De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Stuurstand Online – het digitale clubblad van de TMC Nr. 4, jaargang 26 April 2015 In dit nummer o.a.: Katoen is open! Hamo ombouw Korte terugblik Intermodellbau.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Stuurstand Online – het digitale clubblad van de TMC Nr. 4, jaargang 26 April 2015 In dit nummer o.a.: Katoen is open! Hamo ombouw Korte terugblik Intermodellbau."— Transcript van de presentatie:

1 Stuurstand Online – het digitale clubblad van de TMC Nr. 4, jaargang 26 April 2015 In dit nummer o.a.: Katoen is open! Hamo ombouw Korte terugblik Intermodellbau Colofon Redactie Theo Nagel Leo Waterman Peter Smit Jos Schnitzler Hans Joosten Kopij & contact redactie@tmsc.nl De Stuurstand Is het officiële cluborgaan van de Twentse Modelspoorweg Club (TMC) 15 April 2015: TMC Mannschaft op schoolreis naar Dortmund…..

2 BESTUURSTAFeL Theo Nagel Voorzitter Een klein nummer van ons clubblad dit keer…. Net terug van een geslaagde dag naar Dortmund en Oktorail, veel te vertellen maar weinig gekocht. Algemene teneur: minder als in voorgaande jaren; veel hetzelfde, sommige fabrikanten waren er niet of in een veel kleinere stand. Maar gezien de ‘buit’ in diverse plastic draagtassen hebben een flink aantal leden toch weer iets uit te leggen thuis…. Succes! In de volgende Stuurstand een uitgebreide reportage van deze clubexcursie! Ledennieuws Jaap van Musscher01/05/2015 beëindiging donateurschap, naar (wederom) volledige lidmaatschap Peter Bal01/05/2015 overgang van aspirant naar volwaardig lidmaatschap Ernesto Lopéz01/05/2015 overgang van aspirant naar volwaardig lidmaatschap Laurens van Eekelen01/05/2015 overgang van aspirant naar volwaardig lidmaatschap Harm Pieterman01/05/2015 overgang van aspirant naar volwaardig lidmaatschap Carlo van Leeuwen01/05/2015 overgang van aspirant naar volwaardig lidmaatschap Willem Wekking01/05/2015 overgang van aspirant naar volwaardig lidmaatschap Marcel van der Vaart01/05/2015 overgang van aspirant naar volwaardig lidmaatschap Wijzigingen worden in de nieuwe ledenlijst gepubliceerd. Laatste oproep: spullen voor Koningsmarkt Onze Club heeft, net als voorgaande jaren, een stand op de rommelmarkt in Enschede op Koningsdag, maandag 27/04. Ben je de zolder aan het opruimen, de schuur aan het leeghalen – en kom je spullen tegen die eigenlijk zonde zijn om weg te gooien: wij weten er wel raad mee, de opbrengst gaat in de clubkas! Let wel: geen kapotte spullen, televisies, oude computers, schoonmoeders etc.…. ! Je kunt de spullen nog inleveren op de club op maandag 20/04 of donderdag 23/04. Onder de baan bij station Oldenzaal is ruimte vrijgemaakt. Alvast bedankt namens de marktmeesters!

3 Lang leve HAMO ! Een troost voor Märklinisten? Of de oplossing voor Märklinisten? Jacques Germeraad had al enige tijd HAMO-locs in de vitrine staan waar ik steeds nieuwsgieriger naar werd. Zou het namelijk mogelijk zijn deze gelijkstroom-versie van Märklin – uit de tijd dat Märklin Trix nog niet had overgenomen – weer naar 3-rail terug te bouwen? En hoe lastig zou dat dan zijn? Ik mocht een NS1631 – catalogusnummer HAMO 8326 (Märklin 3326) – onderzoeken….. Het blijkt verbluffend eenvoudig, hoewel de firma Keuterman mij adviseerde er niet aan te beginnen…. Je verwijdert de stroomafnemer die met 1 schroefje tegen de wielen aan één kant van het draaistel drukt. Ombouwen Tekst en foto’s Leo Waterman

4 Met hetzelfde schroefje plaats je de middenstroomafnemer op hetzelfde kontakt. De wielen zijn aan één kant geïsoleerd en de motor heeft een permanent-magneet. De oplossing is dus een multiprotocol- decoder die DCC en Motorola begrijpt. ESU LokPilot V4 54612 in dit geval. Ook moet je het 3-polige ankertje vervangen door een 5- polig met het juist aantal tandjes, in dit geval 7. Dat had ik nog liggen van een vorige digitalisering. De stroomafname aan één kant bij 3-rail rijden was nooit een probleem bij de gelijkstroomlocs die ik kon voorzien van een middenstroomafnemer – daar is lang niet altijd plaats voor... Kortom: nu kan ik thuis met 3-rail rijden en op de club met 2- rail, eenvoudig door de stroomafnemer even te verwisselen. Misschien nog een klein addertje onder het gras: gaat hij op de club nu over de bielsen rijden…..? Ombouwen Tekst en Foto’s Leo Waterman

5 PRismare Ingezonden mededeling Katoen vanaf 30 maart geopend Op 30 maart jl. heeft ‘Katoen’ haar deuren geopend; een schenkatelier van Estinea, overdag gerund door de cliënten. Jullie kunnen bij hen terecht voor o.a. een kopje koffie, thee, flesjes frisdrank, appeltaart, cake, plakje brood, tosti en kop soep. Openingstijden Katoen Maandag t/m vrijdag is Katoen geopend van 08.30 tot 16.00 uur. Tussen 16.00 en 19.00 uur is Katoen gesloten. Maandag- t/m donderdagavond van 19.00 – 23.00 uur worden bardiensten ingevuld door verenigingen uit Prismare. Betaling Op de avonden van de bardiensten (19.00 – 23.00 uur) is het betaalmiddel de consumptiemunt, €0,50 per munt. In de horecaruimte hangt een muntenautomaat waar je tegen betaling van munt- en papiergeld consumptiemunten kunt kopen. Contante betaling, per pin of op rekening is dan in de horeca niet mogelijk. Meebrengen etenswaren Nu we weer horeca in Prismare hebben, is het niet langer toegestaan zelf eten of drinken mee te nemen. Zie ook artikel 4.20 van de algemene voorwaarden. Hartelijke groet, Team Prismare

6 volgende editie Vooruitlopend op het verslag van de excursie naar Dortmund en Essen, hierbij wat sfeerbeelden…

7 onze sponsoren


Download ppt "Stuurstand Online – het digitale clubblad van de TMC Nr. 4, jaargang 26 April 2015 In dit nummer o.a.: Katoen is open! Hamo ombouw Korte terugblik Intermodellbau."

Verwante presentaties


Ads door Google