De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Jobcoaching Inspiratie en informatie aan de hand van voorbeelden uit de dagelijkse praktijk.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Jobcoaching Inspiratie en informatie aan de hand van voorbeelden uit de dagelijkse praktijk."— Transcript van de presentatie:

1 Jobcoaching Inspiratie en informatie aan de hand van voorbeelden uit de dagelijkse praktijk

2 Sprekers Marjolijn Vlug – werkgever (Het Scheepvaartmuseum)
Janneke Janssen – jobcoach (De Werkmeester) Petra Daverveldt – AD-er (UWV Amsterdam) Jolet Woordes - OVAL

3 Doel van de sessie Geven van informatie Bieden van inspiratie
Op interactieve wijze Elkaar een stapje verder op weg helpen in de wereld van veranderingen en beleid

4 Korte verkenning Wat is uw rol in de praktijk van de uitvoering?
Heeft u ervaring met jobcoaching? Vragen aan de zaal: Welke rol hebben de aanwezigen (gemeenteambtenaar, UWV-er, AD-er, privaat)? Wie heeft ervaring met jobcoaching? Waaruit bestaat die ervaring? Wie wil graag weten hoe het in de praktijk gaat in de driehoek?

5 Doelgroepen Doelgroep Instantie Oude Wajong UWV WIA/WAO
Doelgroep Participatiewet Gemeente

6 Informatie: regelingen
Jobcoachvoorziening - UWV Cliënt dient aanvraag in AD-er UWV beoordeelt en beslist Per half jaar, max. 3 jaar, verlenging mogelijk Begeleiding door externe jobcoach van erkende jobcoachorganisatie Vast uurtarief (via SZW)

7 Informatie: regelingen
Subsidieregeling interne jobcoach - UWV Werkgever dient aanvraag in UWV beoordeelt en beslist Begeleiding door werkgever (of medewerker van werkgever of ‘derde’)

8 Informatie: regelingen
Gemeenteregeling: Eén regeling per arbeidsmarktregio Veel regio’s hebben nog geen regeling vastgesteld G4 hebben gezamenlijke regeling

9 Inspiratie! Jobcoaching: wat levert het op?
Grotere kans op duurzame plaatsing Lagere uitkeringslasten Maar ook: Levensgeluk Inclusievere samenleving

10 Marjolijn Vlug - Scheepvaartmuseum
Inspiratie! werkgever Marjolijn Vlug - Scheepvaartmuseum Werkgever vertelt iets over haar bedrijf + aantal Wajongers in dienst Waarom heeft Scheepvaartmuseum Wajonger(s) in dienst Wat is de meerwaarde van het in dienst hebben van een Wajongere? Wat zijn lastige zaken mbt de Wajonger? Waar helpt de jobcoach haar bij? Wat is toegevoegde waarde van jobcoach voor cliënt? Wat is toegevoegde waarde van jobcoach voor werkgever? Zonder jobcoaching, zou bedrijf dan ook Wajongeren in dienst hebben? Kan men uit de voeten met de interne jobcoachregeling?

11 Janneke Janssen – De Werkmeester
Inspiratie! jobcoach Janneke Janssen – De Werkmeester Wat is de rol van de jobcoach? Op welke manieren ondersteunt zij cliënten/Wajongeren t.a.v. werk, collega’s, administratie. Maar ook t.a.v. privé situaties of in geval van calamiteiten. Op welke manier ondersteunt zij de werkgever en collega’s? Voorbeeld van een incident en een casus waar de werkgever zelf nooit uitgekomen zou zijn (zonder begeleiding jobcoach)

12 Inspiratie! AD-er Petra Daverveldt – UWV Wat is haar rol?
Waarover is contact met de jobcoach? Waarover is contact met de werkgever? Wat is toegevoegde waarde externe jobcoach? Wanneer kan interne jobcoach uitkomst bieden? Of gemeente jobcoach? (voorbeeld van gemeente Amsterdam met cliënt met psychoses en noodzaak voor goede begeleiding) Moeten wat haar betreft, cliënten uiteindelijk zonder jobcoach aan het werk kunnen blijven? Is dat een realistisch streven? Welke dilemma’s ervaart de AD-er?

13 Tot slot Vragen?

14 info@samenvoordeklant.nl ProgrammaraadJournaal
ProgrammaraadJournaal


Download ppt "Jobcoaching Inspiratie en informatie aan de hand van voorbeelden uit de dagelijkse praktijk."

Verwante presentaties


Ads door Google