De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Dolfijn Jolien en Emma. Inhoudstafel Wetenschappelijke naam Wetenschappelijke naam Hoe ziet het dier eruit? Hoe ziet het dier eruit? Waar leeft de dolfijn?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Dolfijn Jolien en Emma. Inhoudstafel Wetenschappelijke naam Wetenschappelijke naam Hoe ziet het dier eruit? Hoe ziet het dier eruit? Waar leeft de dolfijn?"— Transcript van de presentatie:

1 dolfijn Jolien en Emma

2 Inhoudstafel Wetenschappelijke naam Wetenschappelijke naam Hoe ziet het dier eruit? Hoe ziet het dier eruit? Waar leeft de dolfijn? Waar leeft de dolfijn? Wat eet de dolfijn? Wat eet de dolfijn? De voortplanting van de dolfijn? De voortplanting van de dolfijn? Wat zijn de vijanden van de dolfijn? Wat zijn de vijanden van de dolfijn?

3 Wetenschappelijke naam De latijnse naam van dolfijn is Delphinidae De latijnse naam van dolfijn is Delphinidae

4 Hoe ziet de dolfijn eruit? Hij heeft een gladde huid Hij heeft een gladde huid Hij heeft meetstal een grijze huid Hij heeft meetstal een grijze huid En hij heeft op zijn rug een blaasgat En hij heeft op zijn rug een blaasgat En hij heeft meetstal een witte buik En hij heeft meetstal een witte buik

5 Waar leeft de dolfijn? Hij leeft in het water Hij leeft in het water Hij komt in alle zeeën voor aleen niet in de zeeën rond de noord- en zuid pool Hij komt in alle zeeën voor aleen niet in de zeeën rond de noord- en zuid pool

6 Wat zijn de vijanden van de dolfijn?. De Orka en de Haai zijn natuurlijke vijanden van de dolfijn. Ook wordt een dolfijn door de mens gevangen om als aas te dienen voor de haaienjacht.. De Orka en de Haai zijn natuurlijke vijanden van de dolfijn. Ook wordt een dolfijn door de mens gevangen om als aas te dienen voor de haaienjacht.

7 De voortplanting van de dolfijn Omdat de dolfijn een zoogdier is, draagt de moederdolfijn de baby (het kalf)in haar buik, en brengt ze deze na 12 maanden ter wereld. Omdat de dolfijn een zoogdier is, draagt de moederdolfijn de baby (het kalf)in haar buik, en brengt ze deze na 12 maanden ter wereld.

8 Wat eet de dolfijn? De dolfijnen eten vis De dolfijnen eten vis

9 Einde Einde


Download ppt "Dolfijn Jolien en Emma. Inhoudstafel Wetenschappelijke naam Wetenschappelijke naam Hoe ziet het dier eruit? Hoe ziet het dier eruit? Waar leeft de dolfijn?"

Verwante presentaties


Ads door Google