De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Polen. Hoofdstad polen President van POLEN Bronisław Komorowski( vanaf 2010)

Verwante presentaties


Presentatie over: "Polen. Hoofdstad polen President van POLEN Bronisław Komorowski( vanaf 2010)"— Transcript van de presentatie:

1 polen

2 Hoofdstad polen

3

4 President van POLEN Bronisław Komorowski( vanaf 2010)

5 Oppervlakte polen Dat is de oppervlakte van polen 311.888 km² Polen is ongeveer 10 keer zo groot als België De oppervlakte van België is 30.528 km²

6 Hoeveel inwoners zijn er in polen Er zijn in polen meer dan 38 miljoen (2012) inwoners. In Belgie zijn er iets meer dan 11 miljoen inwoners.

7 Welke grote bedrijven zijn er in POlen Teveel om op te noemen, heel veel buitenlandse bedrijven zijn naar Polen gekomen, omdat het daar goedkoper werken is. Zo hebben ze meer winst. Ook veel banken zijn naar Polen gekomen.

8 Eten polen De Poolse keuken is er een van de soepen en vleesgerechten en staat garant voor voedzaam, eenvoudig en lekker eten! Veelgebruikte ingrediënten in de Poolse keuken zijn aardappel, kool, varkensvlees, paddenstoelen, kwark en zure room. Er worden ook veel pikante worsten gegeten

9

10

11

12

13 Men betaalt nog in Polen met Poolse Zloty of ook met euro. 1 Euro = 4,1390 Poolse Zlotys

14 Polen is een van de weinige landen in Europa waar men zoveel verschillende ongerepte landschappen en natuurgebieden aantreft. De meest waardevolle natuurgebieden van Polen zijn beschermd, in 23 nationale parkenmet een totale oppervlakte van 300,000 hectare. Qua fauna en flora kent Polen zijn gelijke niet; u treft er de meest uiteenlopende diersoorten aan. Wat dacht u bijvoorbeeld van de Wisent, het grootste dier van Europa?

15

16

17

18 Typisch dorpje

19 Ook hier zien we heel veel Poolse vrachtwagenchauffers

20 In Polen reden vroeger heel veel Lada’s en Wartburgs rond. Nu zie je meestal dezelfde automerken als bij ons.


Download ppt "Polen. Hoofdstad polen President van POLEN Bronisław Komorowski( vanaf 2010)"

Verwante presentaties


Ads door Google