De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Geboren op 13 september 1916 Overleden op 23 november 1990.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Geboren op 13 september 1916 Overleden op 23 november 1990."— Transcript van de presentatie:

1

2

3

4 Geboren op 13 september 1916 Overleden op 23 november 1990

5 Dit zijn een paar boeken van Roald Dahl

6 Quentin Blake

7 Mevrouw Griezel Meneer Griezel

8 Meneer Griezel is een nare man met een baard die zijn gehele gezicht bedekt. Je kan alleen zijn ogen en neus zien. Hij wast zichzelf nooit. Zijn baard zit vol etensresten, dit vind meneer Griezel handig, want als hij honger heeft hoeft hij alleen maar met zijn tong rond zijn mond te gaan om eten te vinden… Mevrouw Griezel is getrouwd met meneer Griezel. Ze was vroeger erg mooi. Maar door de jaren heen is ze steeds lelijker geworden. Ze heeft een glazen oog.

9 Meneer en mevrouw Griezel zijn gemeen en lelijk en maken elkaar het leven zuur. Ze pesten en mishandelen dieren. Ze vangen vogels door lijm op de takken te smeren waarna ze verwerkt worden tot vogelpastei. Op een dag verschijnt de Rolmopsvogel die de dieren komt helpen om voorgoed van meneer en mevrouw Griezel af te komen. Samen zorgen ze ervoor dat de Griezels ondersteboven gezet worden, net zolang tot ze door de zwaartekracht ineenkrimpen.

10 Mevrouw Griezel laat haar man graag weten dat ze hem in de gaten houdt. Op een dag stopt ze daarom haar glazen oog in de drinkbeker van meneer Griezel. Deze schrikt zich rot.. Als wraak stopt meneer Griezel een kikker in het bed van zijn vrouw. Als mevrouw Griezel het beest voelt kruipen, gilt ze het uit. Meneer Griezel doet er een schepje bovenop door te beweren dat het hier om een Reuze Kribbebijter gaat. Hierna valt mevrouw Griezel flauw.

11 Sssssss sssssttt

12

13

14


Download ppt "Geboren op 13 september 1916 Overleden op 23 november 1990."

Verwante presentaties


Ads door Google