De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Noodhulp aardbeving Nepal. Aardbeving op 25 april 2015 -Aardbeving van 7,9 op de schaal van Richter van heeft duizenden mensen het leven gekost. -Meer.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Noodhulp aardbeving Nepal. Aardbeving op 25 april 2015 -Aardbeving van 7,9 op de schaal van Richter van heeft duizenden mensen het leven gekost. -Meer."— Transcript van de presentatie:

1 Noodhulp aardbeving Nepal

2 Aardbeving op 25 april 2015 -Aardbeving van 7,9 op de schaal van Richter van heeft duizenden mensen het leven gekost. -Meer dan 100 zware naschokken. -Ziekenhuizen worden overladen met gewonden. Veel mensen zijn hun huis kwijtgeraakt en overnachten op straat.

3 Door de dicht op elkaar gebouwde huizen en hoogbouw is de schade van de aardbeving enorm. Schade Communicatielijnen zijn verbroken, voorzieningen – zoals deze brandweerkazerne – verwoest. Er is nauwelijks elektriciteit en gebrek aan water.

4 Mensen bivakkeren op straat omdat hun huizen verwoest zijn en uit angst voor zware naschokken. Gevolgen

5 “Het bergachtige landschap en de moeilijk bereikbare dorpen zorgen ervoor dat veel goederen per luchttransport naar het gebied vervoerd zullen moeten worden. Dat kost veel tijd.’’ Het gebied

6 Eerste noodhulp is gestart In beeld

7 Wilt u bidden voor … -Voor snelle en effectieve hulp voor slachtoffers die nog vast zitten in gebouwen of onder het puin. -Dat overlevenden in afgelegen gebieden snel bereikt kunnen worden. -Voor troost en genezing van de gewonden. -Voor de lokale organisaties, hulpverleners en overheden die helpen in het gebied. Wij vragen uw gebed

8 Hartelijk bedankt! Geef voor noodhulp in Nepal Voor meer informatie ga naar: www.zoa.nl De eerste hulp bestaat uit voedsel, tijdelijk onderdak, water en gezondheidszorg.


Download ppt "Noodhulp aardbeving Nepal. Aardbeving op 25 april 2015 -Aardbeving van 7,9 op de schaal van Richter van heeft duizenden mensen het leven gekost. -Meer."

Verwante presentaties


Ads door Google