De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

P.Damen / rocmondriaan. De naam vertelt of het gaat het om een merknaam of een Château (alléén AOC- wijnen) of Domaine wijnen in de Bourgogne.

Verwante presentaties


Presentatie over: "P.Damen / rocmondriaan. De naam vertelt of het gaat het om een merknaam of een Château (alléén AOC- wijnen) of Domaine wijnen in de Bourgogne."— Transcript van de presentatie:

1 P.Damen / rocmondriaan

2 De naam vertelt of het gaat het om een merknaam of een Château (alléén AOC- wijnen) of Domaine wijnen in de Bourgogne.

3 Wijnen die tot een bepaalde classificatie behoren, die hen onderscheidt van anderen, zullen dit altijd op het etiket vermelden. Voorbeeld: hier Grand Cru Classé, gebaseerd op het historische 'Médoc Classement' uit 1855.

4 Per oogstjaar verschilt de wijn onder invloed van de weersomstandigheden. Maar ook binnen een streek kan in eenzelfde jaar de kwaliteit van de wijnen verschillen, omdat zon, temperatuur en neerslag behoorlijk per plaats kunnen verschillen

5 Dit is een belangrijke bron van informatie over de wijn, omdat er een strikt na te leven regelgeving aan ten grondslag ligt. De herkomstbepaling verwijst naar een precies omschreven wijngebied. De meest strenge regels heeft de Appellation d'Origine Controlée (AOC ):

6 Wijnen getest en geanalyseerd en afkomstig uit het strikt, soms per perceel, omschreven gebied, en gemaakt volgens strakke regels, zoals maximale opbrengst in hectoliters per hectare en gebruikte druivensoorten. Naast de AOC zijn er in Frankrijk nog 3 categorieën:

7 Vins Delimites de Qualité Supérieure (VDQS) : De wijnen zijn geanalyseerd en geproefd, vergelijkbaar maar iets minder streng dan de AOC's. Vins de Pays : Gecontroleerde wijnen gemaakt in een precies gedefinieerde streek. Bekende :vin de pays d'Oc. ( lanquedoc-roussillon) Vins de Table : Wijnen met de naam van het land van herkomst, de simpeler wijnen.

8 Het is verplicht de naam en vestigingsplaats van degene die de wijn heeft gebotteld te vermelden op het etiket. Vaak staat er ook waar de wijn precies gebotteld is, ‘ Mis en bouteille au Château' Dit garandeert dat er geen wijnen van anderen door gemengd kunnen zijn.

9 Hier staat de naam en de vestigingsplaats van de eigenaar.

10 In %, moet verplicht vermeld worden op het etiket. Hoe meer alcohol hoe zwaarder de wijn.

11 Bij export buiten Frankrijk moet het land van herkomst vermeld worden.

12 Om te benadrukken met hoeveel zorg iedere fles is behandeld worden sommige flessen genummerd.

13 Moet verplicht vermeld worden op het etiket.

14 Druivensoorten die gebruikt zijn voor deze wijn. Dit is niet verplicht

15 GEBIED OF LAND VAN HERKOMST TRADITIONELE AANDUIDINGEN OF AFKORTINGEN (V.Q.P.R.D., A.O.C., D.O., D.O.C., D.O.C.G.) NAAM VAN DE BOTTELAAR INHOUD VAN DE FLES ALCOHOLGEHALTE PARTIJNUMMER

16 Santé


Download ppt "P.Damen / rocmondriaan. De naam vertelt of het gaat het om een merknaam of een Château (alléén AOC- wijnen) of Domaine wijnen in de Bourgogne."

Verwante presentaties


Ads door Google