De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Toerisme Gemaakt door: kubra & Cheyenne In Japan vind je verschillende huizen en flats oud en nieuw. Vooral op het platteland wonen er nog mensen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Toerisme Gemaakt door: kubra & Cheyenne In Japan vind je verschillende huizen en flats oud en nieuw. Vooral op het platteland wonen er nog mensen."— Transcript van de presentatie:

1

2 Toerisme Gemaakt door: kubra & Cheyenne

3

4

5 In Japan vind je verschillende huizen en flats oud en nieuw. Vooral op het platteland wonen er nog mensen in traditionele huizen. Die zijn gemaakt van hout en klei en de daken zijn bedekt met dakpannen. Vroeger waren deze huizen vaak bedekt met stro, maar nu zijn er bijna geen huizen meer te zien die een strodak heeft. De meeste huizen zijn gebouwd van beton, hout en aluminium. Er is weinig plek om huizen te bouwen. Daarom zijn de huizen meestal klein en duur (vooral in de grote steden). In de stad wonen dan ook veel mensen in grote flatgebouwen.

6 Bij het traditionele Japanse koken worden verse ingrediënten met grote zorg bereid. Een typisch Japanse maaltijd bestaat uit rijst, groenten, miso-soep, pickles en vis of vlees. Voor het kruiden wordt gewoonlijk soja- saus (Shoyu) gebruikt, en bij rijst wordt vaak gedroogd zeewier (Nori) gegeten. Zeewier is lekker en ook erg gezond! Bekende gerechten zijn verder Sashimi; dunne schijfjes rauwe vis met hete mierikswortelpasta (Wasabi), en Sushi; schijfjes rauwe vis op of in reepjes licht met azijn besprenkelde rijst. Het klinkt misschien eenvoudig, maar het kost vele jaren van opleiding om een goede kok te worden. Tempura is gefrituurde zeevis en groenten, een gerecht dat in de 16e eeuw door Portugese handelaars in Japan werd gemaakt. Tot 100 jaar geleden aten Japanners geen vlees, maar nu zijn er veel gerechten met kip, varkensvlees of rundvlees. Zo is Japanse Sateh (Yakitori) erg populair, en ook Sukiyaki, rundvlees gekookt met groenten en Tofu in een pot op tafel, is een geliefd gerecht. Ook noedels (Soba, Udon)zijn in Japan erg populair, en worden vaak in plaats van rijst gegeten, opgediend in een diepe kom hete soep met groenten, vlees of vis. De meest geliefde drank is Groene thee (o-Cha). Verder kun je natuurlijk in Japan eten van haast elk land ter wereld krijgen, en ook hamburgers, patat en andere 'fastfood' zijn erg populair bij jongeren. Japanners eten gewoonlijk met stokjes (hashi). De tafel wordt gedekt met de rijstkom links en de soepkom rechts. De eetstokjes worden daar horizontal voor gelegd. De stokjes hou je in de rechterhand, en met je linkerhand til je, je soep- of rijstkom op. Voor de maaltijd zeg je : Itadakimasu en na de maaltijd zeg je Gochiso- samadeshita als dank voor het eten.


Download ppt "Toerisme Gemaakt door: kubra & Cheyenne In Japan vind je verschillende huizen en flats oud en nieuw. Vooral op het platteland wonen er nog mensen."

Verwante presentaties


Ads door Google