De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Pasen 2015 Groep 5, 6, 7 en 8 ‘t Bolwerk.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Pasen 2015 Groep 5, 6, 7 en 8 ‘t Bolwerk."— Transcript van de presentatie:

1 Pasen 2015 Groep 5, 6, 7 en 8 ‘t Bolwerk

2 Paasviering 2015 ‘t Bolwerk
Onze paasviering bestaat uit een aantal liedjes, een gebed, een gedicht en natuurlijk het paasverhaal.

3 Het leven krijgt weer kleur
Refrein: Van donker naar licht, van zwart naar heel veel kleuren. Met Pasen kun je verdergaan, want Jezus is opgestaan, de dood voorbij. Het leven krijgt weer kleur voor jou en mij. 1. Geel van de zon, de warmte die je nodig hebt, het licht voor jou en mij: het donker gaat voorbij. Refrein 2. Rood van de liefde, die mensen aan elkaar verbindt. Die is oneindig groot en sterker dan de dood. Refrein 3. Groen van de hoop: de muren vallen steen voor steen. We zien elkaar weer staan, een nieuwe tijd breekt aan.

4 Gebed Goede God, Wat zal de wereld opbloeien, God, als we meer naar de mooie dingen kijken. Naar de natuur die ieder voorjaar weer opbloeit. Naar de zon die zorgt voor nieuw leven. Naar de maan en de sterren die in het donker voor licht en houvast geven. Wij bidden u, God, Laten we ook zo van elkaar genieten. Van lachende kinderen die onbekommerd en vrij kunnen spelen. Van kleine, maar waardevolle gebaren: van een vriendelijk knikje en een glimlach. Van goede daden voor anderen. Van alles wat we als mensen nodig hebben om in rust en vrede met elkaar te leven. God die wereld bent u met ons begonnen. En die wereld heeft Jezus laten zien In zijn verhalen, wonderen en daden. Help ons vol te houden in ons geloof in een nieuwere, mooiere wereld.

5 We gaan nu kijken en luisteren naar het paasverhaal.

6 Ik ken hem niet! Petrus wilde Jezus volgen
en een meisje sprak hem aan: ‘Hé, jij hoort toch ook bij Jezus? Jij bent met hem meegegaan!’ Petrus zei tot zijn verdriet: ‘Nee, ik ken hem niet!’ 2. Ook een ander meisje zag hem: ‘Jullie horen bij elkaar! ‘k Weet het zeker! Ja, jij bent het! Waarom doe je nou zo raar?’ 3. Maar de and’re mensen riepen: ‘Klets maar niet. Je hoort bij hem! Jij bent één van Jezus’ vrienden. Jij verraadt je door je stem.’ Petrus zei tot zijn verdriet: ‘Nee, ik ken hem niet!’ En toen kraaide er een haan. Petrus huilde. Petrus huilde. Hij is weggegaan.

7 Gedicht Dankbaar zijn. Dankbaar voor de liederen,
die we mochten zingen. Dankbaar voor het woord, dat we mochten horen. Dankbaar voor de gave, dankbaar voor de kracht. Dankbaar voor het offer, dat U aan ons bracht. Dankbaar Here Jezus, wat U hebt gedaan. Dankbaar moeten we wezen, dat U bent opgestaan.

8 De paasmorgen Ze schrikken, maar een engel zei: De paasmorgen
“Waarom zo bang? Wees juist heel blij!” Halleluja. Halleluja. Halleluja. Halleluja. Want God riep Jezus uit de dood. Dat nieuws van Pasen is heel groot. De paasmorgen De zon kwam op. De dag brak aan. En toen is Jezus opgestaan. Halleluja. Halleluja. Halleluja. Halleluja. Twee vrouwen uit Jeruzalem. die namen kruiden mee voor hem. De vrouwen hadden veel verdriet. En die zij zochten was er niet.

9


Download ppt "Pasen 2015 Groep 5, 6, 7 en 8 ‘t Bolwerk."

Verwante presentaties


Ads door Google