dan wat God over hen vindt. (Lucas 6:26) Lauwe Christenen willen niet gered worden van hun zonden, maar willen de straf ontlopen. Ze hebben geen spijt van hun zonden, maar zijn bang voor de straf die volgt. (Romeinen 6:1-2)

8 Hoe weet ik nu of ik een lauwe Christen ben? Lauwe Christenen willen God dienen, maar alleen als het hen uitkomt. Ze accepteren regels maar niet God zelf. (Lucas 18:21-25) Lauwe Christenen vergelijken zichzelf met mensen die minder doen dan hen. Ze denken dat zij meer kans maken op Gods koninkrijk dan anderen die ze kennen. (Lucas 18:11-12) Lauwe Christenen denken continu aan het leven op aarde ipv het eeuwige leven in de hemel. Hun acties zijn daarom ook vooral gericht op het aardse leven. (Filippenzen 3:18-20)

9 Hoe weet ik nu of ik een lauwe Christen ben? Lauwe Christenen vertrouwen altijd eerst op geld en dan pas op God. (Lucas 12:16-21) Lauwe Christenen willen het minimum doen om in het Koninkrijk te komen, maar het is juist andersom. Als je God vindt, wil je alles doen om in het Koninkrijk te komen. (Mattheus 13:44-46)


Download ppt "Openbaring 3:14-20 Schrijf aan de engel van de gemeente in Laodicea: “Dit zegt Amen, de trouwe en betrouwbare getuige, het begin van Gods schepping: Ik."

Verwante presentaties


Ads door Google