De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Vakleer 17-02-14 L. van der Meer Hygiëne Vakleer 17-02-14 L. van der Meer.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Vakleer 17-02-14 L. van der Meer Hygiëne Vakleer 17-02-14 L. van der Meer."— Transcript van de presentatie:

1 Vakleer 17-02-14 L. van der Meer
Hygiëne Vakleer L. van der Meer

2 Hygiëne en hygiënisch werken
Hygieia was de Griekse godin van de gezondheid. Het woord hygiene, is hier van afgeleid. Hygiene is te omschrijven als: de kennis van alles wat ons gezond houdt.

3 Hygiëne verdelen we in 3 groepen:
1. Persoonlijke hygiëne 2. Bedrijfshygiëne 3. Sociale hygiëne ( op een goede manier met elkaar omgaan)

4 Persoonlijke hygiëne Op en in je lichaam bevinden zich veel bacteriën. Vooral in de mond, neus en keelholte zitten er veel. Maar ook in je darmen zitten veel bacteriën. Als je, je handen niet wast na een toilet bezoek, kunnen deze bacteriën in producten komen.

5 Persoonlijke hygiëne Je handen zijn de grootste meelifters voor bacteriën. Belangrijke spelregels voor een goede persoonlijke hygiëne: Zorg voor schone handen Was en desinfecteer je handen Draag geen sieraden Hou je nagels kort. Gebruik geen handdoek die ook door anderen gebruikt wordt Verzorg je haar goed (draag een koksmuts) Draag schone vakkleding

6 Bedrijfshygiëne Een goede bedrijfshygiëne voorkomt bederf en besmetting van grondstoffen en producten. Dit verdient zich zelf terug, want je hoeft minder weg te gooien. Voor een schone werkomgeving gelden een paar spelregels: Zorg voor een goede persoonlijke hygiëne. Reinig en desinfecteer materialen, gereedschappen en machines, voordat deze met voeding in aanraking komen

7 Hygiëne is de basis om verder te kunnen in de keuken. Video


Download ppt "Vakleer 17-02-14 L. van der Meer Hygiëne Vakleer 17-02-14 L. van der Meer."

Verwante presentaties


Ads door Google