De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het verhaal van de.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het verhaal van de."— Transcript van de presentatie:

1 Het verhaal van de

2 Er is aarde, zon en lucht ….

3 … en de tuinman.

4 De tuinman legt een zaadje in deze grond.
Hij zorgt dat de aarde rondom het zaadje voldoende verlucht, vochtig en voedzaam is.

5 Het zaadje krijgt wortels...

6 … en een scheutje. De tuinman trekt niet aan dat scheutje om het te laten groeien. Maar zorgt voor een goede omgeving zodat het zelf kan groeien tot ….

7 … een stevige boom. De tuinman snoeit regelmatig de nog jonge boom
… een stevige boom. De tuinman snoeit regelmatig de nog jonge boom. De jonge boom stemt zich af aan de omgeving en groeit uit tot een stevige boom….

8 Het verhaal van de tuinman.
De tuinman zorgt ervoor dat het zaadje in de juiste grond terecht komt. Juiste grond betekent luchtige, goed bemeste en vruchtbare grond. In zulke grond is het immers niet moeilijk voor het zaadje om voedsel op te nemen. Het zaadje krijgt worteltjes en kan al gemakkelijker voedsel opnemen. Het verwerkt zelf dat voedsel. Stilaan krijgt het grotere wortels en groeit het tot een twijgje. De tuinman zal niet aan dat twijgje trekken om het te laten groeien. Hij zorgt dat het zelf voedsel kan opnemen en verwerken. Hij geeft ieder plantje een eigen hoeveelheid water en mest en houdt de grond luchtig. Zo kan het twijgje groeien tot een grote boom. In het begin zal de tuinman nog af en toe moeten snoeien. Maar ook dat is na verloop van tijd niet meer nodig. De boom kan zelfstandig leven en groeien. De boom zorgt voor verrukkelijke schaduw en zuurstof in de omgeving. Wat meer is de boom zorgt voor andere zaadjes die bomen worden. Zo ontstaat er een bos die voor de omgeving de nodige zuurstof voortbrengt. De tuinman is het CMO die kennis, vaardigheden, waarden enz. doorgeeft en zorgt dat de cursisten en KMO deze kennis zelf kan verwerken en kan omzetten in produkten, in nieuwe kennis. … De tuinman mag tevreden zijn over het resultaat. De boom zorgt voor een zuurstofrijke omgeving…en voor weer nieuwe zaadjes die dankzij de zorgen van de tuinman weer uitgroeien tot stevige bomen….

9 Een eigen visie op opleiding, begeleiding & advies
Onze opleiding, begeleiding en advies is gericht op de professioneel doelstellingen van de persoon en de onderneming Er is steeds een relatie met de praktijk aanwezig zowel met betrekking tot de inhoud als docent, methode, omgeving Opleiding, begeleiding moet gericht zijn op professionele behoeften van de persoon en de doelstellingen, de strategie van de onderneming. Daarvoor is de relatie met de praktijk van cruciaal belang. Deze relatie met de praktijk is onze eigenheid sedert het ontstaan van de middenstandsopleiding. Het is onze expertise, ons verschil met de andere opleidingsinstellingen. De middenstandsopleiding, zeker in de leertijd, is de enige echte alternerende opleiding. Deze expertise moeten we duidelijk naar buiten brengen als onze expertise. De praktijk moet weerspiegelen in de inhoud. De docent moet ook duidelijke relatie hebben met de praktijk. De opleiding moet praktijkgericht zijn. De omgeving waarin wordt geleerd, is de praktijk. Het doel van de opleiding moet zijn: het lerend vermogen van de cursist of de onderneming te laten toenemen. U herinnert zich nog wel het verhaal van de tuinman. De filosofie van de lerende organisatie ligt hier aan de basis. Onze doelstelling is lerend vermogen van de persoon en van de onderneming toeneemt.


Download ppt "Het verhaal van de."

Verwante presentaties


Ads door Google