De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Beheer Elkey externen Jeroen François Security Manager.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Beheer Elkey externen Jeroen François Security Manager."— Transcript van de presentatie:

1 Beheer Elkey externen Jeroen François Security Manager

2 * European Programme for Critical Infrastructure Protection FAQ 2  Waarom een nieuwe procedure?  Het Elkey-systeem te Elia is in gebruik sinds 2010. Na 5 jaar was het aangewezen om de initiële procedure van een update te voorzien. Dit naar aanleiding van gewijzigde wetgeving en lessons learned uit het verleden. Met de implementatie van deze nieuwe procedure willen we erover waken dat uw veiligheid in de hoogspanningsposten te Elia maximaal gegarandeerd wordt.  Wat is er nieuw in deze procedure voor mij als interne werknemer  Voor u, als interne werknemer, zijn er weinig aanpassingen. Er zal evenwel extra aandacht worden besteed of u bij een nieuwe aanvraag beschikt over een geldig AVIP-certificaat én over een goedkeuring van uw Hiërarchische Lijn.  Zullen de Elkeys na 1 april nog werken voor mij als voor mijn aannemers?  Uw Elkey en deze van uw aannemers zal nog werken na 1 april. We voorzien een overgangsperiode van 3 maanden, om iedereen in regel te stellen inzake AVIP en andere modaliteiten. Indien bijkomende actie van u of uw aannemers nodig is zal u hiervan persoonlijk op de hoogte gebracht worden.  Moet ik mijn Elkey nog valideren?  Om de goede werking van uw Elkey te garanderen, dient u en uw aannemers maandelijks te valideren. De lijst waar de validators zich bevinden kan u HIER vinden.

3 * European Programme for Critical Infrastructure Protection FAQ 3  Wat is er nieuw voor mijn aannemers?  De aanvraag van een nieuwe Elkey is enkel mogelijk door de werkleider specifiek toegewezen voor de werken. Hij dient deze schriftelijk aan te vragen en door te sturen naar de administratieve ondersteuning van het betrokken service center. Het aanvraag formulier kan u HIER vinden.  Enkel aanvragen van personen die over een geldig AVIP-certificaat beschikken, komen in aanmerking.  De locatie én de geldigheid van de Elkey dienen doorgegeven te worden door de betrokken verantwoordelijke Elia. Dit kan via een geldige (T)WVG of ondertekening van het aanvraagformulier Elkey.  De Elkey is toegewezen aan 1 persoon en mag niet doorgegeven worden aan derden. Hierdoor dient de specifieke werkleider zijn Elkey persoonlijk af te halen bij de administratieve ondersteuning.  Ik ben een interne werknemer en mijn Elkey is gestolen, verloren of defect… wat nu?  U dient hiervan in eerste instantie onmiddellijk melding te maken aan de dienst Facilities: access@elia.beaccess@elia.be  Bij diefstal dient u hiervan een klacht neer te leggen bij de lokale politie én een kopie van het PV af te geven aan de dienst Facilities. Bij verlies of diefstal kan u zich aanmelden bij de dienst Facilities om een nieuwe Elkey aan te vragen  In geval van defect kan u het defecte exemplaar omruilen voor een nieuwe Elkey  Hoe lang is mijn Elkey geldig?  De geldigheid van uw elkey is beperkt tot de geldigheid van uw AVIP-certificaat en (T)WVG. Dit met een maximum van 1 jaar voor niet Elia werknemers

4 * European Programme for Critical Infrastructure Protection FAQ 4  Ik ben een aannemer of derde verbonden aan Elia en mijn Elkey is gestolen, verloren of defect… wat nu?  U dient hiervan in eerste instantie onmiddellijk melding te maken aan bij een administratieve ondersteuning.  Bij diefstal dient u hiervan een klacht neer te leggen bij de lokale politie. In ruil voor een kopie van het PV af ontvangt u van de administratieve ondersteuning, gratis, een nieuwe Elkey.  In geval van defect kan u het defecte exemplaar omruilen voor een, gratis, nieuwe Elkey.  In geval van verlies kan u bij de administratieve ondersteuning een nieuwe Elkey aanvragen. Bij verlies behoudt Elia zich het recht om hiervoor € 750 excl. Btw aan te rekenen.  Wanneer dien ik mijn Elkey terug af te geven?  Indien de rustperiode tussen 2 werkzaamheden langer is dan 3 maanden dient u uw Elkey terug af te geven aan de administratieve ondersteuning van het betrokken service center. U dient dit persoonlijk te doen.  Indien u het nalaat om uw Elkey terug te geven behoudt Elia zich het recht om hiervoor € 750 excl. btw aan te rekenen.  Elia behoudt zich eveneens het recht om, zonder hiervoor rekening te moeten afleggen, het profiel van uw Elkey af te sluiten en uw Elkey terug te vragen.


Download ppt "Beheer Elkey externen Jeroen François Security Manager."

Verwante presentaties


Ads door Google