De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Hygiëne Vakleer 17-02-14 L. van der Meer. Hygiëne en hygiënisch werken  Hygieia was de Griekse godin van de gezondheid. Het woord hygiene, is hier van.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Hygiëne Vakleer 17-02-14 L. van der Meer. Hygiëne en hygiënisch werken  Hygieia was de Griekse godin van de gezondheid. Het woord hygiene, is hier van."— Transcript van de presentatie:

1 Hygiëne Vakleer 17-02-14 L. van der Meer

2 Hygiëne en hygiënisch werken  Hygieia was de Griekse godin van de gezondheid. Het woord hygiene, is hier van afgeleid.  Hygiene is te omschrijven als: de kennis van alles wat ons gezond houdt.

3  Hygiëne verdelen we in 3 groepen:  1. Persoonlijke hygiëne  2. Bedrijfshygiëne  3. Sociale hygiëne ( op een goede manier met elkaar omgaan)

4 Persoonlijke hygiëne  Op en in je lichaam bevinden zich veel bacteriën. Vooral in de mond, neus en keelholte zitten er veel.  Maar ook in je darmen zitten veel bacteriën. Als je, je handen niet wast na een toilet bezoek, kunnen deze bacteriën in producten komen.

5 Persoonlijke hygiëne  Je handen zijn de grootste meelifters voor bacteriën.  Belangrijke spelregels voor een goede persoonlijke hygiëne: -Zorg voor schone handen -Was en desinfecteer je handen -Draag geen sieraden -Hou je nagels kort. -Gebruik geen handdoek die ook door anderen gebruikt wordt -Verzorg je haar goed (draag een koksmuts) -Draag schone vakkleding

6 Bedrijfshygiëne  Een goede bedrijfshygiëne voorkomt bederf en besmetting van grondstoffen en producten.  Dit verdient zich zelf terug, want je hoeft minder weg te gooien.  Voor een schone werkomgeving gelden een paar spelregels: -Zorg voor een goede persoonlijke hygiëne. -Reinig en desinfecteer materialen, gereedschappen en machines, voordat deze met voeding in aanraking komen

7 Hygiëne is de basis om verder te kunnen in de keuken. Video


Download ppt "Hygiëne Vakleer 17-02-14 L. van der Meer. Hygiëne en hygiënisch werken  Hygieia was de Griekse godin van de gezondheid. Het woord hygiene, is hier van."

Verwante presentaties


Ads door Google